DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, July 08, 2015

Para PenCACAI DS Najib lebih BANYAK meMALUkan dia dalam ISU 1MDB berBANDING mereka yang meMUSUHinya?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila The Sarawak Report menyiarkan GAMBAR ini semalam, kita dah MULA rasa CUAK tetapi kita terINGIN nak LIHAT dahulu REAKSI para PenCACAI..


Ada BLOG telah mengatakan GAMBAR di atas ialah GAMBAR semasa perCUTIan seKELUARGA DS Najib.. Wah.. BerUNTUNG sungguh DS Najib seKELUARGA ye? ->KLIK<-

Ya.. Bagi sesetengah orang, TIDAK ada SALAHnya pun untuk KELUARGA PM berCUTI sedemikian RUPA.. Tak KISAHlah kalau mereka ber'CRUISE' dengan KAPAL MEWAH sekalipun.. BEZAnya, kalau mereka itu penJAWAT AWAM, mungkin SPRM dan LHDN berMINAT untuk turut SAMA dalam perCUTIan sedemikian.. TAMBAH pulak kalau perCUTIan itu turut disertai PIHAK yang ada BISNES dengan kerajaan.. Jadik, berUNTUNG sangatlah DS Najib sebagai PM.. 


Namun, kita dapati ada jugak para PenCACAI yang dah mengGELABAH dengan penDEDAHan GAMBAR sedemikian oleh The Sarawak Report.. Dalam pada dok mengGELABAH tuh, adalah pulak yang cuba 'COVERLINE' DS Najib dengan CARA yang BANGANG seperti di bawah..


Entah dari manalah TIMBUL bahawa PUTERA MAHKOTA Arab Saudi adalah INDIVIDU dalam GAMBAR di atas.. Dia mungkin SALAH seorang PUTERA di kalangan KERABAT DiRAJA Arab Saudi yang RAMAI itu.. Namun, dia bukannya PUTERA MAHKOTA (CROWN Prince) pun.. Mungkin kalau para PenCACAI RAJIN memBACA, RAJA Arab Saudi iaitu RAJA Salman telah pun menukarkan JAWATAN PUTERA MAHKOTA (Jugak bukan INDIVIDU dalam GAMBAR itu) dengan KERABAT DiRAJA yang lain.. ->KLIK<-


Lebih memBURUKkan keadaan ialah apabila BANYAK BLOG PenCACAI menyebarkan MAKLUMAT tentang 'KeMULIAan' para INDIVIDU yang bukan ahli KELUARGA DS Najib di dalam GAMBAR itu dengan meRUJUK kepada LAPORan BLOG orang ini.. ->KLIK<-


Samada peMILIK BLOG itu dalam keadaan SEDAR atau dah 'LALOK', dia seBENARnya telah memBURUKkan lagi keadaan kerana secara TIDAK langsung telah mengeSAHkan perKAITan DS Najib dengan para INDIVIDU terSEBUT dalam MASALAH di bawah ini.. TerTANYA-TANYA jugak kita apakah begitu NAIF sekali DS Najib apabila memilih para PenCACAI untuk 'COVERLINE' dirinya?


Kalaulah para PenCACAI ini lebih berHATI-HATI apabila meng'COVERLINE'kan DS Najib, pasti TIDAK ada BANGANG seperti BLOG di atas yang begitu berIYA-IYA meRAIkan perSAHABATan DS Najib dengan Jho Low.. Ini kerana mereka sepatutnya sedia MAKLUM bahawa DS Najib sendiri telah pun mengatakan seperti berikut tentang HUBUNGannya dengan Jho Low..


KAH!KAH!KAH! Dengan sendirinya PenCACAI DS Najib sendiri telah meng'KANTOI'kan DS Najib pasal HUBUNGannya dengan Jho Low.. Memang PAYAH nak JUMPA para PenCACAI tahap BANGANG sebegini.. Apa pun, kita tak SALAHkan sangat para PenCACAI DS Najib ini.. Sebaliknya, kalau nak SALAHkan, kenalah SALAHkan PIHAK tertentu yang telah diBAYAR 'FULUS' oleh 'PUNAH-Sihat' di PMO dan MoF bagi memelihara para PenCACAI ini.. 


Agaknya ini pun SPESIS para PENYAMUN yang ada dalam BADAN PerHUBUNGan UMNO Selangor dan Pulau Pinang ke? 'FULUS' asyik nak SAPU aje tapi asyik 'KANTOI' memanjang! KAH!KAH!KAH!

PengeSAHan oleh para PenCACAI seperti di atas tadi sekaligus telah memBUKTIkan bahawa INDIVIDU yang dah PENCEN dan berUSIA hampir 90 TAHUN ini telah berCAKAP BENAR seLAMA ini.. 


SEDIH pasal kita LIHAT sendiri bagaimana ada PEMIMPIN yang TERANG-TERANGan 'KANTOI' MENIPU tetapi mengerahkan seluruh MEDIA MILIK kerajaan MENYERANG pulak MANTAN PEMIMPIN yang berCAKAP BENAR.. 

Sekarang ini beBERAPA BLOG PenCACAI cuba pulak meNAFIkan keSAHIHan DOKUMEN daripada Wall Street Journal yang memaparkan bagaimana DANA 1MDB mengalir ke dalam AKAUN yang diKATAkan MILIK DS Najib di AmBANK.. ->KLIK<-


Entahlah.. Pada kitalah, bukankah lebih MUDAH kalau DS Najib sendiri TAMPIL mengatakan segala NOMBOR AKAUN terSEBUT adalah PALSU? Takkanlah dengan berBUAT sedemikian pun akan dikenakan TINDAKan bawah AKTA BAFIA? Selagi peNAFIan sedemikian TIDAK diBUAT, selagi itulah orang akan mengeSYAKki DS Najib SONGLAP DUIT 1MDB.. Payah sangat ke untuk meNAFIkan NOMBOR AKAUN yang diDEDAHkan itu bukan MILIKnya? Atau sememangnya NOMBOR AKAUN yang diDEDAHkan oleh Wall Street Journal itu sememangnya SAHIH?

Wallahualam..


25 comments:

Anonymous said...

Bro,

Complaining and disagreeing with Bugis does not amount to being his enemy, kita sesama muslim menegur untuk menegak kan yang tak kena bukan memusuh. Itu pun tak jalan sampai Tun M menggasak baru PANAS! Can you see how the 'establishment' belittling the rakyats?

Saya ingat kan diri saya dulu diatas statement diatas.

Salam Ramadhan Sepuluh terakhir.

Anonymous said...

Komen dari blog bujai

Anonymous said...
Bujai, it's not doctored laa.
My work involved graphics and I know this sort of distortion on prints not unusual.

Irregularities due to print conditions, of the printer, scanner and print material, etc.

Try folding an original paper, then unfold, then make photocopy of that original. Now check the copy made

Simply look at the number 2 highlighted.
Now look below how the letter n also wider than other letters.

Same case with the word "settled" & "address" - common print distortion.

Now, if these words were doctored, what would be the original word?????

What difference will it make?

I mean by changing these alphabets, what are these letter hiding???

"Settled amount" should have read what???

" address" should have been written as what?

Aiyoo.... Sapa yang kena tipu ni???

Anonymous said...

Tengoklah betapa bangangnya pencacai najip.

Sibuk nak buktikan kononnya dokumen tu palsu. Tapi dia sendiri tak nak buktikan dia tak bersalah.

So jangan salahkan rakyat.

Anonymous said...

OI si the sense-KEPARAT, jangan lu nak MENYAMAQlah! lu punya ekoq-BANGANG ni si-PENGGANAS/EKSTREMIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM aahhh?!

Yg. lu nak paksa YAB PM ISLAM/Melayu kami letak jawatan sewenangnya apasal - lu ingat kami ni KULI-KULI lu, oi si KEPARAT!!

PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq BANGKAI SIAL kat KANDANG si PENGGANAS/EKSTREMIS ANTI-ISLAM/umatnya dari si PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!

Anonymous said...

Yg dajjal adalah pemimpin yg menganiaya rakyat!

Dulu..boleh je tangguh gst bagai..
Tp lepas 1mdeebee kantoi..terus buat gst.

Anonymous said...

OI si, si PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS BANGSAT ANTI-Islam/Melayu (punya PENAKUT jadi PENYAMAQ pula tu) memang puak KEPARAT GILABABI! lu punyak otak PENGGANAS aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

Yg. lu nak paksa YAB PM ISLAM/Melayu kami letak jawatan sewenangnya apasal - lu ingat kami ni KULI-KULI lu, oi si KEPARAT!!

PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN/KANDANG PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!!

KERIS BERAYON said...

Sedapnya bunyi....pencacai. Bila sokong najib dikatakan pencacai. Kamu yg tak sokong pada aku layak digelar Anjing Peliharaan DAPigs. Cina2 mesti bertepuk tangan tengok org macam kau galak menghentam sesama islam dan melayu.

Dalam islam pun nak buktikan bersalah harus dan wajib punyai bukti kukuh. Najib tak kata tak kenal jho low. Dia cuma kata jho low tiada kena mengena dengan 1mdb.


Dari satu pecah dua. Dari dua pecah tiga. Dari tiga dah pecah empat. Tapi pihak yg bernama babi dari tiga dah jadi satu. Tahniah la kepada keturunan raja mandaliar dan khoja hasan. Bila dah terbukti BN kalah nanti....aku nak tengok lah kau makan apa....jangan sampai makan pasri dan berhijrah ke indon....sudah la.

Anonymous said...

Saudara terasa ke?

Saya tak terasa pun.

Saya tak kisah sebab jika nak salahkan sesiapa, najeeb sendiri yang perlu dipersalahkan. Terlalu lembap dan lembik. Beliau kata beliau difitnah, tapi langsung takde tindakan. Sebijik macam anvar. Sedangkan beliau sepatutnya bertindak segera bersihkan diri dari skandal. Apatah lagi kuasa masih di tangan. Sepatutnya tiada masalah untuk bertindak tanpa berlengah. Tetapi apa beliau buat? Hsnya denial. Very pathetic. Bagaimana rakyat seperti saya nak percaya lagi?

Jika dah perangai sama dengan anvar, confirm saya tak sokong dah.

Betul lah anon atas tu cakap. Jangan salahkan rakyat pula.

Sekian

Anonymous said...

Sbb tu suh saman mangkuk hayun...sbb nnt masuk mahkamah..masing2 boleh bukti..ah jib gor boleh bg bukti..pihak yg disaman pun boleh kuarkn bukti..ada brani?

Anonymous said...

Otak rakyat Malaysia dah banyak yang korup termasuk penulis diatas

Dah tak dapat nak bezakan kebenaran dan fitnah

Boleh tak, tunggu hasil siasatan dan tengok siapa yang benar dan bersalah

Kes Anwar dulu pun ambil masa sehingga 7 tahun, boleh pulak bersabar

Jgnlah jadi hipokrit

Adakah Najib menghalang semua siasatan yg telah dibuat?? Malah dia sendiri yg mengarahkan siasatan terperinci dibuat dan akan mengambil tindakan kalau ada salah laku.... Mana ada org yg bersalah buat macam tu???

So, gunalah otak.....Bukan macam Anwar yg selalu kelentog dan cuba lari dari disoal balas oleh peguam...sebab dia penakut dan tahu memang bersalah...

Fikirkanlah....terlalu banyak sampah di internet sekarang ni

Anonymous said...

Orang Melayu dan Islam perlu bersatu

Agendabarat/yahudi dan DAP sedang berjalan

Menghancurkan ekonomi Malaysia

Dasar Najib memang berbahaya bagi mereka sebab banyak yg Najib buat akan meyebakan Malaysia lebih makmur dan maju....Ini pembangkang memang tak suka..

1MDB - menakutkan mereka...sebab tu perlu dihancurkan
GST akan beri kerajan lebih duit dan seterusnya rakyat akan dapat banyak pulangan. Ini pun tak baik bagi mereka...Rakyat akan suka dan sokong BN

Bagi mereka, biar ekonomi teruk, 1MDB hancur, biat rakyat susah, biar harga barang naik....senang nak tukar kerajaan.

Padahal, harga barang naik sebab sabotaj dari DAP, ekonomi kacau sebab sbaotaj ekonomi juga,

Perlaksanan GST teah menghalang peniaga yg rakus dari terlepas membayar cukai...


Anonymous said...

Aiks..kata tunggu siasatan? Mana kau tau yg mana benar yang mana fitnah kalau siasatan lum selesai? Lagi pun..boleh percaya ke siasatan tu kalau semua org yg diarahkan menyiasat tu akhirnya akan melapor balik kpd dia....

Anonymous said...

Keris Berayoun dan sekufunya..

Bila menentang Najib, mulalah psikologinya cakap barua DAP dan suka tgk kerajaan melayu islam kalah di Malaysia.

nak tanyalah, siapa ye yang gadaikan tanah rizab melayu? cina DAP ke?

siapa yang gadaikan tanah felda sampaikan nilai sahamnya dari RM5 jadi RM1.62 sekarang?

siapa ye gadaikan keselamatan negara sehingga sanggup hapuskan ordinan darurat dan ISA. sepatutnya gubal undang2 baharu dahulu sebelum hapus. ini hapus lepas tu melelah nak buat undang2 baharu.

siapa ye yang lantik org liberal dlm kerajaan dan pertubuhan bawah kerajaan?

seingat aku yang hidup bawah 4 Perdana Menteri..ini kalilah barisan kabinet paling sampah yang pernah ada. Daripada 33 menteri, 11 duduk kat pejabat perdana menteri.. buat kerja apa pun tak tahu..bila Najib kena bantai takde pun nak backup..

Anonymous said...

Balik2 nk spin atas dasar ayat org kt atas. Toksah susah2, maksudnya bnyk2 sabar. Tunggu siasatan selesai. Baru tahu siapa benar siapa salah. Cuba maju sikit cara berfikir, jgn la timbulkan isu remeh temeh konon tak paham ayat org tulis. Org negara maju dh lama tinggi cara berfikir begini. Ambil faktanya, bukan pertikai hal remeh temeh.

Anonymous said...

Anon Wednesday, July 08, 2015 8:11:00 AM, patutnya Najib 'mencutikan' dirinya dan kuncu-kuncunya di dalam kabinet serta dalam 1MDB serta agensi yang dah bersekongkol dalam isu ini untuk mengelakkan gangguan serta ancaman terhadap ketelusan dan integriti dalam siasatan, kerana selagi orang yang ada disyaki terlibat dalam kes ini masih mempunyai kuasa dan akses yang boleh mengganggu siasatan serta mengancam integriti dan ketelusan siasatan, maka apakah gunanya siasatan ini dibuat?

Malahan kalau di negara maju, bila ada kes sebegini, orang yang sedang disiasat itu akan 'dicutikan' dari jawatannya untuk elakkan gangguan serta ancaman terhadap ketelusan dan integriti siasatan. Tapi di Malaysia lain, orang yang sedang disiasat yang ada kemungkinan untuk mengganggu dan mengancam integriti dan ketelusan siastan masih ada kuasa dan berpaut pada jawatan tanpa diambil sebarang tindakan.

Ini bukannya isu remah temeh, ini isu melibatkan kepentingan negara, kalau isu masalah rumah tangga Najib, tak ada siapa nak kisah, lantaklah isu rumah tangga, pandai-pandailah dia selesaikan. Tetapi ini melibatkan kepentingan rakyat, kepentingan negara, wang negara, wang untuk pembangunan rakyat sebanyak berpuluh bilion ringgit diperlakukan sesuka hati oleh Najib hingga tak tahu apa dah jadi dengan wang itu adalah suatu perkara yang amat serius.

Kalau kau sendiri pun, orang ambil duit kau lepas tu buat suka-suka hati hinggakan wang itu tak dapat diterangkan ke mana lesapnya dan apa dah jadi dengan wang kau tu, tentunya kau marah.

Melainkan kau seorang bodoh nak mampus yang hanya membiarkan harta sendiri dipelingkupkan oleh orang lain.

Anonymous said...

Wednesday, July 08, 2015 8:26:00 AM

Kat Malaysia sebenarnya dah diamalkan pun bila kes sedang disiasat, samada direhatkan, atau ditukar ke bahagian lain. Kalau kita tengok banyak ke mahkamah pun, suspek tidak diberi jaminan sbb takut mengganggu saksi, mangsa dan mengganggu siasatan.
Cuma, kes kali ni melibatkan Pee Emm tersayang, so jd special kes. Konsep "direhatkan" ni terpakai kepada orang lain kecuali dia....

Anonymous said...

bila tak setuju kata berbagai kepada orang yang tak sekepala. perbezaan pendapat dan pandangan biasa la. lihat di mana kita berada. sekarang ni, nak pertahankan ahjibgor atau kerajaan bn? yang mana satu yang lebih utama? yang sokong pembangkang, buat la yang terbaik pun mereka tak akan sokong. penyokong pembangkang tak ramai pun, tetapi keadaan menyebabkan semakin ramai. selepas pru11, kemenangan bn menunjukkan bahawa sokongan rakyat sangat tinggi. ada banyak sebab, tetapi mereka ambil satu sahaja iaitu tun lah terbaik, maka menang besar. tetapi pru12, adalah sebaliknya. maka bn perlu mengharapkan sokongan rakyat keseluruhannya, bukan ahli umno, mca, mic sahaja. kalu tindakan ahjibgor itu tidak mendatangkan sokongan kembali kepada bn, maka bn akan kalah, kerana yang sokong bn tanpa jadi ahli umno, mca dan mic ramai. kenapa harus jauhkan penyokong bn daripada bn dengan tindakan yang buruk dan kurang menyakinkan. kalu pemimpin bn pun serupa perangai pemimpin pkr, dap dan pas, maka tak ada bezalah penyokong bn nak sokong sesiapa pun. sebabnya semuanya serupa sahaja. ingat, bn kena yakinkan penyokong bn yang bukan ahli, tetapi ahli sendiri pun dah kurang yakin, apatah lagi yang bukan ahli.

Anonymous said...

terkini, pm najib sudah memulakan langkah menyaman wsj. itupun setelah begitu banyak desakan yang diterima terutama daripada kumpulan2 yang anti-najib. ini bermakna najib akan mengikut kata mereka yang membencinya. pelik sikit najib ni, orang yang tak suka itulah yang dipakai cakapnya. apapun, harap orang yang tak suka najib puas hati....

Anonymous said...

kepada penyokong PM najib, anda semua faham tak maksud KREDIBILITI?

sbg seorang yang credible, sepatutnya mana2 pemimpin yang terlibat skandal kena lah berehat sementara sehingga siasatan terhadapnya selesai. selagi pemimpin masih pegang kuasa, apa yang anda boleh harapkan?

anda semua mahu rakyat berfikiran seperti rakyat negara maju TETAPI MENGAPA PEMIMPIN TIDAK MAHU BERFIKIR SEPERTI PEMIMPIN NEGARA MAJU? tidak perlulah sampai melakukan harakiri atau seumpamanya. cukup berehat sementara dan bekerjasama supaya siasatan bebas dan telus boleh dilakukan.

oh ya, kepada anon 9.49am...itu bukan surat saman. sila baca betul2..terima kasih.

Anonymous said...

Kalau Najib yakin dirinya tak bersalah, sila teruskan saman berkenaan, tak payah nak putar belit pula.

Di mahkamah nanti Najib oleh keluarkan hujah dan bukti untuk menafikan apa yang dipaparkan oleh Wall Street Journal dalam laporannya itu.

Malahan Wall Street Journal juga boleh untuk mengemukakan bukti bagi membela apa yang dipaparkan dalam laporannya itu.

Jika Xavier Andre Justo boleh didakwa di Thailand, apakah Najib tidak boleh failkan tindakan undang-undang di Amerika, bukankah Najib kawan sepermainan golf dengan Obama?

Malahan Najib jika perlu ambil masa untuk buat saman itu kerana melibatkan negara luar, paling kurang Najib ambillah tindakan undang-undang di negara ini iaitu dengan membuat Pengakuan Berkanun (Statutory Declaration - SD) di mana di dalam SD tersebut, Najib perlu masukkan ayat seperti berikut:

"Semua tuduhan ini adalah didalangi oleh Tun Dr. Mahathir yang bersekongkol dengan media barat (rujuk sebagai Wall Street Journal dan Sarawak Report) untuk memfitnah saya (Najib) bagi menjatuhkan saya (Najib) dari jawatan Perdana Menteri kerana Tun Dr. Mahathir tidak berpuas hati dengan tindakan saya (Najib) yang tidak melayan tuntuan peribadi melibatkan kepentingan peribadi Tun Dr. Mahathir. Berikut disenaraikan tuntutan peribadi melibatkan kepentingan peribadi Tun Dr. Mahathir yang telah tidak dilayan oleh saya seperti senarai di bawah ini:

1.
2.
dan seterusnya. "

Apakah Najib berani sebagai golongan bangsawan dan pahlawan bugis? Sedarlah sedangkan Datuk Jahara Hamid yang hanya ADUN Teluk Air Tawar yang bukannya golongan bangsawan atau pahlawan mana-mana pun berani saman Lim Guan Eng kerana dia yakin dia di pihak yang benar, dan akhirnya dia menang saman itu dan Lim Guan Eng diarah bayar gantirugi RM 500,000.00 kepada Datuk Jahara Hamid.

Tunjukkan ciri-ciri golongan bangsawan berdarah pahlawan wahai Najib, jangan menyorok seperti bapuk tua di lorong haji taib pula.

Selamat bertindak dan menjawab (itu pun jika di pihak yang benarlah).

Anonymous said...

Nik Faisal Ariff Bin Nik Othman Ariff Kamil menafikan akaun-akaun yang terdapat dalam suratnya kepada Ambank merupakan akaun peribadi Perdana Menteri Mohd Najib Tun Razak seperti yang didakwa oleh Wall Street Journal (WSJ) semalam.

"Ini semua akaun saya dan SRC International. Tiada kena mengena dengan Perdana Menteri mahu pun 1MDB.”

nak percaya wsj atau nak percaya nik faizal ariff, tuan punya akaun yg dikompangkan tu. any idea?

Anonymous said...

Apahal transaksi sampai RM 2.63 bilion itu ke dalam akaun Nik Faizal? Nik Faizal ni orang terkaya di Malaysiakah? Apakah Nik Faizal terlibat dalam pengubahan wang haram?
Berdasarkan catatan di dalam rekod urusniaga pindahan wang itu adalah program CSR, apakah program CSR yagn dibuat itu?

Nik Faizal perlu beri penjelasan mengenai hal ini. Malahan Nik Faizal perlu ditahan dan disiasat oleh pihak polis dengan kadar yang segera kerana rekod transaksi aliran wang yang sangat besar dan meragukan.

Anonymous said...

Harapnya nanti Nik Faizal tak ditemui mati dibom atau hilang di dalam penerbangan atau terkorban dalam letupan kapal terbang atau terkorban di dalam keretanya yang meletup atau terbunuh semasa makan kerana termakan racun.

Bukannya apa, jika ada kes berprofil tinggi di negara ini sejak Najib jadi Perdana Menteri, akan adalah yang akan mati atau hilang.

Saya bukannya nak menuduh, cuma saya harap Nik Faizal tak jadi mangsa dalam percaturan kes ini pula. Saya tak tuduh pun siapa yang catur kes, kalau dia rasa dia catur kes ini, tentu dia akan kepanasan.

Selamat menjawab.

Anonymous said...

Blogger yang menjadi juak Najib dah tarik balik artikel mengenai pengakuan Nik Faisal berhubung isu siapakah pemilik akaun yang disita dan disyaki diselewengkan itu. Lihat ini: http://www.mykmu.net/2015/07/eksklusif-nik-faisal/.

Anonymous said...

OI si KEPARAT-KEPARAT GILABABI ANTI-Islam/Melayu, lu punyak otak aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

Yg. lu nak paksa YAB PM ISLAM/Melayu kami letak jawatan sewenangnya apasal - lu ingat kami MAJORITI dari BUMIPUTERA Islam/Melayu yang pilih YAB PM kami ni, KULI-KULI lu, oi si KEPARAT PENGGANAS-PENGGANAS PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRHOMO!!

PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN/KANDANG PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS