DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, January 11, 2015

MUSIBAH BANJIR memperLIHATkan PE'EL para PEMIMPIN MASA hadapan yang berGAYUT di PINGGANG 'BOSS' Pemuda UMNO!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MUSIBAH BANJIR sepatutnya menjadik ALASAN untuk UMAT Melayu/ISLAM bersatu tanpa mengira FAHAMan POLITIK.. Namun demikian, ada jugak SPESIS UMAT Melayu/ISLAM yang MUDAH diBELI oleh KAUM 'AH-Beng' SPESIS KRISTIAN 'EVANGELIST' samada dalam UMNO dan PAS dengan TUJUAN agar PENYOKONG keDUA-DUA PARTI ini KEKAL berTELAGAH walaupun diTIMPA MUSIBAH.. Sebab itulah kita meLIHAT bukan aje saling TUDUH-menuduh antara UMNO dan PAS, malah NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA dan ISMA jugak turut SAMA diLIBATkan dalam perTELAGAHan ini.. Kenapa begitu MUDAH kita diHASUT ye? ->KLIK<-


Memang tak masuk AKAL untuk seorang PEGAWAI KHAS yang jugak KETUA PEMUDA UMNO Lenggong menumbuk seorang KETUA WIRA PERKASA semasa MESYUARAT untuk memBANTU MANGSA BANJIR di PARLIMEN Lenggong.. Untuk REKOD, ini bukan kali PERTAMA WUJUDnya SIKAP BIADAB yang diPAMERkan oleh mereka yang diKATAkan orang di keliling PINGGANG 'BOSS' Pemuda UMNO ini.. Sebelum ini seorang PEGAWAI KBS jugak telah berSIKAP BIADAB terhadap TS Zam apabila dia pernah memBURUKkan CAFE TS Zam di dalam FACEBOOK.. 


Mungkin orang yang berSIKAP sebeginilah kot yang akan diKATAkan menepati HASRAT DS Najib sebagai PEMIMPIN di MASA hadapan? Habis ROSAK NEGARA! SIKAP sebegini amat menJELEKkan kerana tatkala seSAMA UMAT Melayu/ISLAM perlu diBANTU, mereka yang nak memBANTU pulak saling berGADUH sampai berJAHIT-JARUM.. IRONInya, keBERANIan yang SAMA TIDAK pulak diPAMERkan dalam ISU-ISU yang meLIBATkan kePENTINGan Melayu/ISLAM? CONTOHnya,


Haa.. Mana dia 'ABANG Long' Pemuda UMNO Lenggong tadi? Mana dia 'BOSS' Pemuda UMNO yang menjadik tempat dia berGAYUT? Orang secara TERANG lagi JELAS mengHINA ISLAM, takde pulak nak pergi TIBAI mereka ini? Kalau seSAMA Melayu/ISLAM pulak sampai berDARAH, berJAHIT sana-sini sanggup berGADUH hanya kerana perkara REMEH? Kalau dengan 'AH-Beng' KRISTIAN 'EVANGELIST' peMAKAN BABI yang mengHINA ISLAM, TAKUT pasal nanti takdela SPONSOR?  


Untuk kesekiankalinya kita jadik CUAK dan JIJIK dengan 'BOSS' Pemuda UMNO dan mereka yang berGAYUT di keliling PINGGANGnya.. Kita jugak semakin RAGU-RAGU dengan INISIATIF berKAITAN BELIA seperti PARLIMEN BELIA yang diKATAkan IDEA PM DS Najib sendiri tetapi mereka yang menjadik JUAK-JUAK ialah mereka yang berGAYUT di keliling 'BOSS' Pemuda UMNO tadi..


Apakah PARLIMEN BELIA ini bakal diperGUNAkan untuk meRAMAIkan SPESIS LIBERAL yang BERANI memBELASAH seSAMA Melayu/ISLAM sahaja? Apakah PARLIMEN BELIA ini MEDAN untuk meLAHIRkan SPESIS yang akan memastikan PERUT sendiri dah BUNCIT dan bila ada diLENGKAPi dengan KAMERA 'SELFIE' BARUlah nak JUMPA RAKYAT? ->KLIK<-

Wallahualam.. 

6 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
KJsesumpah said...

Bukan main samseng org2 suruhan KJ.
dh mula tunjuk belang, anti Melayu dan perjuangan..

KJ...KJ.. lama mana kau nk berpura2.. sesumpah.. Najib.. simpan lah kepercaaan tu pd sesumpah,,

Berani dgn org2 kecik PErkasa.. kalau hebat sgt pergi lah cari bapak2 racist envagelist DAP nuh wahai macai KJ!

Anonymous said...

Aku sejak lama dulu dah tak percaya pada spesis 'makhluk belaan' cinabeng ni, sejak dari zaman Pak Lah lagi bila dia memainkan peranan aktif utk 'menghilang dan menghapuskan' pengaruh dan jasa-jasa Tun M pada negara.

Kalau inilah jenis manusia yg PM nak jadikan pemimpin negara masa depan, aku gerenti negara ni akan 'terjual' pada kafir harbi yg sponsor dia selama ni.

Anonymous said...

ARAH TUJU PEMUDA UMNO KINI MERAGUKAN KERANA BANYAK KECELARUAN.MALANGNYA UMNO DIALAF INI.

Anonymous said...

KJ mindset mcm Anwar,mmg nak jadi PM by all means. Jgn igt kami lupa dosa kamu jadi defacto PM Zaman pak mertua ko.

Anonymous said...

Biasanya ahli umno bergaduh untuk merebut peruntukan untuk masuk poket.kalu tak menyamun..bukan ahli umno namanya.mungkin ahli perkasa tu nak rembat jugak..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS