DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, January 03, 2015

BANJIR Kelantan 2014 - DOSA anak-anak Kelantan kerana memilih orang seperti dia nih dalam PRU lalu?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

120 RIBU lebih RAKYAT Kelantan menjadik MANGSA BANJIR kerana orang ini? BETUL ke?


BANJIR kat Kelantan kemuncaknya berMULA pada MALAM KRISMAS hinggalah pada 28 Disember di mana 'BLACKOUT' dan BEKALan AIR AKSB mula diPUTUSkan.. Apabila tengok 'KALER' AIR BANJIR yang KUNING berLUMPUR pun memang RAMAI yang dah TAHU bahawa BANJIR itu bukannya berPUNCA daripada AIR HUJAN seMATA-MATA.. Sebaliknya kerana AKTIVTI sebegini..


RIUH jugaklah dalam INTERNET yang KONONnya orang ini jugak menjadik 'BROKER' kepada AKTIVITI sebegini semasa dia menjadik orang paling KANAN kepada MB terdahulu..


HE!HE!HE! Jangan KATA gitu.. Mungkin dia cuma MENIRU AKSI MENTORnya jugak dalam bab MENTEKEDARAH mende-mende macam nih..


Tak CUKUP dengan itu, mereka jugak berMURAH HATI untuk berKONGSI apa yang mereka dok MENTEKEDARAH seLAMA ini dengan peMAKAN BABI dari NEGERI Perak yang memang PANTANG tengok BUKIT atau GUNUNG yang belum berUSIK..


Maka, apabila berLAKUnya BANJIR paling DAHSYAT dalam SEJARAH sejak NEGARA ini MERDEKA, boleh pulak dia dok SALAHkan orang lain..


Ada ke patut diSALAHkan TNB kat TASIK Kenyir tuh? BAHLOL mana yang PERCAYA bahawa ada SUNGAI di Terengganu yang mengalir MASUK hingga ke SUNGAI Kelantan? Tak BELAJAR GEOGRAFI ke? Atau dia dah memang BAHLOL terLAJAK?


Dulu pun dah memang terKANTOI dah bab GEOGRAFI dia nih.. Kesian pulak kat TNB terPAKSA meLAYAN keBODOHan orang sebegini..


Dahulu dia buat CERITA yang TENGAH-TENGAH Kota Bharu diKATAkannya ada mende nih? Mu nok beLAWOK ko sapo nih?


Akibat terlalu BONGOK lagi BAHLOL, GENG dia sendiri pun tak boleh dah nak 'COVERLINE'kan dia nih.. Dia INGAT orang Kelantan nih SEMUA tak SEKOLAH kot?


Mungkin orang LUAR yang datang ke Kelantan memBERIkan BANTUan BANJIR ini tak SEDAR bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS seBENARnya sudah pun di'REJECT' di Kelantan pada PRU-13 lalu.. Malangnya, bukan SEMUA pengUNDI di Kelantan ini ialah mereka yang TINGGAL dan menetap di Kelantan.. Anda boleh TANYAkan REALITI ini kepada Tok Pa sendiri..


Apabila ANAK-ANAK mereka yang beKERJA di Selangor, KL, Johor dan Pulau Pinang kembali untuk mengUNDI pada setiap kali PRU, mereka inilah yang MENYEKSA MAK BAPAK mereka sendiri dengan KEKAL memBERIkan UNDI kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang KUAT MENTEKEDARAH seperti di atas.. Habis mengUNDI, mereka dengan RASA TIDAK berSALAHnya meninggalkan MAK BAPAK mereka sendiri di Kelantan untuk menanggung AZAB SEKSA seperti BANJIR pada kali ini..

Wallahualam..

9 comments:

Anonymous said...

Kebanyakkan anak kelantan penjawat awam di mesia ini bila undi balik ke klantan dan undi PAS kaki jilat anjing DAP dan PKR.....lepas ni harap anak klantan kerja dengan tokey cina dan swasta....tak perlu BN bagi muka dng anak klantan lgi....madu di balas banjir...

Anonymous said...

Salam Bro,perkara ini juga harus ditanyakan kepada semua penyokong PAS yang berada di negeri-negeri lain.Adakah wajar mereka membenci terus menerus kepada UMNO ?

Anonymous said...

ramai rakan-rakan sekerja anak kelantan akan balik kenegerinya ketika PRU dengan motto selamatkan bulan,sedangkan hakikatnya mereka pun tak mau diperintah kerajaan yg mereka pilih.

Anonymous said...

Bah Kuning sekuning otak-otak mereka dan sekuning baju kuning puak-puak gedebe Bersih.

Anonymous said...

Ngeh dan Nga evangelis DAP.

Anonymous said...

Mesjid mereka pun tak dapat rahmat sebab digunakan tempat politik menabur fitnah dan caci mencaci sesama islam hingga kena disamak dgn lumpur dari banjir.

Anonymous said...

Punyalah bebal, mereka tetap menyalahkan orang lain bila bencana berlaku...langsung tidak boleh berfikir secara rasional apa yang tersirat drp ujian ALLAH ini.

Anonymous said...

Mohon Blogger Pro Kerajaan supaya memberikan Penekanan, Pendedahan serupa 999, mengenai kemusnahan Hutan yang berlaku di Kelantan..

Blogger Pro Kerajaan dapatkan DANA drp pihak yg terbabit pergi sendiri ke kawasan tadahan hujan yg digondolkan dengan kejam oleh Regim DAP Bersaudara akibat kelulusan membabi buta oleh Pemerintah Kelantan iaitu Nik Aziz dan Husam Musa dan keseluruhan Exco terlibat perlu mengambil tanggungjawab di atas keputusan mereka.

Mohon dapatkan gambar, interview dgn penduduk kampung, organisasi kerajaan pusat dan tempatan mengenai pembalakkan Halal dan Haram.

Pembersihan Hutan yang berleluasa menyebabkan Air Menjadi Ombak Tsunami memusnahkan ratusan rumah, jalan dan jambatan..

Serang Kelantan..

Operasi Tsunami Kuning.

Blogger Pembangkang gunakan isu Jet Kerajaan untuk alih isu Banjir Tsunami apalagi nak menyentuh Pembalakkan di Kelantan??

Anonymous said...

Keluarkan Kelantan dari Malaysia

Gerakkan usaha ini....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS