DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, November 15, 2014

Sempena PAU 2014, DS Najib KATA bahawa MODERAT / WASATIYYAH itu bukan LIBERAL - tak JATUH ke AIR MUKA orang ini?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mungkin akhirnya sampai jugak ke TELINGA DS Najib pasal keMARAHan UMAT Melayu/ISLAM berHUBUNG dengan AGENDA LIBERAL yang diKATAkannya sebagai WASATIYYAH.. Maka HARI ini diLAPORkanlah pulak bahawa DS Najib meNAFIkan WASATIYYAH atau AGENDA MODERAT yang cuba diPELOPORinya itu berTENTANGan dengan LIBERALisma..


"Kita sebagai umat Islam tidak mahu terjebak dengan golongan ekstremis dan liberal yang semakin menular, sebaliknya kita mahu mengikut ajaran kesederhanaan yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW," ->KLIK<-

HE!HE!HE! BETUL.. Kita SETUJU dengan apa yang diUCAPkan oleh DS Najib itu.. KeSEDERHANAan atau WASATIYYAH di dalam ISLAM jika diPRAKTIKkan ianya langsung TIDAK akan menJURUS kepada AGENDA-AGENDA seperti di bawah..


Namun begitu, kita ingin TANYA kat DS Najib.. Apakah DS Najib ini BENAR-BENAR berMAKSUD sedemikian demi menJALANkan AGENDA MODERAT atau WASATIYYAHnya? Kita KATAkan sedemikian kerana kenyataan oleh DS Najib itu seBENARnya telah menJATUHkan AIR MUKA seseorang yang diKATAkan sangat KUAT menyokong AGENDA MODERAT DS Najib ini.. Kesian dia.. Mana dia nak LETAK MUKAnya nanti? Bukankah dia ini meWAKILi DS Najib sendiri?


HE!HE!HE! DiSEBABkan keYAKINan bahawa dia ini meWAKILi DS Najiblah dia sering mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang langsung TIDAK memBERIkan pulak GAMBARan AGENDA MODERAT seperti yang DS Najib NYATAkan tadi.. Apa KATA kita SEMAK semula kenyataan-kenyataan dia sebelum ini dan kita pakat TANYA balik kat DS Najib, apakah SEMUA kenyataan ini adalah meLAMBANGkan AGENDA MODERAT dan WASATIYYAH DS Najib? Atau ianya AGENDA LIBERAL yang cuba diSEMBUNYIkan?


HE!HE!HE! Kita amat berHARAP agar DS Najib 'WALK the TALK' dengan apa yang diSEBUTnya tadi.. Janganlah pulak kenyataan tadi dikeluarkan sebagai AYAT-AYAT 'PeMANIS' menjelang PerHIMPUNan AGUNG UMNO 2014.. Jika DS Najib BENAR-BENAR JUJUR dalam kenyataannya di atas, maka DS Najib patut FAHAM bahawa WASATIYYAH atau AGENDA MODERAT yang diKATAkannya itu langsung TIDAK menuruti AJARan Rasulullah SAW.. DS Najib harus jugak FAHAM bahawa bukan orang seperti di bawah ini yang patut diRUJUK dalam SOAL sedemikian.. 


Malah, sudah tentu 'EVANGELIST' TEGAR yang ini jugak TIDAK patut diBERIkan TUGAS sedemikian.. Ianya sangatlah memBAHAYAkan UMAT Melayu/ISLAM..  


Di mana LETAKnya OTAK kamu jika orang yang memang TIDAK berIMAN kepada Rasulullah SAW tetapi diSURUH menerapkan WASATIYYAH di dalam URUSAN kerajaan? TIDAKkah itu menCEMARkan ISLAM dan NAMA Rasulullah SAW jugak? SeBENARnya, NGO ISLAM seperti ini boleh meLAKSANAkan AGENDA MODERAT atau WASATIYYAH menurut apa yang diIMPIkan oleh DS Najib dengan TEPAT..


Namun demikian, belum apa-apa lagi NGO ISLAM ini sudah pun diMUSUHi oleh SEKUTU paling AKRAB DS Najib sendiri kerana OTAKnya yang SERONG itu dah mengANGGAP bahawa AGENDA MODERAT DS Najib itu ialah AGENDA LIBERAL yang diAJAR di OXFORD..


Jadik? Masihkah lagi DS Najib menaruh HARAPan agar AGENDA MODERAT dan WASATIYYAHnya itu diTERIMA oleh UMAT Melayu/ISLAM jika ianya diPELOPORi oleh mereka yang berSIFAT 'MALAUN' seperti diNYATAkan tadi? Bukankah dah BANYAK kali kita SEBUT bahawa DS Najib ini sering SILAP meNILAI orang dan sering pulak ENGGAN mengAKUi keSILAPannya itu.. Maka, usahlah berHARAP untuk UMAT Melayu/ISLAM menerima apa yang cuba diTERAPkannya kerana dia sendiri sudah memilih orang yang SALAH untuk TUJUAN ini.. Setakat nak BUAT SLOGAN 'PeMANIS LIDAH' untuk PAU 2014 demi KELENTONG AHLI-AHLI UMNO tuh mungkin bolehlah kot.. HE!HE!HE!

Wallahualam.. 
  

6 comments:

Anonymous said...

Kat Johor, Najib Dah suruh UMNO Buang dia ...

JADIK, UMNO PECAT, BUANG NAJIB HARAMJADAH NIE..

Kasar sikit sebab dah tak tahan dengan Hipokrit Najib Razak nieh

Anonymous said...

Ckp bergegar.. kalah guruh

Tp... pki Anon jer

Hahaha

Anonymous said...

Apasal bodoh sangat, ada masa kita kena tegas, bangsa lain dan agama lain tegas untuk menuntut hak mereka kerana kebaikan Najib serta penasihat-penasihat yang tak mau dicop rasis menggadaikan serta menjual agama dan bangsa sendiri untuk memuaskan tuntutan mereka, harap Allah akan beri petunjuk kepada mereka.

Anonymous said...

ko pun sama..

Anonymous said...

Siapa penasihat agama DSN ?

Anonymous said...

Bukankah Najib dah baling kerusi,meja dan mikrofon ke muka cina2 yang bermuka-muka di perhimpunan MCA dan Gerakan tempohari?

Dan untuk menyedapkan hati orang2 melayu pada PAU nanti, kita akan mendengar ucapan berapi-api, kilat sabung menyabung, puting beliung, Guruh dilangit berdentum dentam dan disambut pula oleh tarian Zumba dan mandian bunga ice bucket KJ.

Malah Pitching Suara Najib tanpa menggunakan pembesar suara boleh didengar sehingga sampai ke imam di masjid negara.

Yang Pasti ialah, DAP akan TERUS bergembira dengan orang melayu yang mendapat pemimpin setaraf Pak Lah.

Rosak UMNO dengan pemimpin seperti Najib, Hishamuddin, Khairi dan seangkatan dengan nya berada diatas nie.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS