DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, August 06, 2013

JENAYAH & HASUTAN berleluasa? Anda patut TUDING JARI kepada SPESIS berOTAK LIBERAL dalam kerajaan!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kenapakah kita sangat-sangat ANTI dengan SPESIS yang berOTAK LIBERAL? Antara sebabnya ialah RAMAI SPESIS berOTAK LIBERAL ini berFIKIRan terlalu mementingkan diri sendiri.. Bagi mereka, ASALkan bukan mereka yang ditimpa MUSIBAH, apa mereka KISAH dengan NASIB orang lain? Habis CERDIK pun mereka akan buat-buat muka SIMPATI walaupun MUSIBAH tersebut boleh diELAKkan.. CONTOHnya, anda patut sedia MAKLUM bahawa AKTA-AKTA seperti ORDINAN DARURAT, ISA, AKTA POLIS, AKTA Mesin CETAK dan BANYAK lagi diMANSUHkan, ianya bukan untuk kePENTINGan golongan MARHAEN sebaliknya untuk mereka ini..

Bagi SPESIS berOTAK LIBERAL, mereka sebenarnya memandang HINA kepada peKERJAan yang memerlukan penguat-KUASAan seperti POLIS dan sebagainya.. Bukan kerana SPESIS berOTAK LIBERAL ini SUKAkan JENAYAH.. Sebaliknya kerana bagi mereka diri mereka akan terlalu HINA jika didapati berSALAH atas keSALAHan yang dapat diCEKUP oleh POLIS.. RATA-RATA di kalangan mereka ini memandang POLIS sebagai pihak yang diBERIkan KUASA untuk mengikut ARAHAN mereka.. Mereka mahu orang meLAKUkan keSALAHan diCEKUP POLIS tetapi kalau mereka sendiri yang buat keSALAHan tersebut, mereka mengHINA POLIS jika diCEKUP..

Cuba anda TANYAkan kepada mana-mana SPESIS berOTAK LIBERAL.. MARAH tak mereka jika diSAMAN? Sudah tentu mereka MARAH walaupun mereka memang meLAKUkan keSALAHan yang menyebabkan mereka diSAMAN.. Itulah 'MIND-Set' mereka.. TAMBAH pulak kalau SPESIS berOTAK LIBERAL ini PERASAN dirinya belajar TINGGI di OX-BRIDGE dan ada JAWATAN POLITIK pulak.. Lagilah tinggi EGOnya.. Sebab itu TIDAKlah mengHAIRANkan tatkala RAMAI pihak menDESAK agar pihak POLIS diBERIkan SEMULA KUASA menerusi AKTA-AKTA yang telah diMANSUHkan, ada pulak SPESIS yang berOTAK LIBERAL nih berLAGAK PANDAI..

PAK MERTUAnya kepada 'BOSS' Pemuda UMNO dahulu pernah mengada-ngada nak TUBUHkan SURUHANJAYA IPCMC kerana terPESONA dengan 'LEVEL 4 Boys' yang KONON-KONONnya PERASAN mereka aje yang pernah BELAJAR di luar NEGARA.. MALANGnya. NIAT BURUK 'LEVEL 4 Boys' itu diTOLAK oleh KPN TS Musa HASSAN pada MASA itu.. Namun demikian, NAWAITU mereka tak pernah PADAM.. ->KLIK<-


HARI ini JENAYAH BERAT semakin berleluasa tetapi pihak POLIS TIDAK dapat menCEGAHnya kerana terIKAT dengan apa yang diKATAkan KONONnya 'HAK-HAK ASASI manusia'.. Pihak POLIS TIDAK dapat lagi mengambil langkah penCEGAHan sebelum sesuatu JENAYAH berlaku.. Kerana sebarang penahanan SUSPEK mungkin dianggap sebagai menCABULi 'HAK-HAK ASASI' bakal penJENAYAH.. Kalau nak TANGKAP pun kena penJENAYAH tuh memBUNUH dulu BARU boleh diTANGKAP..

Ianya SAMAlah seperti TUDUHan 'MenJUBOR' dan berZINA terhadap seorang PEMIMPIN PKR tetapi di 'HALAL'kan kerana KONONnya tak ada 4 orang SAKSI yang menyaksikan perLAKUan tersebut 'ON the SPOT'! Oppss!! Jangan KETAWA!! Inilah tahap pemikiran SPESIS berOTAK LIBERAL seperti yang kita NYATAkan tadi! Oleh itu, TIDAKlah mengHAIRANkan walaupun IPCMC TIDAK diperSETUJUi tetapi SPESIS berOTAK LIBERAL ini masih mengADAPTASInya dengan CARA yang lain.. Anda boleh NILAIkan sendiri daripada kenyataan 'BOSS' Pemuda UMNO berikut,

"Personally, I don't agree with the enforcement of any law that provides for detention without trial because this contravenes the individual's human rights and the principle of natural justice, and this is something that we cannot accept. So, we should not introduce any law that allows for detention without trial but should instead enhance the capability of our security forces," ->KLIK<-


Haa.. Kan BETUL apa yang kita SEBUT tadi? Mana POLIS boleh TAHAN sesiapa yang diSYAKki SUSPEK penJENAYAH.. Itukan 'HAK ASASI manusia'? Kenalah SUSPEK itu memBUNUH atau meLAKUkan JENAYAH terlebih dahulu dengan POLIS menyaksikannya BARUlah dia boleh diCEKUP! Kalau anda RASAkan ada orang nak BUNUH anda, anda kena biarkan diri anda diBUNUH sambil diLIHAT oleh POLIS BARUlah pemBUNUH itu boleh diCEKUP! HEBAT sungguh OTAK LIBERAL 'GRADUATE' dari 'OX-BRIDGE' ini! PenJUAL BAK KUT TEH pun takde IDEA sebegini! 

Begitu HEBAT sekali OTAK LIBERAL dari 'OX-BRIDGE' ini hingga dia meRASAkan LAYAK untuk mengajar POLIS tentang 'HAK ASASI manusia' untuk penJENAYAH? HEBAT sungguh dia menyarankan agar POLIS meningkatkan keMAHIRan menyiasat bukannya meWUJUDkan semula AKTA-AKTA berSIFAT penCEGAHan.. Terlebih tengok SIRI TV CSI ke atau HAWAII FIVE 0? Rasanya SPESIS berOTAK LIBERAL macam dia nih kalau suruh menCEKUP BIAWAK yang menCURI TELUR ayam dalam REBAN pun maunye berTAHUN-TAHUN! Tak pun SILAP-SILAP dia nak SEBUT pasal 'HAK ASASI haiwan' pulak jika BIAWAK tersebut berjaya diCEKUP? 

Ada seorang lagi SPESIS berOTAK LIBERAL yang turut menyatakan perkara yang seakan-akan SAMA seperti 'BOSS' Pemuda UMNO ini.. Cumanya ia bukan pasal ISU JENAYAH sebaliknya pasal keSALAHan yang berKAITan dengan AKTA HASUTAN.. Err.. Anda masih INGAT lagi dengan PEMIMPIN 'LOSER' ini? HE!HE!HE!

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Ya.. KATAnya, kerajaan jangan terBURU-BURU untuk mengGUNAkan AKTA HASUTAN terhadap mana-mana perBUATan yang mengHINA ISLAM, INSTITUSI KeSULTANan Melayu, NEGARA dan BANYAK lagi.. KATAnya, tengok dulu apakah mereka yang meLAKUkan keSALAHan sedemikian kerana NAWAITU mereka untuk mengHASUT atau pun kerana PSIKOLOGI peSALAH  atau 'DEVIANT Behaviour'? 

"In Malaysia, we are always rushing to use certain laws. To me, you should take a closer look. Is this deviant behaviour or is this really seditious material. Why always so hasty to use certain laws? We are always rushing to use (certain) laws. I don’t think developed nations think that way. Just because something happens and went viral through social media doesn’t mean you have to charge a person for it." ->KLIK<-

BerBEZA dengan 'BOSS' Pemuda UMNO tadi, Si 'LOSER' ini lebih berHATI-HATI apabila dia menyarankan agar diSELIDIK terlebih dahulu kenapa keSALAHan tersebut diLAKUkan.. Namun demikian, kita PERCAYA bahawa RAKYAT terNYATA lebih BIJAK daripadanya kerana mahukan TINDAKan UNDANG-UNDANG diambil terlebih dahulu.. Ye la.. Dah ada UNDANG-UNDANG, ambillah TINDAKan dahulu? Di MAHKAMAH nanti bolehlah diDEDAHkan apakah peSALAH tersebut memang berNIAT mengHASUT atau dia cuma 'DEVIANT Behaviour' yang memerlukan RAWATan MENTAL? Mungkin dia pun boleh SELITkan CERAMAH 'New POLITICs'nya?

PRINSIP ke-4 RUKUNEGARA ialah KeDAULATan UNDANG-UNDANG.. Jadik, apa MAKNAnya UNDANG-UNDANG jika ianya TIDAK diKUAT-KUASAkan? Apa MAKNAnya UNDANG-UNDANG jika ianya terpaksa diGUBAL oleh para YB di PARLIMEN yang dipilih menerusi PRU tetapi akhirnya diMANSUHkan kerana ianya TIDAK LIBERAL? HARI ini JENAYAH berLAKU kerana RUANG untuk ianya berLAKU terBUKA sebegitu LUAS.. Apa lagi yang akan diBERIkan Kerajaan UMNO/BN KONONnya agar NAMPAK lebih LIBERAL? Mungkin selepas penJENAYAH diBERIkan HAK ASASI untuk LAKUkan JENAYAH, nanti nak BERIkan HAK untuk LANCARkan 'CIVIL WAR' pulak gamaknya? 

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Layarilah www.produkmuslim.info untuk mencari atau mengiklankan perkhidmatan dan produk

Terima kasih

Anonymous said...

Bila dah belajar tinggi otak pun dah dungu tu yg jd liberal. Hampeh puak liberal ni

Anonymous said...

Saya sokong sepenuhnya apa yg ditulis dan rasa amat kecewa dgn kj kerana sbg seorg menteri beliau mestilah memandang secara keseluruhan kes bukan sekadar luaran sahaja.akta pencegahan nama pun utk menceegah . Saranan kj utk polis meningkatkan tahap kecekapan boleh diterima hanya sesuai utk penyiasatan jika kes dah berlaku bukan untuk pencegahan.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS