DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, January 20, 2015

'HANTU RAYA' yang sudah tak mampu diKAWAL oleh TUANnya yang LEMAH dah mula MENYERANG orang lain?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ada juruBLOG memanggil mereka ini sebagai 'HANTU RAYA'.. Walau apa pun NAMA mereka ini, memang SIFAT mereka menyamai MAKHLUK sepertinya yang diBELA oleh TUAN mereka untuk meLINDUNGi kePENTINGannya.. Oleh itu, tatkala anda para juruBLOG sibuk menJAMPI atau pun memBACAkan AYAT-AYAT SUCI bagi mengHALAU MAKHLUK sebegini, TUANnya kenalah diperINGATkan..


Kita meneliti beBERAPA LAPORan juruBLOG tentang bagaimana WUJUDnya PIHAK yang diKATAkan sebagai orang di sekeliling DS Najib menyerang pulak TUN DR. Mahathir dan TUN Daim yang diKATAkan LANTANG mengKRITIK dia.. SeBENARnya, ini bukan perkara BARU pun.. Malah, ianya sudah WUJUD sejak ZAMAN PM ke-5 lagi.. Mereka yang diLABELkan sebagai 'HANTU RAYA' ini hanya WUJUD jika PEMIMPIN yang memimpin NEGARA itu ialah seorang yang LEMAH..


Jika anda INGAT balik di ZAMAN PM ke-5 di mana dia ini diKATAkan diTUNJUK AJAR oleh PIHAK di luar kerajaan untuk menTADBIR NEGARA.. Lebih MALANG lagi, mereka yang menunjuk AJARnya itu pulak berSEKONGKOL dengan NEGARA ASING terUTAMAnya NEGARA 'KECIK' di selatan Johor itu.. Lagi memBURUKkan keadaan apabila AHLI KELUARGAnya sendiri diKUASAi oleh PIHAK ASING yang diMAKSUDkan.. Sebab itulah BANYAK sekali KEPUTUSAN kerajaan pada MASA itu berPIHAK kepada NEGARA tadi hinggakan NEGARA kita diKETAWAkan pulak!


HARI ini, CENGKAMan yang SAMA masih diWUJUDkan terhadap kePIMPINan NEGARA pada MASA ini.. DiTAMBAH pulak dengan keLEMAHan DS Najib dalam menerajui kerajaan sedia ada.. Tak TAHUlah sudah BANYAK mana DANA yang diSALURkan menerusi NEGARA 'KECIK' tadi kepada para 'HANTU RAYA' yang berJAYA menempatkan diri di sekeliling DS Najib sendiri.. Ibarat orang yang HILANG PEDOMAN selepas PRU-13 lalu, DS Najib masih meRASAkan dia perlu kepada 'HANTU RAYA' ini untuk memPUBLISITIkan dirinya sendiri walaupun Kerajaan UMNO/BN sendiri NYARIS diTUMBANGkan AKIBAT peranan BURUK oleh mereka ini..


Seorang PAWANG yang memBELA 'HANTU RAYA' atau SAKA ini selalunya ada keKUATan BATIN yang KUAT agar 'SETAN' yang diBELAnya ini TIDAK MAKAN dirinya.. MALANGnya, DS Najib bukanlah PAWANG yang KUAT.. Lebih MALANG, 'HANTU RAYA' yang diBELAnya ini boleh pulak diCURI oleh LAWANnya untuk mengANIAYA dirinya pulak.. Selepas PRU-13, RAMAI mereka yang berSIMPATI dengan DS Najib meNASIHATkan dia supaya memBUANG segala 'HANTU RAYA' ini.. MALANG sekali NASIHAT terSEBUT diperSETANkan oleh DS Najib sendiri..

Semasa MUSIBAH BANJIR pada Disember lalu, AKHBAR Washington Post telah menyebarkan GAMBAR DS Najib dan PRESIDEN Obama ini ke seluruh DUNIA..


TAHUkah anda bahawa HAMPIR keSEMUA MEDIA di seluruh DUNIA berTARIKH 26 ~ 28 Disember mengGUNAkan perKATAan 'UNDER FIRE' untuk mengGAMBARkan DS Najib yang TIDAK PULANG ketika NEGARA dilanda MUSIBAH? Jika anda TIDAK PERCAYA, anda boleh GUNAkan 'GOOGLE' untuk memBUKTIkan apa yang kita KATAkan ini dalam setiap MEDIA pada TARIKH terSEBUT.. Lebih menJIJIKkan lagi, DS Najib langsung tak SEDAR bahawa 'HANTU RAYA'nya itulah yang secara TIDAK langsung menyebarkan GAMBAR terSEBUT.. Sebab itulah mereka takde nak 'COVERLINE' pun DS Najib apabila diSERANAH oleh RAKYAT pada MASA itu!

Bagi mereka, mereka tak RUGI apa pun jika DS Najib diKUTUK oleh RAKYAT.. KeSETIAan mereka bukan padanya pun.. Kepada siapakah keSETIAan mereka ini? KeSETIAan mereka tentunya kepada PEMIMPIN yang diKAWAL oleh NEGARA 'KECIK' yang kita SEBUTkan tadi.. UMUM mengeTAHUi bahawa para PEMIMPIN di NEGARA 'KECIK' tadi antara yang MULA-MULA TAHU apabila ada PEMIMPIN PR diKAITkan dengan KES 'MenJUBOR'.. Bagaimana mereka TAHU? Sudah tentu mereka di sana TAHU kerana mereka sememangnya dah LETAK segala 'HANTU RAYA' bagi mengawal PEMIMPIN yang 'MenJUBOR' itu agar PATUH kepada keHENDAK mereka sahaja..


Kita SETUJU jika DS Najib ENGGAN 'MemBUNUH' atau 'MENGURUNG' keSEMUA 'HANTU RAYA' yang diBELAnya ini, maka DS Najib perlu diGANTIkan.. NEGARA ini bukannya SARANG HANTU untuk seBUAH NEGARA 'KECIK' di selatan Johor meLEPASkan 'HANTU RAYA' mereka bagi mengGANGGU-GUGAT keSELAMATan RAKYAT.. Kita TAHU bahawa NAWAITU mereka agar NEGARA ini yang masih mengekalkan SISTEM KeSULTANan Melayu, AGAMA ISLAM dan menJAGA HAK-HAK Melayu/BUMIPUTRA ini diLIBERALkan.. Kalau TIDAK, NEGARA 'KECIK' tadi TIDAK mungkin mampu menampung RAKYAT KIASU mereka yang berTAMBAH..

Wallahualam..    

4 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Daim sebelum jadi menteri dia dah kaya . Tapi nuar sebelum masuk umno dan jadi menteri dia miskin . Ayah nya atendan hospital . Dari mana pula kekayaan nuar dan kroni nya .

Anonymous said...

anwar use sirul as a leverage against najib to free him of the conviction against him by the appeal court regarding his liwat case....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS