DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 01, 2010

Confirm 100% slogan JUARA RAKYAT dah HANCUR pasal dok tonjolkan MUKA dia nih...


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE!

PENDEK saja pasal ISU ni dah diperkatakan pun sebelum ini..

Seperti yang PERNAH kita kata sebelum ini.. Janganlah dok pakai nama 'RAKYAT' untuk berSLOGAN politik.. 'Rakyat' dah tau menilai BURUK baik dan cerdik BODOHnya sesuatu SLOGAN dan jugak orang yang mereka cipta SLOGAN tuh.. Kalau pun nak tarik SOKONGAN, buktikan dengan kerja KERAS depan MATA rakyat bukannya dok kumpul orang kemudian ajak orang PERCAYA slogan rekaan sendiri!

TAMBAH pulak kalau 'MALAUN' nih diTONJOLkan untuk Program Juara Rakyat tuh.. Lagilah HANCUR!! Agaknya betullah UMNO dah keTANDUSan 'IKON' kepimpinan sampaikan 'MALAUN' nih yang nak diTONJOLkan dalam Program Juara Rakyat? KAH!KAH!KAH!

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0201&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_02.htm

Chewwahhh.. SYOKnya dia mengata orang! Dengan merujuk pada LINK tuh, dia kata:-

"Inilah yang membezakan kita dengan mereka kerana UMNO dan BN dapat menyelesaikan masalah rakyat, bukannya seperti pembangkang, ke hulu ke hilir menganjurkan ceramah meracun pemikiran rakyat. "Jika kita lihat hakikat sebenar tiada satu bukti pun yang dilakukan oleh pembangkang untuk membantu menyelesaikan masalah rakyat,"


-> KAH!KAH!KAH! Habis HANG tuh bukan tengah dok berceramah ka dalam Program Juara Rakyat tuh? Hang sendiri dok buat apa? Dok jadik LIABILITI pada UMNO? Dok cari GLAMER dan PUBLISITI murahan sana-sini sampaikan sempat buat 'part-time' jadik MODEL tu hang kata 'MENYELESAIKAN MASALAH RAKYAT'? Ingat rakyat macam Pak Mertua hang boleh kena 'KENCING' macam tuh aja? Apa JASA hang pada rakyat? Menyamun HARTA negara?

Lepas tuh dia kata lagi:-

"Program Juara Rakyat ini bukan sekadar namanya sahaja, ia akan menjadi agenda sepanjang tahun. Bukan habis di sini tetapi dilaksanakan sepanjang masa.
"Inilah yang membezakan antara parti BN dan UMNO dengan parti pembangkang,"


-> BEZA tang mananya? Hangpa pun dok IKUT sama buat benda BODO! Kalau pembangkang, depa panggey SLOGAN lain, hangpa cuma TUKAQ nama SLOGAN boh nama 'Juara Rakyat'! Tu aja!! Ingat orang BODO ka? Dok tonjoi pulak muka HANG yang satu NEGARA tau 'PESALAH POLITIK WANG' semasa pemilihan Ketua Pemuda UMNO pada Mac 2009! Nak suruh RAKYAT percaya dengan tengok MUKA PELINGKUP NEGARA macam hang? KAH!KAH!KAH!

Sekali lagilah kita kata, memang HANCUR dah slogan 'Juara Rakyat' nih disebabkan dia nih.. Oleh itu, daripada UMNO dok perhabis DUIT berkempen untuk SLOGAN yang tak dak MAKNA dan membodohkan rakyat, lebih BAIK hentikan dan GANTIkan dengan pengisian yang benar-benar berMAKNA macam buat GOTONG-ROYONG ke atau pun pergi bantu orang Melayu kat Pulau Pinang yang kena TINDAS dengan 'suku-sakat KOMUNIS' tuh..

Punyalah KEMARUK benar nak dapatkan sokongan RAKYAT? Boleh bagi tau tak rakyat mana yang di'TARGET' tuh? Kalau tak silap, rakyat 'M-E-L-A-Y-U'kan? Pasal bangsa lain rasanya takde nak sokong pun.. Tak pun, kalau nak cara CEPAT dah mudah untuk dapatkan SOKONGan rakyat, KASI tendang itu 'MALAUN' jauh-jauh dari UMNO secepat mungkin.. 'Confirm' AUTOMATIK sokongan rakyat kembali kepada UMNO! HE!HE!HE!

Wallahualam..

3 comments:

Wenger Khairy said...

Baguslah, seekor beruk belaan parpukari nampaknya lebih petah bercakap dan menulis. Kalao ada kursus pemikir, tolong jangan keberataan untuk hadir ia.

Saya harap beruk2 yg dibela parpukari dan kengkawan ni, suatu hari nanti boleh belajar mengira. Kalau dah pandai mengira kita masukkan ceritemu ke dalam surat khabar, tv dan sebagainya.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!

Tima kasih le.. Kita TAK perlu pun BELAJAR dengan seorang PESALAH POLITIK WANG pun! Apa ilmu yang dia ada?

-> Ilmu nak pelingkup negara?
-> Ilmu nak gadai HARTA negara?

Atau
-> Ilmu nak 'TACKLE' dan ambik kesempatan melalui hubungan 'kekeluargaan'?

KAH!KAH!KAH!

Kot BONGOK macam kamu betul le kena pergi KURSUS.. Tengok DEGREE Sains POLITIK dari Oxford aje pun dah melalut tak tentu pasal..

Bukannya DEGREE Sains Nuklear ke atau SAINS Kejuruteraan DNA ke, kalau macam tu KAGUM la jugak!

Macam takde U kat Malaysia boleh ajar SAINS Politik? KAH!KAH!KAH!

Tu PASALlah 'MALAUN' tuh buat benda BODO pun dok KAGUM semacam! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

antuslogan said...

Macam Najib dengan 1Malaysia jugala lebihkurang.

Membelakangi Bahasa Kebangsaan dan menyarankan penguasaan bahasa mandarin. Tak salah, tapi letaklah Bahasa Kebangsaan didepan, supaya semua rakyat bercakap 1Bahasa kalau nak jadi 1Malaysia.

Orang seru Sekolah Satu Aliran biar semua murid bercampur gaul satu sekolah, Najib pula mempertahankan sekolah vernakular.

Najib, mat slogan 1Malaysia!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS