DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, January 07, 2015

KERJASAMA pasca BANJIR antara Kerajaan PUSAT dan NEGERI perlu dipastikan bukan untuk menCUCI 'TAIK' DAP di Kelantan..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Memang TIDAKlah SALAH untuk Kerajaan PUSAT di bawah UMNO/BN berHASRAT beKERJASAMA dengan Kerajaan PAS Kelantan bagi memBANGUNkan semula Kelantan yang TERUK diTIMPA MUSIBAH BANJIR 2 minggu lepas.. Walau BERAPA pun JUMLAH keRUGIannya, kita CUKUP YAKIN untuk mengatakan bahawa NILAI keMUSNAHan PRASARANA dan INFRASTRUKTUR di Kelantan sahaja menCECAH TIDAK KURANG daripada RM1 BILION.. Kerajaan PAS Kelantan sememangnya TIDAK CUKUP 'FULUS' dan ini boleh diBUKTIkan dengan DEFISIT pada setiap kali pemBENTANGan BAJET NEGERI.. Kalau KUTIP DERMA pun tak TAHU bila nak CUKUPnya..


Namun demikian, berJAYA atau TIDAKnya KERJASAMA 'MEGA' ini terLETAK pada keIKHLASan dan keSUNGGUHan Lebai-Lebai PAS seBENARnya.. Kita KATAkan sedemikian kerana jika anda ke MASJID-MASJID di Kelantan, masih ada SPESIS penCERAMAH yang tahap 'PENYANGAK' mengGUNAkan MASJID untuk menyebar dan memBURUKkan Kerajaan UMNO/BN ini.. Malah, ada seorang penCERAMAH di seBUAH MASJID berKUBAH HIJAU yang terLETAK di tepi JALAN Pasir Mas ke Tendong TERANG-TERANGan menuduh MUSIBAH BANJIR ini berLAKU kerana Allah SWT MURKA keENGGANan Kerajaan PUSAT untuk meLAKSANAkan HUDUD?


Inilah RENTETan PERANGAI 'SETAN' yang WUJUD dalam diri Lebai-Lebai PAS ini yang masih mengAGONGkan seorang MURSYIDUL AM PARTI yang sudah UZUR tanpa menyedari HAYAT orang itu jugak di tangan Allah SWT.. Mungkin inilah penyebab Allah SWT memanjangkan HAYAT orang terSEBUT dalam keUZURan bagi memperLIHATkan AKIBAT daripada perBUATannya sebelum ini yang sangat meMUSUHi UMAT Melayu/ISLAM di dalam UMNO.. Walhal, ENTAH apalah DOSA yang telah diLAKUkan oleh UMNO terhadap dirinya mahu pun KELUARGAnya? Namun demikian, ini PERANGAI yang diTAKSUBkan oleh RAMAI pengIKUTnya..


Secara JUJURnya, KERJASAMA antara UMNO dengan PAS untuk memBANGUNkan semula Kelantan selepas MUSIBAH BANJIR ini perlu dipastikan agar ia TIDAK berTUJUAN untuk menutup PEKUNG PAS yang terBUKTI meMUSNAHkan HUTAN dan TANAH di Hulu Kelantan ala-ala YAKJUJ wal MAKJUJ.. Inilah yang tak patut!


Ye la.. Bila bab GONDOLkan BUKIT dan SEDEKAHkan BALAK kepada para KAUM peMAKAN BABI berPARTIkan DAP La'anatullah dari Singapura dan Perak, HARAM tak tengok mana-mana dah.. SEMUA kasi TENYEH dalam PERMIT ASALkan DUIT dari HASIL BALAK itu dapat di'ROLLING' dalam AKAUN PAS untuk diSALURkan bagi KEMPEN 'CUCI OTAK' di setiap CERAMAH yang MASJIDnya mereka KUASAi! Itulah yang perlu diAWASi..


Bila dah kena MUSIBAH, BARUlah TIMBULkan CERITA perPADUan, KERJASAMA dan BANYAK lagilah CERITA POSITIF demi menagih PERUNTUKAN daripada Kerajaan PUSAT.. Bila dah dapat PERUNTUKAN, mereka KUTUK dan HINA balik TANGAN yang memBERIkannya?

Selain itu, KERJASAMA Kerajaan PUSAT dan NEGERI ini perlu jugak meLIHAT kepada PERSEPSI ANAK-ANAK Kelantan yang berada di KL, Selangor, Johor dan Pulau Pinang.. Kita dah SEBUTkan sebelum ini bagaimana mereka ini sanggup PULANG untuk mengUNDI bagi menDERHAKA kepada IBU BAPA mereka yang dah SERIK dengan Kerajaan PAS.. Selepas PULANG mengUNDI yang mungkin mengambil MASA hanyalah 2,3 JAM sahaja, mereka ini akan meninggalkan pulak IBU BAPA mereka menanggung AZAB kerana UNDI kePIMPINan ULAMA KONONnya oleh ANAK-ANAK mereka tadi.. Akhirnya siapakah yang SENGSARA? Mereka yang berada di KL, Selangor, Johor dan Pulau Pinang itu ke?


Oleh itu, KERJASAMA yang diHAJATkan oleh RAMAI ini perlulah diperHALUSi agar ianya TIDAK menjadik SENJATA yang menikam TUAN.. Lebai-Lebai DUNGU PAS ini TIDAK WAJAR diPERCAYAi selagi mereka memBERIkan 'FULUS' kepada MUSUH ISLAM seperti DAP La'anatullah.. AWAS jugak dengan SIKAP mereka yang TIDAK HENTI-HENTI mengGUNAkan MASJID untuk TUJUAN 'CUCI OTAK' bagi memBURUKkan UMNO/BN dan jugak ANAK-ANAK Kelantan di luar NEGERI yang PULANG dengan PE'EL BURUK mereka untuk mengAZAB IBU BAPA sendiri!  

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Kelantan RED WARRIORS sah cuma Pondan-Pondan yang berlagak bodoh-sombong, berlagak gedeber, hakikatnya lemah lembut, pondan, dayus lebih teruk drp betina dan pondan Jalan Chow Kit.

RED Warrior tak berani tegur Kerajaan PAS Kelantan, tak beri persoal kemana halatuju Islam Kerajaan Pas Kelantan, kenapa beri Tanah Balak pada Dap Lahanat Nga & Ngeh Bersaudara, hingga mereka jadi Jutawan Kaya Raya, Puak Pimpinan Pas Kelantan Makan Rasuah simpan duit, Rakyat Kelantan makin miskin..

Puak Red Warrior Ibu Kota MELIWAT orang kampong, mencelakakan kehidupan Mak Bapak, Ibu dan Ayah, sanak saudara kerana menyebarkan Dakyah Puak Pimpinan Rasuah Pas..

Para Pemimpin PASMA Kerajaan PAS Kelantan Perasuah Tegar.., Husam Musa kaya raya...Dr Hata Ramli Kaya Raya...

Red Warrior memang macam PONDAN...Lembik, Longlai..cuma tahu memuaskan Nafsu di Takbai, Golok..Minom lah kat sana puas-puas, balik Kelate jadi alim balik...

Biar lagi banyak malapetala, bala turun di Kelantan, disebabkan masyarakat Kelantan, memang macam itu...tak mahu mengubah nasib, apa lagi menegakkan kebenaran.

APA RED WARRIOR ADER TELOR KER?

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Wei RED BEAN tak BASUH BERAK, RED WARRIOR bukan PARTI POLITIK la BONGOK!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS