DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, September 22, 2014

UMNO dan PAS sudah diJANGKITi 'PENYAKIT' yang SAMA PUNCAnya.. Ke manakah NASIB UMAT Melayu/ISLAM?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebelum ini kita dah SEBUTkan pasal keBODOHan RAMAI para PENYOKONG dan penCACAI UMNO yang KETAWAkan PAS ketika ini.. Walhal, UMNO jugak sedang mengALAMi 'PENYAKIT' yang SAMA dengan PAS.. Terus-terang KATAlah, UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini jika masih mahu mengANGGAP Malaysia ini ialah NEGARA ASAL, mereka perlu kepada 'PLATFORM' POLITIK selain UMNO dan PAS!


Jika TIDAK, UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini akan diLANYAK seHABISan mungkin macam UMAT ISLAM di Palestin, Bosnia, Chechnya, Rohingya dan Kosovo sebelum ini.. Berapa RAMAI yang SEDAR betapa KRONIKnya 'PENYAKIT' yang sedang meLANDA kedua-dua PARTI iaitu UMNO dan PAS pada ketika ini?

Apakah PUNCA kepada 'PENYAKIT' kedua-dua PARTI ini? Kita bagi anda 'HINT'.. Anda SEMUA sedia maklum bahawa UMAT Yahudi meRUPAkan PUNCA kepada segala MASALAH di DUNIA ini dan pernah diSEBUTkan dalam AL-Quran.. Malah, Adolf HITLER pun pernah memperINGATkan manusia seluruh DUNIA pasal PE'EL BURUK Yahudi ini..


Cuba FIKIRkan BETUL-BETUL pasal segala MASALAH di DUNIA pada HARI ini.. 

- Yahudi jugaklah yang menyalib NABI Isa AS

- KOMUNISME diCIPTA oleh Yahudi berNAMA Karl MARX

- SISTEM Kewangan KAPITALIS berTERASkan RIBA dan JENAYAH jugak CIPTAan Yahudi

- USA diCIPTA, diKUASAi dan diMANIPULASI oleh Yahudi untuk meROSAKkan DUNIA

- Yahudi jugak berSELINDUNG di sebalik FREEMASON, ILLUMINATI, ZIONIS Neo-CON dan ORDE BARU DUNIA..

Jadik, secara MUDAHnya tak ke BETUL KATA-KATA HITLER seperti di atas tadi? ANALOGI yang SAMA jugak kita GUNAkan untuk perMASALAHan 'PENYAKIT' yang diALAMi oleh UMNO dan PAS ketika ini.. Cumanya, SKOPnya kita KECILkan SIKIT dalam KONTEKS NEGARA kita ini.. Ini kerana NEGARA kita ini takde pun Yahudi tapi ada satu KAUM di NEGARA kita yang CIRI-CIRInya sangat menyeRUPAi Yahudi! Cuba kita DIAM sejenak, LAPANGkan OTAK dan FIKIRkan semula keSEMUAnya..

- UMNO mula ber'PENYAKIT' apabila PM DS Najib begitu GELOJOH mahu menarik SOKONGan KAUM ini pada PRU-13 sehingga sanggup meMALUkan diri sendiri dan seluruh UMAT Melayu/ISLAM yang selama ini menyokongnya..


- Begitu jugak PRESIDEN dan MURSYIDUL AM PAS yang sanggup berPELUK sakan dengan PEMIMPIN KAUM yang diMAKSUDkan demi mengejar keKUASAan  POLITIK dan meLUNASkan DENDAM POLITIK mereka..HARI ini KAUM yang SAMA telah meMALUkan PM DS Najib dan UMNO yang sebelum ini terHEGEH-HEGEH MAHUkan SOKONGan mereka..


Malah, PRESIDEN PAS jugak telah diHINA oleh salah seorang PEMIMPIN KAUM ini seperti berikut..


Seperti mana KAUM Yahudi, mereka jugak berNAFSU BESAR lagi TAMAK mahu menidakkan HAK-HAK ASAL KAUM Melayu/BUMIPUTERA.. Di Singapura mereka BERJAYA meLAKUkannya.. Malah SEJARAH yang menyatakan mereka itu di bawak MASUK oleh British ke Malaya sebagai BURUH lombong BIJIH pun cuba mereka PADAMkan.. Itu belum lagi nak TUTUP KISAH pasal keWARGANEGARAan mereka yang diANUGERAHkan HAMPIR seJUTA orang selepas 31 Ogos 1957.. 


IRONInya, dah terlalu BANYAK pengorbanan UMNO untuk mereka sehingga ada UMAT Melayu/ISLAM yang terGURIS HATI kerana keBODOHan UMNO selama ini!


Err.. PAS pun 2X5 jugak bab MURAH HATI kat KAUM yang diMAKSUDkan itu.. SAMPAIkan RAKYAT NEGERI sendiri pun takde diBERIkan PELUANG sebegini..


HASILnya apa yang UMNO dan PAS dapat daripada keMURAHan HATI mereka? KAUM ini bukan sahaja menDIDIK GENERASI MUDA mereka memBENCI UMNO dan PAS sekaligus.. Mereka jugak BERJAYA menDIDIK golongan MUDA UMAT Melayu/ISLAM yang TIDAK berPENDIDIKan untuk memBENCI bukan sahaja UMNO atau PAS, malah turut memBENCI ISLAM, Melayu, SULTAN dan lain-lain..


Cara mereka menyebarkan 'PENYAKIT' sebegini MUDAH aje.. Kalau dulu British mengGUNAkan CANDU untuk meLEMAHkan KAUM ini di NEGARA ASAL mereka.. Di NEGARA ini pulak, mereka mengGUNAkan penDEKATan LIBERAL sebagai CANDU untuk memperBODOHkan GENERASI MUDA Melayu/ISLAM pada HARI ini!

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Kita PERCAYA bahawa Allah SWT menCIPTA KAUM Yahudi sebagai perINGATan dan perBANDINGan kepada seluruh UMAT ISLAM secara AM.. Oleh itu, kita jugak PERCAYA bahawa KAUM ini jugak diTAKDIRkan oleh Allah SWT berada seNEGARA dengan kita SEMUA sebagai perBANDINGan dan perINGATan jugak.. MASALAHnya, kePIMPINan UMNO dan PAS inilah yang terlalu BODOH pasal tak NAMPAK perkara-perkara sebegini.. Sebab itulah UMNO dan PAS perlu diGANTI!

Wallahualam..  

2 comments:

Anonymous said...

Setuju

Zamani said...

Salam tuan blog
Sgt menarik artikel ini. Rangkuman ringkas ini perlu dikongsi buka mata kita semua. Satu bangsa celaka sama mcm Yahudi tp di asia ini. CINA.. di mana2 mereka duduk disitulah mslh akan berlaku.

Kenapa semua parti Melayu sibuk utk menangkan bangsa celaka CINA ini??

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS