DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, July 20, 2010

BUDAK kecil pun TAHU antara Mufti Perak dan dua orang Naib Presiden PAS ini, MUKA siapa KAKI PEMBOHONG!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

BODOH KAYU!!

Itulah ungkapan yang sesuai untuk diLONTARkan terhadap dua orang Naib Presiden PAS yang PERASAN tak habis KONONnya mereka tuh lebih ISLAM dari orang ISLAM lain.. Kita tak TAHU dalam PAS nih ada ke TIDAK peperiksaan, penilaian atau sebagainya untuk mengukur seseorang ahli parti ITU lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain hingga merasakan hanya mereka sahaja BERHAK bercakap tentang ISLAM.. Namun, kita yakin 100% agama ISLAM yang suci INI adalah untuk SEMUA manusia dan menuduh orang ISLAM lain membuat FITNAH dan berBOHONG semata-mata kerana sebab POLITIK adalah perbuatan yang dilarang dalam agama ISLAM sendiri..

Apatah lagi menuduh seorang MUFTI yang merupakan jawatan tertinggin dan dihormati dalam ISLAM sebagai PEMBOHONG dan pembuat FITNAH adalah perbuatan yang HINA lagi meMALUkan.. Kita TIDAK nampak seorang MUFTI perlu dilabelkan sedemikian hanya kerana beliau menyatakan adanya pemimpin PAS dan UMNO yang menemuinya untuk mendapatkan pandangan bagi menyatukan kedua-dua parti itu..

http://www.bernama.com.my/bernama/v5/bm/newsindex.php?id=515028

MUFTI Perak menyatakan lagi pertemuan itu memang berlaku, walaupun wakil yang datang bertemu dengannya itu bukan dihantar oleh PAS secara rasmi.. Katanya pemimpin Pas yang datang itu bertaraf tinggi dan ada juga pemimpin UMNO yang bertaraf tinggi juga datang berjumpa beliau..

- Adakah dua orang Naib Presiden PAS yang kurang AKAL ini TAHU jika ada pemimpin PAS yang berjumpa dengan MUFTI Perak ini secara bersendirian?

- Adakah semestinya mana-mana pemimpin PAS tidak boleh berjumpa MUFTI Perak ini melainkan kena ada permohonan RASMI dahulu?

- Adakah WUJUDnya sekatan sedemikian rupa dalam PAS terhadap MUFTI Perak ini?

JIKA kesemua persoalan di atas TIDAK benar, JADIK apakah yang SALAHnya di sini hingga MUFTI terbabit hendak diLABELkan sebagai pemBOHONG dan pembuat FITNAH oleh dua orang Naib Presiden PAS yang kurang AKAL ini? Sebab itulah dah banyak kali dinyatakan,

SEPANDAI MANA ATAU SEALIM MANA PUN SESEORANG ISLAM ITU, JIKA DIA MENYERTAI PAS AUTOMATIK DIA AKAN JADIK MANUSIA BODO KAYU!

Dua orang Naib Presiden PAS tersebut adalah CONTOH terbaik untuk kenyataan di atas.. Seorang tuh memang kita tau BODO KAYU pun.. SEKOLAH TAK HABIS.. Kerja dia dok HASUT orang sana-sini, KELENTONG orang sampai la dia boleh jadik YB kerana BERJAYA memperBODOHkan penyokongnya di Parlimen Pokok Sena.. Walhal kalau dia tak jadi YB, kerja dia cuma sebagai PENOLAK TROLI BAGASI kat 'AIRPORT' aje.. Dia lagi SUKA kalau lebih ramai orang BODO KAYU berada dalam PAS pasal nanti dia yang sememangnya BODO akan dilihat lebih PANDAI dikalangan mereka semua tuh..

Yang seorang lagi tuh pulak masa dia jadik Ketua Pemuda PAS dulu OK asalnya.. Namun, sejak naik pangkat jadik Naib Presiden PAS dan sejak dia semakin RAPAT dengan puak-puak peminat BONTOT dalam PKR serta puak-puak 'RACIST' La'anatullah, semakin lama semakin MERAPU kenyataan yang dia keluarkan.. Terlebih TEGUK air tawar Pok Nik 'ALAIHISSALAM' gamaknya.. Kalau diTANYA budak kecik pun mereka TAHU muka SIAPA yang KAKI PEMBOHONG antara MUFTI Perak dan dua orang Naib Presiden PAS ini.. Agaknya sotong kurita nama PAUL kat Jerman tu pun TAHU.. HE!HE!HE!

Hanya ada satu PIHAK sahaja yang ENGGAN menerima kenyataan dan ENGGAN melihat orang Melayu BERSATU mempertahankan hak-hak mereka.. Ini kerana Melayu yang BERSATU akan mengurangkan pengaruh mereka sekaligus boleh mengHALANG sebarang TUNTUTAN MELAMPAU berasakan PERKAUMAN SEMPIT mereka yang ingin menJAHANAMkan negara INI.. Anda TAHU siapa pihak yang diMAKSUDkan dan pihak ini sejak TURUN-TEMURUN lagi amat tidak menyukai Mufti PERAK ini.. Apatah lagi PIHAK yang dimaksudkan tersangat BENGANG pasal 'PUPPET' mereka dalam PAS yang menjadi MB Perak hilang JAWATAN sekaligus mengHAPUSkan usaha mereka untuk menDOMINASI negara INI..

Dah tentu mereka amat menyukai PAS kerana ahli-ahli PAS mudah diperBODOHkan seperti yang dintunjukkan oleh dua orang Naib Presiden mereka INI.. PAS yang diperBODOHkan akan mengHALALkan perkara yang HARAM dan mengHARAMkan perkara yang HALAL demi kepentingan PIHAK yang dimaksudkan.. Akhirnya, PAS cuma menjadi seperti paderi atau rahib di zaman pertengahan yang sanggup menjual AGAMA mereka demi kepentingan PIHAK yang menaja mereka dengan keMEWAHan yang tidak seberapa mana pun.. .. Sebab itulah sebarang USAHA untuk menyatu-padukan orang Melayu dianggap pengHALANG oleh PIHAK yang terbabit..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS