DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, September 24, 2014

UMNO akan KERAP diLEMPAR TAHI dari dalam PARTI bagi meRAIkan perLANTIKan MB Selangor yang amat meMUSUHi PARTI ini..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

UMNO sudah boleh mengira HARI untuk diMANSUHkan dan diLUPUSkan seperti keGEMARan PRESIDEN UMNO setelah selesai perTABALan MB Selangor pada HARI ini..


Kita KATAkan sedemikian kerana orang ini CUKUP menDENDAMi UMNO, maka perLANTIKannya sebagai MB Selangor sudah tentu akan diGUNAkannya sebagai PENTAS untuk meLENYAPkan terus UMNO dari NEGARA ini.. Anda KATA kita MAIN-MAIN? Hanya BAHLOL aje yang berFIKIRan sebegitu.. Anda patut TAHU bahawa orang inilah PUNCA kepada perMASALAHan yang berlaku di NEGARA ini..


Ya.. Kita tak NAFIkan bahawa si 'PenJUBOR' PKR itulah BALA yang sebenar kepada NEGARA ini.. Namun begitu, jangan kita LUPA bahawa TAKDIR Allah SWT telah menetapkan setiap keDAJALan yang dibawak oleh si 'PenJUBOR', MB Selangor inilah yang menjadik TULANG BELAKANGnya.. Tanpa dia ini sebagai peLAKSANA, setiap keDAJALan si 'PenJUBOR' ini belum tentu akan berHASIL.. Jika kita INGAT semula segala RENTETan PERISTIWA sejak TAHUN 1998 lagi..


- Semasa dia menjadik S/U SULIT kepada si 'PenJUBOR', antara keSALAHan SEKSUAL si 'PenJUBOR' yang diKESAN ialah WUJUDnya HUBUNGan antara si 'PenJUBOR' dengan ISTERInya sendiri dan diDEDAHkan oleh KELUARGAnya..

- Sampai ke HARI ini TIDAK ada sesiapa pun pernah memperSOALkan segala keMEWAHannya semasa dia menjadik S/U SULIT kepada si 'PenJUBOR' hingga sekarang..

- SURAT daripada ADIKnya sendiri berHUBUNG dengan SALAH LAKU SEKSUAL si 'PenJUBOR' antara PUNCA kenapa si 'PenJUBOR' ini diPECAT daripada UMNO pada TAHUN 1998..


- BerBEZA dengan SEKUTU si 'PenJUBOR' lain yang pernah diPENJARAkan atau diTAHAN bawah ISA, orang ini TIDAK pernah sekalipun mengalaminya walaupun PERANAN dia jugak TIDAK kurang HEBATnya bab menJAHANAMkan NEGARA ini..

- Orang ini begitu menDENDAMi TUN DR. Mahathir hingga sekarang kerana pemecatan si 'PenJUBOR' dari UMNO dan sebagai TPM.. 

- Jika anda INGAT apabila PKR mula berKUASA di Selangor dan TIMBULnya ISU pasal KOREK PASIR, diFAHAMkan DALANG AKTIVITI itu ialah KRONInya..

- Jika anda pernah INGAT bagaimana SULTAN Selangor pernah diHINA oleh beberapa PEMIMPIN PKR pada MASA itu, mereka yang mengHINA SULTAN jugak ialah para ADUN yang menjadik SEKUTUnya di Selangor..

- Jika anda masih INGAT pasal ISU Datum Jelatek dan MASALAH meLIBATkan PRASARANA di Selangor AKIBAT keGAGALan KONTRAKTOR yang diLANTIK , dia jugak yang terLIBAT..

- Anda tentu masih INGAT tentang ANGKARA siapakah KISAH kamera VIDEO yang diSOROKkan di dalam PEJABAT MB Selangor, TS Khalid.. 

- LUPAkah anda tentang DEMONSTRASI BERSIH 3.0 yang GANAS di mana dialah yang menerima ISYARAT daripada si 'PenJUBOR' untuk meMULAkan ANGKARA?


- Jika anda masih INGAT penyebaran VIDEO SEKS seseorang yang menyeRUPAi S/U AGONG PAS, anda patut TAHU bahawa itu KERJA-KERJA KUNCU-KUNCUnya untuk meMALUkan seterusnya mengUGUT PAS..


WUJUDnya 'LANGKAH Kajang' hanya berTUJUAN untuk menJATUHkan TS Khalid yang 'POPULAR' di kalangan RAKYAT Selangor.. Walaupun IDEA ini ASALnya IDEA BODOH MP Pandan, sebenarnya dari AWAL lagi OBJEKTIF 'LANGKAH Kajang' ini berTUJUAN untuk menabalkan dia sebagai MB Selangor.. Anda INGAT ini IKHTIAR si 'PenJUBOR' untuk menabalkan BINInya ke? Bukan.. BINI si 'PenJUBOR' hanyalah PERKAKAS untuk mengaburi RAKYAT Selangor daripada memBENCI orang ini sebelum dia menjadik MB Selangor seperti pada HARI ini.. 


Dari AWAL lagi KERUSI MB ini diRANCANG untuk dia sebagai BUKTI 'KASIH SAYANG' si 'PenJUBOR' kepadanya.. BINI si 'PenJUBOR' seperti biasa terpaksa berLAKON seHABIS MODAL untuk memperBODOHkan RAKYAT Selangor dan menahan segala MAKI HAMUN dan CERCAan ASALkan INDIVIDU yang SUAMInya SAYANGi ini dapat diTABALkan sebagai MB Selangor.. Apakah anda INGAT BINI si 'PenJUBOR' ini mampu mengGERAKkan RUSUHan secara BESAR-BESARan apabila tiba HARI perBICARAan SUAMInya nanti? Sudah tentu USAHA ini akan diPIKUL oleh MB Selangor yang diLANTIK pada HARI ini.. RAMAI yang dah terTIPU dengan DRAMA ini..

Kenapa di AWAL tadi kita SEBUTkan bahawa UMNO akan MUSNAH apabila orang ini BERJAYA menjadik MB Selangor? Anda patut TAHU bahawa orang ini pernah memanggil DS Najib itu sebagai 'BINATANG' yang sedang diPELIHARA..


HE!HE!HE! HARI ini dia BERJAYA berKUASA di NEGERI yang paling KAYA di NEGARA ini.. Mungkin selepas ini bukan 'BINATANG' lagi dia nak panggil DS Najib.. Selagi dia tak mengHAPUSkan UMNO dan LEGASI keJAYAan UMNO di NEGARA ini, dia tak akan PUAS.. Apa yang UMNO boleh LAKUkan untuk mengHALANGnya daripada terjadik?

MALANGnya, dalam UMNO sendiri ada yang MENYOKONGnya secara TERANG-TERANGan.. Disebabkan orang UMNO ini dah tak PANDAI macam dulu, pakat DIAM aje la..


Entah apa yang dia MELUAT kat TS Khalid seperti yang dia SEBUT di atas.. Ada la kot PROJEK yang KUNCU-KUNCUnya tak dapat di Selangor sebelum ini kot? Yang NYATAnya, mereka ini saling berKAITAN dengan TUJUAN yang SAMA.. Iaitu untuk meLEMAHkan UMNO, seorang dari luar PARTI dan seorang lagi dari dalam PARTI.. Bukan kita tak TAHU ini SEMUA..


Ini menambah keYAKINan bagi mereka yang TAHU berFIKIR bahawa UMNO akan diMANSUHkan dan diLUPUSkan pada PRU-14 nanti.. Bagaimana CARAnya? UMNO LUPA bahawa di Selangor ini RAMAI pengUNDI LUAR yang akan PULANG ke NEGERI-NEGERI yang diKUASAi oleh UMNO untuk mengUNDI pada PRU-14.. Sudah tentu MB Selangor ini TIDAK akan sesekali memBIARkan para pengUNDI ini PULANG untuk mereka meMENANGkan UMNO! UMNO Selangor dah MATI dah.. Jadik, siapakah boleh mengHALANG TRAGEDI BURUK ini daripada bakal MENIMPA terhadap UMNO? 


Tatkala anda sedang menBACA apa yang kita TULIS ini, TIDAK mustahil MB Selangor ini sudah pun mengirim para penCACAInya ke PRK DUN Pengkalan Kubor untuk menJAHANAMkan UMNO di sana.. Kita sungguh KESIAN kat CALON dan tentunya UMNO NEGERI yang berHEMPAS-PULAS berKEMPEN tetapi mereka dah pun diSABOTAJ dari dalam PARTI sendiri.. Jika anda meRUJUK kepada TWITTER tadi, anda bolehlah memBAYANGkan orang yang pernah panggil PRESIDEN UMNO sebagai 'BINATANG' itu RUPA-RUPAnya sangat diSANJUNGi oleh pengirim TWITTER itu.. Jadik, BAYANGkan NASIB UMNO pada PRK kali ini dan PRK seterusnya hinggalah PRU-14..

Oh ye, anda TAHU ke di mana DS Najib pada ketika ini? DS Najib seperti mana SELEBRITI dalam TWITTER itu sedang memPROMOSIkan dirinya sendiri di PBB New York sana.. 


Mungkin bagi DS Najib, dia perlu mem'POPULAR'kan dirinya di US bagi menunjukkan dirinya sebagai SALAH seorang yang LIBERAL.. Kalau takat nak meRAIH SOKONGan daripada PARTI sendiri atau UMAT Melayu/ISLAM yang menyokongnya selama ini, mungkin memadai dengan hanya dia menaburkan BR1M aje kot pada FIKIRannya.. Lagi pun, PRU-14 kan masih JAUH lagi? Mungkin dia FIKIR sempatlah lagi menabur BR1M seBANYAK-BANYAKnya sebelum PRU-14..

Wallahualam..

4 comments:

megat panjialam said...

Buat kali kedua pagi ini saya angkat topi kepada Tuan admin. Andai ahli2 UMNO terutamanya di Selangor masih lena diulit, jangan bermimpilah untuk menang walau satu kerusi DUN pada PRU14. Si pengirim tweeter pernah pada Oktober 2013 cuba mengganggu DAto Mukhriz dalam pertandingan Naib Presiden sedangkan beliau dan kompom Ketua Pemuda. Kenapa? Pasti ada design. Teruskan tuan admin berkelana.

Anonymous said...

pekembar selangor lembik macam ketua pekembar tu juga.. tiada kelihata langsung ketegasan.
ada pula terlalu ramai liberal dalam pekembar.. bekas tingkat 4 mmg pengganggu kelangsungan pekembar..

selamat tinggal pekembar

Anonymous said...

Najib harus bertaubat memilih pemimpin.....

Anonymous said...

tuan admin,dgn naiknya pentaksub tegar anwar sebagai mb selangor yg ada rezab rm3 billion
serta dibantu oleh kj
zumba aka anwar 2.0
dan saifuddin abdullah, mmg nampak umno
khususnya umno
selangor akan jatuh
tersungkur.najib terlalu
mempromosi diri di
persada antarabangsa
walhal yg akn mengundi
umno adalah rakyat
msia.tun m perlu
lakukan sesuatu utk
menyelamatkan negara
bangsa dan
agama.anwar telah
gagal tapi anak didiknya
mempunyai dendam
kesumat yg maha
hebat.kj zumba betul2
membuat saya tawar
hati pd umno.ulama2
berpotensi dlm umno spt
fathul bari tidak
menonjol langsung.malang sekali.kj liberal
memdominasi umno dgn
jarum halus melalui budak2 suruhannya serta 'tahaluf siyasi'
bersama petualang
negara azmin yg 2x5
dgn kj zumba yg begitu
anti dr m.

najib terlalu lembik utk
menempelak barua2 dlm
umno sptimana hj hadi.

ya Allah,selamatkanlah
kami dari bala bencana
dgn azmin sebagai mb
selangor yg cukup pintar
dan sangat licik. Amin,amin ya rabbal alamin.

terima kasih admin kerana pendedahan ini.tlglah disebarkan semaksimum mungkin.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS