DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 13, 2015

PerKEMBANGan MUTAKHIR menyaksikan siapakah yang sedang berKUASA ke atas siapa dalam NEGARA kita..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KeCELARUan MINDA seBENARnya begitu HEBAT meLANDA DS Najib dan para PenCACAInya sejak AKHIR-AKHIR ini.. Kita KATAkan sedemikian kerana NAMPAKnya DS Najib begitu terDESAK untu menCARI SOKONGan yang kian KURANG bagi mengekalkan dirinya sebagai PM.. CONTOHnya, semasa KEPUTUSAN PRU-13 diUMUMkan, DS Najib ada KATA,


Selepas kejadian RUSUHan di PLAZA Low Yat semalam, DS Najib KATA pulak..


Mungkin DS Najib nih terlalu RABUN untuk menyedari bahawa di BELAKANG dia, sudah pun ada TUDUHan sebegini.. Namun begitu, mungkin MUKAnya TEBAL pasal KETURUNAN PAHLAWAN..PROVOKASI bukanlah berBENTUK SATU HALA sahaja.. Ianya mesti DUA HALA.. Oleh itu, daripada menyimpulkan bahawa SEMUA dari KAUM yang meNIAGA dalam PLAZA Low Yat itu BAIK-BAIK belaka, ada BAIKnya arahkan POLIS menyiasat secara menyeluruh apa yang berLAKU.. 


Oh ye.. ZAMAN DIGITAL nih BUKTI CCTV pun boleh di'ALTER'kan.. TAMBAH pulak CCTV begitu MUDAH didapati kat PLAZA tuh.. Err.. KPDNKK tak nak SEMAK ke CCTV yang didapati itu ORIGINAL ke 'CLONE'? Atau masih lagi berMENTALITI KAUM ini memang BIJAK segala-galanya?


Apa pun, apakah berGUNA untuk DS Najib kembali MENGEMIS SOKONGan mereka tatkala mereka seBENARnya sudah pun memBUAT PILIHan untuk memihak kepada siapa?


Yang NYATAnya, KAUM yang diMAKSUDkan tetap berUNTUNG.. Walaupun mereka meLAKUkan JENAYAH, HUKUMan hanya terpakai kepada PIHAK yang meLAKUkan JENAYAH terhadap mereka sahaja bukannya mereka sendiri..

*******************************************************************

Bagi para PenCACAI DS Najib pulak OTAK mereka ini selalu SENGET.. Dalam ISU 1MDB, bukan MAIN lagi mereka menuduh TUN DR. Mahathir berSEKONGKOL dengan TAUKE ini.. 


Walhal, DS Najib lagi DAHSYAT dalam bab macam nih? Siap ada HUBUNGan TERANG-TERANGan lagi tuh? Itu pun masih lagi nak diNAFIkannya?


Agak LUCU jugak apabila para PenCACAI berBAYAR ini bukan MAIN lagi menempelak mereka yang PERCAYAkan TULISan Wall Stree Journal dan The Sarawak Report sebagai menJALANkan AGENDA Yahudi ZIONIS terhadap NEGARA ini.. 


Yahudi ZIONIS nih bukan semestinya datang dari LUAR untuk menJALANkan AGENDA peMUSNAHan mereka.. SILAP-SILAP dah ada pun dalam Kerajaan DS Najib sendiri! Agak-agak BERAPA KERATkah MUKA yang KONONnya Melayu/ISLAM dalam 'CIRCLE' ini sebagai 'PUNAH-Sihat'nya?


RASAnya kalau ada pun seorang aje.. Kita pun nak TANYAlah jugak kat DS Najib dan PenCACAInya itu pasal STATUS keYAHUDIan dan keZIONISan orang ini.. HE!HE!HE!


Kita jugak naklah TAHU bahawa antara Mat Salleh tu dengan orang kat bawah nih, siapa BAYARkan GAJI siapa? Kalau IKUTkan MENTALITI DS Najib, Mat Salleh biasanya lebih BIJAK bukan?


Atau siapakah yang lebih ada 'POWER' kat PMO untuk mengarahkan para PenCACAI yang KURANG SIUMAN untuk mengGUNAkan OTAK mereka ketika ini? HE!HE!HE!

Wallahualam..

7 comments:

Anonymous said...

Najib ada otak ke??

Anonymous said...

Nasib Melayu di Tanah Melayu kian layu.

Anonymous said...

Pemimpin Melayu semua pukimak ! Golongan hipokrit, munafik dan pengecut sila berambus dari negara ni, tapi tinggalkan semua harta yang korang dah rompak. Buat cepat sebelum aku terajanh korang semua.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

yang jahanamkan melayu adalah melayu..itu fakta...yg khianati melayu adalah melayu..itu fakta..yg membodohkan melayu dan diri sendiri adalah melayu ..itu fakta..bangsa lain tu cuma ambik peluang dari kebodohan melayu sendiri..itu fakta...la ni aku dah fedup dgn politik..biak pi la..undi pun dikhianti dan dibodoh2kan

Anonymous said...

Pemimpin-pemimpin Melayu pengkhianat Pakatan Rakyat pro-Cina Evangelis kafir harbi babi.
Ah Jib Gor pun pro-Cina kafir harbi babi.
Habislah orang Melayu Islam kerana tiada tempat untuk mengadu.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS