DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, January 26, 2015

Mereka TIDAK MALU untuk memperMAINkan kita sedangkan kita pulak SEGAN nak meLONDEHkan keSESATan mereka?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau anda MASUK ke seBUAH KEDAI BUKU di Pavillion, anda pasti akan terJUMPA dengan BUKU ini yang diLETAK dekat RUANGan UTAMA rak BUKU berKAITAN NEGARA ini..


Ya.. Kita sedia MAKLUM bahawa sekarang ini sesiapa pun boleh berLAKON sebagai seorang yang KONON-KONONnya INTELEK kemudian menulis BUKU sebegini untuk PERASAN diri mereka sebagai INTELEK.. Kita jugak sedia MAKLUM bahawa mereka yang memBANTAH dalam ISU yang seperti pada TAJUK BUKU ini jugak sangat KURANG menerbitkan KARYA-KARYA yang berILMIAH bagi menangkis PROPAGANDA JAHAT sebegini.. Mungkin ada BAIKnya untuk NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA dan ISMA mula menerbitkan BUKU-BUKU bagi menJAWAB segala DOKTRIN dan jugak 'MIND CONTROL' yang cuba diSEBARkan seperti dalam BUKU di atas..

Kita SEMUA sudah sedia MAKLUM tentang apa yang telah diMUKTAMADkan oleh para HAKIM di NEGARA ini berHUBUNG dengan ISU yang diNYATAkan pada TAJUK BUKU terSEBUT.. Namun begitu, sudah tentu mereka yang menimbulkan ISU ini TIDAK akan berPUTUS ASA dan akan terus meMAINkan ISU sebegini dari GENERASI ke GENERASI.. Sebab itulah dari MASA ke MASA, mereka akan meneruskan PROVOKASI terhadap AGAMA ISLAM di NEGARA ini..


Kita TIDAK boleh KATAkan USAHA mereka ini TIDAK berJAYA kerana BUKTI-BUKTI yang menunjukkan keJAYAan USAHA mereka seLAMA ini semakin terserlah menerusi pengANJURan AGENDA-AGENDA sebegini..  TUJUAN pengANJURan AGENDA-AGENDA sebegini seBENARnya cuba mengGAMBARkan kita sebagai UMAT ISLAM pada HARI ini dan di NEGARA ini UMAT yang JUMUD, BODOH dan TIDAK MAJU seperti mereka..


Mintak MAAFlah kalah kita KATAkan bahawa JAKIM dan PENGUATKUASA seperti JAWI pun lebih sibuk nak jadik WAHABBI daripada menyiasat perkara di atas.. Sebab itulah dalam KONTEKS tertentu, USAHA JAHAT mereka ini ada yang dah berJAYA.. TIDAKlah MUSTAHIL jika di sebalik TUDUNG yang diPAKAI oleh GOLONGAN MUDA yang ISLAM ini sudah ada RANTAI berSALIB atau pun 'TATOO'.. Ye la.. Kalau dah MAK BAPAK sendiri pun JAHIL dalam AGAMA, apakah ianya MUSTAHIL?

Dari AWAL lagi mereka SENGAJA menjadikkan GOLONGAN MUDA yang berAGAMA ISLAM sebagai SASARan.. Sebab itulah Bagi mereka, dalam tempoh 20 TAHUN dari sekarang NEGARA ini perlu diUBAH menjadik seperti NEGARA Filipina atau yang terBARU seperti NEGARA Korea Selatan yang MAJORITInya sudah pun berUBAH secara DEMOGRAFInya.. Bak KATA 'BISHOP' Kristian dari Afrika ini,


USAHA mereka ini diperMUDAHkan lagi apabila PM kita sendiri yang memBUKA RUANG kepada mereka dengan peMANSUHan ISA, ORDINAN DARURAT dan BANYAK lagi AKTA-AKTA lain.. DANA untuk USAHA JAHAT mereka ini pulak diSALURkan daripada NEGARA 'KECIK' di  selatan Johor yang semakin kePADATan dengan penduduknya dan perlu kepada TANAH yang lebih LUAS sebagai TUKARan dengan pengGADAIan AGAMA ISLAM di NEGARA kita ini.. Apakah boleh diNAFIkan FAKTA yang sudah LAMA dikeTAHUi ini?


IRONInya, FAHAMan mereka tentang AGAMA mereka sendiri sudah terlalu JAUH menyimpang lagi SESAT.. KeMURNIan AGAMA mereka sendiri sudah diCEMARi dan diNODAi oleh mereka sendiri.. Kita sering mengatakan AJARan SESAT itu seoah-olah hanya WUJUD dalam AGAMA ISLAM sedangkan AGAMA KRISTIAN jugak ada AJARan SESAT mereka sendiri? 


Pernahkah anda berTANYA kepada pengANUT KRISTIAN di Vatican apakah mana-mana 'POPE' mereka pernah meLAKUkan AKSI seperti di atas? Pernahkah jugak anda berTANYA kepada GEREJA 'ORTHODOX; di Russia atau di Eropah Timur samada 'FATHER' atau 'MOTHER' mereka pernah berkeLAKUan seperti di atas? Atau pernahkah anda terBACA atau terDENGAR MENDIANG 'MOTHER' Theresa di India berAKSI seperti di atas? TIDAK.. Ianya TIDAK pernah diLAKUkan mereka ini pun.. Yang SESAT seperti di atas hanyalah 'EVANGELIST' berMATA 'SEPET' peMABUK TEGAR dan peMAKAN BABI yang diperBODOHkan oleh ZIONIS aje..

Wallahualam

2 comments:

Anonymous said...

Puak EKSTREMIS Kristian Korea Selatan disyaki makin mengembangkan sayapnya di Sabah contohnya di Pulau Bangi yg. sungguh indah, yg. dulunya majoriti adalah BUMIPUTERA Islam/Melayu!

Apahalnya ni kalau benaq?! Itulah Dunia Islam dan ramai pemimpin Islam-LIBERAL-SOTONG/DAYUS dok asyik TERUJA mcm. si PEMBODEK-BANGANG memanjang - dok SEMBAH-mcm-si-KULI, "hak asasi kesamaan-kebebasan tanpa-batasan/demokrasi"-SAMPAH si MUSUH ISLAM dari Barat-ZIONIS dan ejen-ejen mereka dari si DAPBANGKAI/PKRSODOM; sedgkan si Barat-ISrael boleh asyik MENJAJAH/MEROMPAK Dunia Islam dan MEMBUNUH umat Islam dlm. GENOSID yg. berterusan, termasuk di Palestin, Iraq, Syria, Libya, Afghanistan, Nigeria, Mali, Afrika Tengah, Guinea, Kenya, Somalia dsbnya! Dasar si HIPOKRIT-puak-syaitan termasuk UN/ICC-ICJ-INTERPOL dsbnya yg. disyaki diKUASAI si PENGGANAS Barat/NATO- ZIONIS!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Bergembira Tepuk Tangan Sama-sama,

Kita Menari goyang bandan goyang Kaki,

Hooray Hooray Hooray Hooray Bergembira,

Nuar Brahim Al Jubori ke Penjara...

Haa haaa Haaa

Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

Aku Tanyer Macai Aper Khabor....Nuar Di Penjara....

Yaaa Huuuu Malaysia akan Aman Tanya Peliwat Nuar Brahim...

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS