DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, August 10, 2013

HOW many 'BIRDs' can be 'KILLed' with just a 'STONE'? ~ Itulah TUJUAN sebenar penerbitan BUKU 'AWAKENING'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tatkala RAMAI terKEJAR-KEJARkan RESPON daripada TUN Dr. Mahathir pasal KRITIKkan yang diLONTARkan dalam BUKU 'AWAKENING' tuh, kita HAIRAN tak ada pulak PIHAK yang terKEJAR-KEJARkan pulak ULASan daripada PM ke-5 atau PAK Lah senDIRI? Seperti kita SEBUT sebelum ini bahawa PAK Lah TIDAK mungkin menulis sebegini dengan TANGANnya sendiri.. Kalau nak diKIRA, PAK Lah dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun 2X5 jugaklah.. Cumanya Pok Nik lebih 'GLAMOUR' pasal bukan BUKU yang KONONnya diTULIS oleh dia aje, dengan FACEBOOK dan segala MEDIA SOSIAL pun ada aje 'SAKA' dia yang TULISkan!


Kali terAKHIR kita DENGAR pasal PAK Lah sebelum HEBOH pasal ISU BUKU 'AWAKENING' ini ialah KISAH PAK Lah masuk IJN HARI tuh.. Kita RASAkan PAK Lah ketika ini sedang beREHAT-REHAT aje tanpa perlu SAKITkan KEPALAnya untuk menulis atau terLIBAT dalam BUKU sebegini.. Jadik, apa KATA kalau PIHAK yang berKENAan cuba menDAPATkan KOMEN Pak Lah untuk memastikan apakah dia BENAR-BENAR terLIBAT dalam penulisan BUKU ini atau pun dia seperti mana MASA dia jadik PM dulu, SERAHkan aje URUSAN itu kat orang lain? AlMAKLUMlah, anda pun TAHU PAK Lah masa jadik PM kan selalu begini..


Kita TIMBULkan SARANan agar PIHAK berKENAan pergi 'CHECK' senDIRI dengan PAK Lah tuh pasal kita NAMPAK ada PIHAK keTIGA mengaut keUNTUNGan POLITIK daripada perBALAHan antara PAK Lah dengan TUN Dr. Mahathir selain menjadikkan DS Najib sebagai MANGSAnya.. Ada la yang 'FISHY' sikit kat sini..

- ISU yang diMAINkan dalam BUKU ini ialah ISU LAPUK yang dah tak RELEVAN dah.. Ini diBUKTIkan dengan keputusan PRU-12 lalu yang menyaksikan REJIM PAK Lah keHILANGan 5 BUAH NEGERI kepada puak-puak PR sebelum diTEBUS semula setakat 2 NEGERI pada PRU-13 lalu.. Jadik, kalau ISU LAPUK sebegini cuba diUNGKITkan semula, ianya TIDAK menDATANGkan KREDIT pada PAK Lah pun.. Makin buat orang MARAH dan MELUAT kat dia ada la.. BODOH BENARlah PAK Lah jika dia mahu memBUKA semula LUKA LAMA agar kembali berDARAH..

- Kita dah SEBUTkan pasal 'AGEN Singapork' yang terlibat dalam pemBIKINan BUKU 'AWAKENING' ini.. ISU-ISU LAPUK yang diSUARAkan dalam BUKU ini jika kita KAJI balik ialah ISU yang mengUNTUNGkan NEGARA itu berBANDING NEGARA ini.. CONTOHnya apabila 'AGEN Singapork' mengUNGKIT pasal SUBSIDI yang diBERIkan oleh kerajaan, kita patut INGAT bahawa SUBSIDI sebeginilah yang menyakitkan HATI 'TOKONG BESAR' SEMBAHan DAP La'anatullah ini apabila saban HARI dia meLIHAT berBONDONG-BONDONG RAKYATnya menyeberangi TAMBAK Johor untuk berBELANJA dan mengISI PETROL kereta di NEGARA ini..


Kalau SUBSIDI diHAPUSkan dan KOS HIDUP antara NEGARA ini dan Singapork diSAMAkan, apakah RELEVAN lagi untuk RAKYAT dia menyeberang ke sini?

- Penerbitan BUKU ini diKAITkan dengan SUARAM, sebuah NGO HARAM yang sehingga HARI ini langsung TIDAK diambil TINDAKan oleh Kerajaan UMNO/BN.. Walhal, setiap HARI NGO HARAM ini sentiasa menCARI jalan untuk meRUNTUH dan mengHANCURkan NEGARA ini menerusi PENIPUan dan FINTAH yang diREKA terhadap kerajaan.. Bukan RAHSIA lagi bahawa DANA untuk SUARAM ini berOPERASI datangnya dari Singapork.. Jika SUARAM ini diHARAMkan, pasti mereka akan LARI dan berOPERASI pulak dari Singapork.. Inilah BUTAnya kePIMPINan DS Najib dan kerajaan terhadap AKTIVITI NGO HARAM sebegini..

- Bila BUKU 'AWAKENING' ini memBANDINGkan DASAR kerajaan semasa TUN Dr. Mahathir dan DASAR kerajaan di bawah REJIM PAK Lah ANAK-MENANTU, anda sebagai RAKYAT sudah tentu TAHU DASAR kerajaan siapa yang lebih BAIK.. MUDAH aje.. Kalau REJIM PAK Lah diSUKAi RAKYAT, kenapakah PRU-12 dulu sampai 5 NEGERI TUMBANG? Lagi SATU, siapakah yang mengambil keSEMPATan di atas keLEMAHan REJIM PAK Lah ini? TUN Dr. Mahathir ke? Bukan ke puak-puak PR yang diKETUAi oleh 'PenJUBOR' itu? Jadik? Apakah mengHAIRANkan jika ANAK perempuan 'PenJUBOR' itu yang mahu meRASMIkan BUKU 'AWAKENING' ini di Singapork nanti? NAMPAK tak dia punya perMAINan?


Seperti kita SEBUT di awal tadi, BUKU ini hanya untuk meLAGAkan PAK Lah dengan TUN Dr. Mahathir di samping meLENYEK penTADBIRan DS Najib.. 'AGEN Singapork' sebenarnya TIDAK mahu pemilihan UMNO nanti akan menyaksikan SPESIS 'ULTRA-Melayu' diPILIH sebagai PEMIMPIN sekaligus akan meRUGIkan NEGARA tersebut jika DASAR-DASAR NEGARA yang BARU bakal dibentuk nanti.. 'AGEN Singapork' hanya mahukan PEMIMPIN berOTAK LIBERAL supaya KEKAL menguasai UMNO agar NEGARA ini dapat diperKUDAkan seperti pada HARI ini..

TUN Dr. Mahathir berTINDAK BIJAK apabila memilih untuk menyelidikki dahulu KRITIKkan yang diLEMPARkan secara SEMBERONO dalam BUKU ini.. Kalau TUN meLATAH seperti mana NGO-NGO Melayu/ISLAM yang lain, dah tentu pemilihan UMNO kali ini akan menyaksikan UMNO berPECAH lagi.. Malah, berDIAMnya PAK Lah sejak ISU BUKU ini HANGAT lebih menimbulkan 'SUSPICIOUS'.. Apakah PAK Lah diarahkan berDIAM oleh 'AGEN Singapork' atau pun PAK Lah TIDAK tahu NAMAnya diGUNAkan secara 'Lempar BATU sembunyi TANGAN' oleh mereka yang berOTAK LIBERAL yang nak meREBUT JAWATAN dalam pemilihan UMNO?   


Apa pun, terPULANG kepada DS Najib untuk menCARI ke lubang CACING 'AGEN Singapork' yang kita MAKSUDkan ini atau membiarkan DIRInya KEKAL diperBODOHkan oleh mereka ini.. RAKYAT yang memilih DS Najib sebagai PEMIMPIN bukannya 'AGEN Singapork' atau pun mana-mana PEMIMPIN di sana.. Jadik, tak perlulah DS Najib ENGGAN berTINDAK kerana meRASAkan dirinya PM untuk SEMUA RAKYAT terMASUKlah 'AGEN Singapork', KAUM 'AH-Beng', SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL dan jugak para pemBUNUH UPAHan yang diBIARkan BEBAS sejak beberapa AKTA diMANSUHkan.. Toksahlah PERASAN BAGUS sangat..

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS