DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, September 18, 2014

PEMIMPIN yang GAGAL mengHUKUM mereka yang menDERHAKA kepada NEGARA ialah penDERHAKA yang sebenarnya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita nak TANYA kepada anda SEMUA yang mengaku WARGANEGARA Malaysia samada WARGANEGARA secara TURUN-temurun atau pun WARGANEGARA yang diANUGERAHkan menerusi TOK NENEK mereka selepas keMERDEKAan dahulu.. 

- Apakah yang anda FAHAM tentang MAKSUD sebuah 'NEGARA'? 

- Apakah yang memBENTUK sesebuah NEGARA?

- Apakah MAKSUD menjadi seorang 'WARGANEGARA'?

- Apakah WUJUD sebuah NEGARA yang TIDAK ada PERLEMBAGAAN atau pun UNDANG-UNDANG?

Jika anda sudah mendapat JAWAPANnya, anda patut berTANYAkan diri sendiri apakah seorang WARGANEGARA patut mengHINA NEGARAnya sendiri sebegini?Rasanya, kalau diTANYAkan kepada mana-mana WARGANEGARA di mana-mana NEGARA di DUNIA ini pun kita CUKUP yakin 100% JAWAPANnya adalah SAMA.. IRONInya, UNDANG-UNDANG terhadap penDERHAKA kepada sesebuah NEGARA sebenarnya sudah WUJUD sejak RIBUan TAHUN dahulu lagi.. SEBUT sahaja TAMADUN mana pun dalam SEJARAH, pasti setiap TAMADUN itu ada HUKUMan terhadap para penDERHAKA di NEGARA masing-masing.. Itu KISAH sejak dahulu lagi..

Sebelum keWUJUDan Malaysia pun setiap NEGERI-NEGERI Melayu sudah pun ada perUNDANGan untuk para penDERHAKA di NEGERI masing-masing.. Malah, sebelum keWUJUDan KeSULTANan Melayu Melaka lagi pun.. Kenapa selepas MERDEKA dan KONON-KONONnya diKATAkan NEGARA ini menuju keMAJUan kita masih GAGAL untuk mengHUKUM para penDERHAKA terhadap NEGARA kita ini? Apakah dengan sekadar menDENDA beberapa RATUS RM aje sudah memadai? Sedangkan sejak dulu lagi HUKUMan FIZIKAL seperti SEBAT atau yang lebih BERAT daripada ini sudah pun WUJUD?


Malah, INSTITUSI yang menyemaikan keBENCIan terhadap NEGARA dalam diri WARGANEGARA yang diANUGERAHkan itu boleh aje diMANSUHkan? Begitu jugak dengan MEDIA yang diGUNAkan oleh mereka untuk menyebarkan keBENCIan terhadap NEGARA? Namun, kenapa masih TIDAK ada TINDAKan?

JAWAPANnya MUDAH.. Ini kerana kePIMPINan NEGARA pada HARI ini terlalu LEMAH lagi LEMBIK mengalahkan BUBUR Lambuk! Para penDERHAKA langsung TIDAK TAKUT pun kepadanya.. Sebaliknya, dia pulak yang diHINA oleh mereka..

Jangan TUDING JARI kepada POLIS atau pihak keHAKIMan.. Sebaliknya kamu sebagai PEMIMPIN itu yang terlalu LEMAH hingga sampai tahap meMALUkan.. Apabila mereka yang diBERIkan keWARGANEGARAan pun GAGAL mengHORMATi kamu, apakah kamu meRASAkan mereka akan mengHORMATi NEGARA yang kamu kendalikan sebagai PEMIMPIN kerajaannya? Apabila para PATRIOTIK pulak berTINDAK BALAS, kamu sebagai PEMIMPIN pulak mengHALANGnya dengan ALASAN KONONnya TIDAK LIBERAL? BODOHnya penDIRIan kamu itu?


MALANGnya NEGARA ini selain memPUNYAi kePIMPINan yang LEMAH, PEMIMPIN itu sendiri jugak dikelilingi oleh para peROSAK NEGARA di dalam kerajaan yang TIDAK PEDULI pun jika NEGARA HANCUR asalkan mereka sudah SENANG lenang mengumpul keKAYAan menerusi JAWATAN dalam kerajaan.. Kalau NEGARA dah HANCUR, mereka cuma perlu menDAPATkan keWARGANEGARAan lain dengan segala keMEWAHan HASIL keBODOHan PEMIMPIN dan para penCACAI mereka..
Itu belum diKIRA lagi pengKHIANATan dengan mengGUNAkan KUASA ASING untuk meLUMPUHkan terus NEGARA ini.. NAMPAK jugak PEMIMPIN langsung tak reti nak berTINDAK..Sampai sekarang TIDAK dikeTAHUi apakah NASIB seorang POLIS yang diCULIK di Sabah dan siapakah DALANG di sebalik TRAGEDI Lahad Datu yang dah mengorbankan NYAWA para PERAJURIT kita?SEMUA ini berlaku kerana PEMIMPIN itu terlalu LEMAH dan MALU diLABELkan sebagai TIDAK LIBERAL jika mengHUKUM para penDERHAKA NEGARA tadi.. Inilah pengKHIANAT sebenar terhadap sesebuah NEGARA dan ianya berlaku sepanjang ZAMAN.. SEBUT sahaja samada ZAMAN KeSULTANan Melaka, ZAMAN Temasek diSERANG TODAK, ZAMAN Kerajaan Merong Mahawangsa atau ZAMAN Khalifah ISLAM dahulu pun memang ada PEMIMPIN SPESIS begini..


Oleh itu, yang jelas mengKHIANATi NEGARA ialah PEMIMPIN yang GAGAL mengHUKUM WARGANEGARA yang jelas menDERHAKA kepada NEGARA yang diPIMPINnya..

Wallahualam.. 

4 comments:

Abdul Jalaini Abdul Jalil said...

BRO, MESTI ADA PENCACAI YG MARAH.. MALANGNYA PEMIMPIN ITU MESTI TAK BACA BRO...SEBAB CACAI KATA SEMUANYA OK BOSS SEMUANYA KENYANG KAT POKET...HAKIKATNYA UMNO/BN HANYA TINGGAL NAMA AJE KOT...

Anonymous said...

Alhamdulillah..

Ini yg saya tunggu2..
Luahan secara terbuka..

SAPA PENGKHIANAT YG SEBENAR
SAPA PENDERHAKA AGAMA & BANGSA YG SEBETUL2NYA..


Aku - Mat UMNO Pendang

Anonymous said...

Setuju 200%. Harap artikel ini dapat dipanjangkan terus ke muka si lembik yang tak guna satu sen pun.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hanya terdaya meMOHON kepada TUAN/PUAN SEMUA untuk memanjangkan kepada mereka yang masih SAYANGkan NEGARAnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS