DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, August 11, 2013

Kenapa 'TOKONG' BESAR Singapork ini menjadikan ACARA memPERLEKEHkan NEGARA kita sebagai HOBI TAHUNannya?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tatkala 'TOKONG' BESAR yang diSEMBAH DAP La'anatullah berSUARA dari seberang Tambak Johor, RAMAI di kalangan PEMIMPIN kita yang meLATAH.. Ehh? Kenapa? Perlukah kita KISAH apa yang diKATAkan oleh PEMIMPIN NEGARA lain yang dah pun berUMUR 90 TAHUN? Apa yang dia boleh buat? Sebaliknya, PEMIMPIN yang ada pada HARI inilah perlu meLAKUkan sesuatu supaya 'TREND' memPERLEKEHkan NEGARA dari seberang Tambak Johor ini bukanlah menjadi SATU acara TAHUNan atau diWARISi sampai berGENERASI.. Malangnya, RAMAI yang TIDAK TAHU bahawa NEGARA ini sudah LAMA terLEPAS peluang begitu..

Kita PERCAYA jika 'TOKONG' BESAR ini masih HIDUP dengan dengan NYAWA-NYAWA ikan sekali pun dia tetap KEKAL nak memPERLEKEHkan NEGARA ini.. 


HASAD DENDAM dalam diri dia tuh pun sebenarnya 2X5 jugaklah dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang jugak 'TOKONG' bagi Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Kita jugak tak SEDAR bahawa terlalu RAMAI 'AGEN Singapork' dan RAKYAT kita sendiri yang SUDI menjadi PETUALANG kepada mereka di dalam NEGARA ini..


Sudah tentu 'TOKONG' BESAR SEMBAHan DAP La'anatullah itu BERANI untuk memPERLEKEHkan sesiapa pun jika dia TAHU segala RAHSIA dan MAKLUMAT tentang NEGARA ini setiasa diSALURkan oleh 'AGEN Singapork' dan para PETUALANG tadi.. Kita yang TIDAK tahu berTINDAK menjadi penyebab kepada SEMUA ini.. Cuba INGAT balik.. Bukankah PERISIKan Singapork jugak yang TAHU pasal ada PEMIMPIN PKR yang 'MenJUBOR'? Jadik, kalau bab dalam KAIN pun diorang boleh TAHU, apalah sangat untuk 'TOKONG' itu dapat MODAL bagi memPERLEKEHkan NEGARA ini setiap TAHUN ketika SAMBUTan keMERDEKAan?

Sebenarnya meMALUkan apabila NEGARA seperti Singapork yang mana RAKYAT mereka pun terpaksa berGANTUNG dengan AIR kita dapat memPERLEKEHkan kita.. Setakat ini, hanya MANTAN PM TUN Dr. Mahathir aje yang mampu mengGERUNkan 'TOKONG' SEMBAHan DAP La'anatullah itu.. Cuba INGAT balik keTEGASan TUN dalam ISU BEKALan AIR, pengGUNAan ruang UDARA, JAMBATAN bengkok, pengHARAMan penJUALan PASIR, CLOB dan BANYAK lagi.. Dah tentu 'TOKONG' tersebut tak nak PEMIMPIN seperti TUN kembali menerajui kerajaan dengan meMANIPULASI SOKONGan KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini!

Sejak KOMEN oleh 'TOKONG' tersebut diTERBITkan dalam BUKUnya sempena HARI keMERDEKAan Singapork, kita takde lagilah terDENGAR RESPON daripada KAUM 'AH-Beng' yang memBANTAH tentang KOMEN tersebut.. Err.. Mintak MAAF jugaklah pasal kita jugak takde terBACA pun RESPON daripada 'AH-Jib-GOR'..


Ini yang mengecewakan sebenarnya.. Bagaimana kePIMPINan NEGARA kita sendiri boleh buat PEKAK terhadap perkara sebegini? HARI ini kita LIHAT bagaimana Singapork boleh meMANIPULASIkan SOKONGan KAUM 'AH-Beng' terhadap kerajaan demi kePENTINGan NEGARA mereka.. Ini TIDAKlah mengHAIRANkan kerana jika kita TELITIkan, RAMAI di kalangan KAUM 'AH-Beng' ini menjadikkan Singapork sebagai IDOLA mereka.. Selain itu, RAMAI jugak SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL lebih mengUTAMAkan Singapork untuk URUSAN BISNES.. 


Apabila TUN Dr. Mahathir memBINA peLABUHan Tanjung Pelepas, HARI ini kita meLIHAT bagaimana peMILIK peLABUHan ini iaitu TS Syed MOKHTAR AL-Bukhary diSERANG oleh KAUM 'AH-Beng'.. Sedangkan mereka cuma berDIAM diri apabila Temasek Holdings menguasai SAHAM-SAHAM GLC di NEGARA kita dulu? 


Jadik? NAMPAK tak keSETIAan KAUM 'AH-Beng' ini ke mana? Malah, RAMAI di kalangan KAUM 'AH-Beng' yang mengHINA IBADAT PUASA UMAT ISLAM di FACEBOOK ini ialah mereka yang beKERJA atau menuntut di Singapork? Jadik, secara REALITInya, apa yang nak diHAIRANkan jika 'TOKONG' tadi BEBAS mengHINA NEGARA kita jika dia TAHU dia menguasai KAUM 'AH-Beng' ini? Dah tuh 'AGEN Singapork' pulak BEBAS berMAHARAJALELA di dalam NEGARA kita ini?  

Seperti kita SEBUT tadi, sepatutnya kitalah yang MUDAH memPERLEKEHkan sebuah NEGARA yang AIRnya kita yang 'SUPPLY'kan? Kalau tanpa AIR, mereka hanya mampu me'RECYCLE'kan AIR KUMBAHAN mereka sendiri.. Malangnya, kita langsung tak berPELUANG untuk menyatakan sebegini tatkala 'TOKONG' SEMBAHan DAP La'anatullah itu BEBAS memPERLEKEHkan NEGARA kita sebagai ACARA TAHUNannya! Ini kerana kita TIDAK ada PEMIMPIN yang BENAR-BENAR berWIBAWA dan diHORMATi seperti MANTAN PM TUN Dr. Mahathir.. Kita hanya ada PEMIMPIN yang PERASAN dan SYOK senDIRI dengan SLOGAN LIBERALnya!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS