DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, September 20, 2014

UMNO yang dalam WAD ICU sedang KETAWAkan PAS yang sedang NAZAK ketika MUKTAMARnya..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

RAMAI para penyokong UMNO KETAWA meLIHAT keKECOHan dalam MUKTAMAR PAS semalam.. KeKECOHan yang berPUNCA apabila seorang perWAKILan dari KL menDOAkan perkara yang TIDAK sepatutnya kepada TIMBALAN PRESIDEN..

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Ya.. TIDAK diNAFIkan bahawa PAS sememangnya sedang berPECAH TERUK.. PAS dalam DILEMA samada mahu mengekalkan IMEJ sebagai PARTI para ULAMA dan CENDEKIAWAN ISLAM atau pun mahu menjadik PARTI LIBERAL seperti PKR dan DAP La'anatullah.. Apakah PILIHan yang ada dalam diri AHLI-AHLI PAS sekarang?


UMNO pulak KETAWA BESAR meLIHAT perkara ini.. Walhal, UMNO jugak sedang mengalami SINDROM yang SAMA.. Sebenarnya, jika kita pakat TELITI, UMNOlah yang lebih terANCAM berBANDING dengan PAS yang masih lagi KONSERVATIF.. UMNO lebih MUDAH diROSAKkan oleh pihak yang SAMA yang meROSAKkan PAS! BerBEZA dengan UMNO, PAS masih lagi mempunyai ULAMA dan CENDEKIAWAN yang RAMAI? BerBANDING dengan UMNO, PAS masih mampu menarik golongan berPENDIDIKAN sehingga ke tahap PhD beRAMAI-RAMAI meMASUKki PARTI ini? SAINTIS NUKLEAR pun ada yang meMASUKki PAS dan menjadik CALON PRU?


UMNO pulak bagaimana? UMNO yang ASALnya sebuah PARTI NASIONALIS Melayu/ISLAM telah berubah menjadi PARTI yang tak keTAHUan IDENTITI pada HARI ini? UMNO sudah pun menjadik PARTI yang PEMIMPINnya GEMAR sekali berSOSIAL dan berLAGAK ala-ala SELEBRITI? Walhal UMAT Melayu/ISLAM kini sedang diTINDAS oleh para penDATANG yang diBERIkan keWARGANEGARAan?
Di manakah UMNO tatkala HARI ini segala macam perkara ASAS yang memBINA NEGARA ini sedang diHANCURkan? HARI ini sudah menjadik LUMRAH untuk para CUCU-CICIT KETURUNAN penDATANG memPERTIKAIkan PERLEMBAGAAN NEGARA seolah-olah mereka itu SEMUAnya TURUN dari LANGIT? Di manakah UMNO tatkala UMAT Melayu/ISLAM semakin RAMAI meREMPAT ketika EKONOMI NEGARA semakin diCENGKAM oleh golongan KAPITALIS yang mengHAPUSkan terus peluang EKONOMI dan peKERJAan untuk UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini? Apakah RINTIHan UMAT Melayu/ISLAM ini cuba diPADAMkan dengan BR1M?


Sebelum ini UMAT Melayu/ISLAM boleh mengHARAPkan PAS sebagai PILIHan ALTERNATIF apabila UMNO GAGAL.. Namun demikian, pihak ASING yang mahu menguasai NEGARA ini telah segera meLEMAHkan PAS agar kita SEMUA TIDAK mempunyai PILIHan lain.. Dengan KATA lain, ini SEMUA peRANCANGan TELITI untuk melenyapkan DOMINASI POLITIK UMAT Melayu/ISLAM oleh KETURUNAN penDATANG dengan diBANTU oleh pihak ASING dan jugak oleh PEMIMPIN UMAT Melayu/ISLAM yang KHIANAT.. Inilah PADAHnya apabila kePIMPINan kedua-dua PARTI ini masing-masing telah memilih seorang yang LEMAH sebagai PEMIMPIN PARTI mereka..

Ketika ini KEMPEN PRK DUN Pengkalan Kubor sedang berlangsung.. Kita TAHU memang PAS SENGAJA diBERIkan RUANG berLAWAN dengan UMNO kerana RAKAN PAS yang menarik diri itu menyedari keLEMAHan mereka dan SOKONGan KETURUNAN penDATANG di DUN ini jugak sangat KURANG.. IBARAT ayam yang berLAGA, yang mengira UNTUNG ialah mereka yang berTARUH ke atasnya.. Ini sebenarnya meLEMAHkan keKUASAan POLITIK UMAT Melayu/ISLAM.. Mereka berTANDING PRK bukan lagi untuk keBAIKkan UMAT Melayu/ISLAM sebaliknya demi meLUNASkan 'BETTING' ke atas mereka yang diTETAPkan oleh orang lain..


Kita KASIHAN dengan kePIMPINan UMNO dan PAS di peringkat NEGERI yang terpaksa bertungkus-lumus saling menCUCI TAHI para PEMIMPIN di peringkat PUSAT yang BEBAS pulak BERAK meRATA-RATA.. Kita TAHU kedua-dua mereka ini PEMIMPIN peringkat NEGERI yang BAIK, berAKHLAK dan patut diCONTOHi oleh AHLI-AHLI PARTI yang lain..


Namun begitu, bolehkah mereka menebalkan MUKA tatkala kePEMIMPINan di peringkat PUSAT pulak SERONOK meMALUkan PARTI masing-masing sebegini?        


Maka tak HAIRANlah jika diKATAkan UMNO dan PAS saling meLUMURkan TAHI untuk saling menJATUHkan demi menDOMINASI kePIMPINan dan kePERCAYAan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. KETURUNAN penDATANG pulak berSORAK meLIHAT keBODOHan mereka ini di samping terus menCENGKAM NAFAS kita..

Wallahualam..

1 comment:

Melayu Liberal said...

Ape rasis bangang kamu ni hahah. Bodoh nak mampus. Nak maju kena la jadi liberal. Agama tu hak peribadi ok.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS