DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, August 16, 2013

'BULLSHIT' jika anda meLIHAT DAP La'anatullah dan KAUM 'AH-Beng' untuk AMALAN DEMOKRASI TULEN!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Berapa RAMAIkah di kalangan AHLI-AHLI UMNO ini suka memBACA atau sering ke mana-mana kedai BUKU untuk memBELI bahan BACAan? Bukan apa, ada BAIKnya jika 3 JUTA lebih AHLI-AHLI UMNO menanam SIFAT SUKA memBACA dalam diri mereka seperti mana TUN Dr. Mahathir MANTAN PRESIDEN UMNO dulu.. Lagi BAIK kalau mereka MASUK ke mana-mana kedai BUKU seperti TIMES, Kinokuniya atau MPH, mereka JENGOK-JENGOK sikit kat RAK BUKU yang menempatkan BUKU-BUKU pasal 'Malaysia STUDIES'.. Kalau RAJIN JENGOK kat situ, anda akan TAHU betapa berSUNGGUHnya KAUM 'AH-Beng' menulis untuk JATUHkan UMNO!


Bukan RAHSIA lagi KAUM 'AH-Beng' berMATI-MATIan meMUSUHi UMNO.. BODOH kalau UMNO cuba meNAFIkannya.. Untuk itu, jugak bukan RAHSIA yang mereka sanggup menyemai PROPAGANDA untuk meNAFIkan bukan sahaja perJUANGan UMNO selama ini, malah perJUANGan KAUM Melayu/ISLAM di NEGARA ini jugak.. Dengan KATA lain, perJUANGan KAUM Melayu/ISLAM sejak MERDEKA untuk keMAJUan BANGSA sendiri dianggap TIDAK 'GENUINE' sebaliknya perJUANGan berTERASkan Ke'AH-Beng'an mereka seperti HAK SAMA RATA, VERNAKULAR dan KOMUNISme diAGUNG-AGUNGkan.. DiKATAkan perJUANGan ini lebih DEMOKRASI..

Sebenarnya KAUM 'AH-Beng' terUTAMAnya penyokong DAP La'anatullah langsung TIDAK memahami, JAUH sekali mengHORMATi DEMOKRASI.. Apakah BUKTI bahawa DAP La'anatullah itu memahami 'DEMOKRASI' atau 'DEMOCRATIC' seperti pada NAMA PARTInya sedangkan pemilihan CEC mereka HURU-HARA? ->KLIK<-


SIFAT KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK merasa berDOSA apatah lagi rasa berSALAH kalau berBOHONG terBUKTI mampu menyusahkan orang lain.. LIHAT sendiri bagaimana DAP La'anatullah mengHERET ROS ke dalam perMAINan POLITIK mereka walhal ROS hanya berTINDAK sebagai orang TENGAH setelah ADUAN diBUAT oleh AHLI-AHLI DAP La'anatullah sendiri yang TIDAK berPUAS HATI?

KAUM 'AH-Beng' dan DAP La'anatullah sebenarnya TIDAK HARUS diSAMAkan dengan ISTILAH DEMOKRASI.. DAP La'anatullah sepatutnya memBUANG perKATaan 'DEMOCRAT' pada NAMAnya.. Namun, oleh kerana SIFAT semulajadi KAUM 'AH-Beng', sudah tentu mereka TIDAK akan mengakui kePINCANGan mereka walaupun mereka SUKA menDEDAHkan kePINCANGan orang lain! Sebab itulah dalam DAP La'anatullah, PEMIMPIN 'REPUT' aje yang KEKAL sebegitu LAMA walhal UMNO dan mana-mana PARTI KOMPONEN BN pun TIDAK seperti mereka? Itulah ERTI atau MAKNA DEMOKRASI yang diBANGGAkan oleh KAUM 'AH-Beng' agaknya?

Sudah tentu KAUM 'AH-Beng' ENGGAN mengakui kePINCANGan ini.. Sebaliknya, mereka pulak TIDAK ada SIFAT MALU langsung untuk menDEDAHkan kePINCANGan orang lain menerusi penerbitan BUKU-BUKU PROPAGANDA PALSU mereka.. KONON-KONONnya, mereka cuba menunjukkan mereka lebih BAIK berBANDING MUSUH mereka menerusi penerbitan sebegini.. Walhal, mereka JAUH lebih TERUK dan langsung GAGAL mengGUNAkan OTAK dalam pemahaman terhadap DEMOKRASI.. Itulah kePALSUan dan 'FAKE' dalam yang menjadi AMALAN dalam DAP La'anatullah dan diSOKONG pulak oleh KAUM 'AH-Beng' yang keRAKUSan TIDAK tentu TUJUAN!

Siapakah yang mengANCAM DEMOKRASI di NEGARA ini? Kalau diTANYAkan pada kita, kita akan JAWAB KAUM 'AH-Beng'lah yang bukan sahaja mengANCAM DEMOKRASI, malah akan meMUSNAHkan NEGARA ini.. TIDAKkah ini menjadi BUKTI keRAKUSan mereka?


HE!HE!HE! Itu hanya sekadar 'AH-So' ANAK berANAK MUKA tak MALU di sebuah MAJLIS RUMAH terBUKA.. Bagaimana pulak KAUM 'AH-Beng' ini dalam URUSAN penTADBIRan? TIDAKkah TAKUT untuk kita memBAYANGkan bagaimana mereka RAKUS dalam bab menentukan keHIDUPan orang lain jika diBERIkan KUASA nanti? Apakah kita nak TUNGGU jadik seperti Mesir dahulu barulah kita nak SEDAR diri?

Wallahualam

2 comments:

Anonymous said...

Cina bangkai ni mana reti malu. Masa kempen PRU dulu BN buat majlis makan mereka melantak macam orang kebulur tapi time undi mereka pangkah DAP.

Patut masa majlis menyambut raya ni mereka berasa malu dan tidak datang tapi Cina bangkai ni mana reti malu. Hak dia, dia punya. Hak orang lain pun mereka belasah juga.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebab itulah umat ISLAM diLARANG untuk makan KHINZIR atau BINATANG selain yang diHALALkan.. SIFAT inilah yang menJANGKITkan peMAKANnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS