DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, June 28, 2015

HASIL daripada HASUTan para 'PUNAH-Sihat' dan diSAHUT oleh para PenCACAI, DS Najib memPARIAHkan UMNO untuk LINDUNGi dirinya?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tak TAHUlah bagaimana anda SEMUA meLIHAT UMNO pada HARI ini.. Yang NYATAnya, RAKYAT sendiri KHUSUSnya UMAT Melayu/ISLAM meLIHAT UMNO macam mereka meLIHAT JENAMA SABUN kat PASARAYA sahaja.. Kalau berKENAN, mereka BELI, kalau tak, tak BELIlah.. Itulah PERSEPSI yang ada dalam JUTAan RAKYAT yang sebelum ini memangkah UMNO pada PRU-13 lalu.. Sudah 2 TAHUN berlalu, NAMPAKnya kePIMPINan DS Najib sebagai PRESIDEN UMNO semakin HURU-HARA jadiknya..


Jika PEMIMPIN itu berMASALAH, sepatutnya dia TIDAK mengHERET MASALAHnya kepada PARTI.. MALANGnya, DS Najib sudah pun mengHERET MASALAHnya kepada UMNO.. Sebagai CONTOH, 1MDB itu bukanlah MASALAH kepada UMNO pun.. Namun, akibat NASIHAT BANGANG para 'PUNAH-Sihat' dan penCACAI, ianya turut diTANGGUNG jugak oleh 3.5 JUTA orang AHLI-AHLI UMNO yang lain kerana PRESIDEN mereka ialah DS Najib..

Apabila seorang yang diKATAkan EKSEKUTIF IT kepada SYARIKAT Petrosaudi diTANGKAP di Thailand kerana diTUDUH memBOCORkan MAKLUMAT, kita dapati para 'PUNAH-Sihat' DS Najib dengan segera mengARAHkan penCACAI mereka meMANIPULASIkan KES terSEBUT.. Mereka menDAKWA bahawa keSELURUHan FAKTA yang terSEBAR tentang HUTANG RM42 BILION 1MDB adalah pemBOHONGan yan diREKA seMATA-MATA..


Kita tak TAHUlah dari manalah DS Najib ambil para 'PUNAH-Sihat' sedemikian. NAMPAK jelas OTAK mereka tuh SENGET.. Daripada keSELURUHan RM42 BILION HUTANG 1MDB, RAKYAT pun TAHU bahawa keSEMUA HUTANG terSEBUT bukanlah meLIBATkan Petrosaudi pun?

  • Bukan Petrosaudi pun yang SURUH BELI IPP bersekali dengan HUTANG-HUTANGnya?
  • Bukan Petrosaudi pun yang SURUH JUAL TANAH-TANAH TRX untuk BAYAR HUTANG?
  • Bukan Petrosaudi pun yang suruh KATA bahawa DANA yang diSIMPAN di Pulau Cayman ialah 'UNIT'?
  • Bukan Petrosaudi pun yang SURUH 1MDB berHUTANG dengan Goldman Sachs dengan memBAYAR 'INTEREST' sebegitu tinggi?

Itu SEMUA RAKYAT dah TAHU pun siapa punya ANGKARA.. Tak perlulah nak memperBODOHkan orang sangat.. Yang RAKYAT perSOALkan ialah apakah URUSNIAGA UNTUNG 'ATAS ANGIN' yang berLAKU antara 1MDB dengan Petrosaudi di luar NEGARA? Itu aje.. SOALAN terSEBUT hanyalah sekitar 10% aje daripada keSELURUHan perSOALan tentang AKTIVITI 1MDB.. Itu pun tak boleh JAWAB..


Kita yakin SOALAN terSEBUT bukan TIDAK ada JAWAPAN pun.. Sebaliknya, JAWAPAN itu cuba diSEMBUNYIkan kerana beBERAPA FAKTOR.. Demi mengelakkan JAWAPAN seBENAR terkeluar, maka atas NASIHAT para 'PUNAH-Sihat' tadi, DS Najib terpaksalah mengHERET UMNO sekali ke dalam perMASALAHan 1MDB ini.. Punyalah JAHAT para 'PUNAH-Sihat' ini.. INGATkan CUKUP dengan mengHERET seorang PM paling 'BLUR' dalam SEJARAH NEGARA.. Rupanya dengan PARTInya sekalipun nak diPERTARUHkan SAMA? Kita SARANkan bila DS Najib diJATUHkan pada PRU-14 nanti, pihak berKUASA perlu segera mengepung KLIA dan seluruh PINTU MASUK NEGARA untuk ELAKkan 'PUNAH-Sihat sebegini LARI keluar NEGARA!


DS Najib TAHU bahawa kalau hanya dia, 'PUNAH-Sihat'nya dan para penCACAInya, dia tak akan jadik PM pun selepas PRU-14 nanti.. Mungkin dia bakal menjadik BEKAS PM yang PERTAMA dalam SEJARAH NEGARA yang akan TURUN-NAIK MAHKAMAH nanti.. Demi mengELAKkan itu berLAKU, maka kenalah UMNO diHERET SAMA untuk meLINDUNGinya.. Sebelum ini pun ada AHLI-AHLI UMNO cuba memBUKA RUANG untuk DS Najib TAMPIL sebagai PEMIMPIN yang berJIWA BESAR dan menJAWAB segala perSOALan.. Namun demikian, BUDI BAIK diBALAS dengan TUBA..


Ya.. Sebelum ini pun bukan UMNO tak pernah meLINDUNGi DS Najib pun dalam ISU 1MDB ini.. Namun demikian, berapa RAMAIkah ahli-ahli UMNO yang seRAMAI 3.5 JUTA orang ini dapat menJAWAB perSOALan seperti di bawah ini? Berapa RAMAI pulak ahli-ahli UMNO yang 100% yakin DS Najib TIDAK berBOHONG dalam perkara sebegini? HE!HE!HE!


Untuk memastikan ahli-ahli UMNO TIDAK ada keRAGUan terhadapnya, DS Najib perlu memastikan bahawa JAWATAN Naib PRESIDEN dan MT UMNO hanyalah terdiri daripada mereka yang SETIA kepadanya.. Sebab itulah DS Najib dengan NASIHAT para 'PUNAH-Sihat'nya SENGAJA menangguhkan pemilihan PARTI seLAMA 18 BULAN bagi TUJUAN mengorek SALAH LAKU para PEMIMPIN UMNO yang TIDAK seHALUan dengannya untuk diGANTIkan..


Para 'PUNAH-Sihat' sudah menanam kePERCAYAan kepada DS Najib bahawa jika dia mahu menjadik PM selepas PRU-14, mereka yang TIDAK seHALUan dengannya perlu diSINGKIRkan.. Untuk menyingkirkannya, perlulah ambil MASA sekitar 18 BULAN.. Adalah tuh BENDA yang para 'PUNAH-Sihat' nak REKACIPTA untuk peRANCANGan mereka tuh..

RAKYAT yang bakal menUNDI pada PRU-14 nanti  seBENARnya sedang memBANDINGkan kenapa agaknya PRESIDEN UMNO boleh menangguhkan pemilihan UMNO walhal PARTI LAWAN seperti PAS pulak lebih BERANI dan terBUKA termasuklah dalam pemilihan PRESIDEN mereka sendiri?


PELIK bukan? PAS yang jugak TIDAK kurang HEBATnya KEMELUT dalaman mereka tetapi masih mampu mengadakan pemilihan PARTI tanpa ada sebarang RASA TAKUT? Mungkin DS Hadi Awang TIDAK perlu pun mengHERET MASALAH dirinya kepada PARTInya seperti DS Najib dengan 1MDBnya?

HE!HE!HE! Itulah BEZAnya kePIMPINan PAS dengan UMNO.. Walaupun PAS sering menjadik 'UNDERDOG', PAS ada keBERANIan sikit berBANDING dengan kePIMPINan UMNO sekarang.. Kita SIMPATI yang amat sangat dengan TS Muhyiddin yang sebelum ini pada PAU 2014 menCADANGkan agar pemilihan PARTI pada TAHUN 2016 ini diteruskan.. 


NAMPAK sangat DS Najib sendiri sanggup meMALUkan mereka yang SAMA-SAMA berada dalam SAF kePIMPINan UMNO.. Apa pun, tak mustahil jugak TS Muhyiddin pun antara yang bakal di'BLACKLIST' kalau DS Najib meRUJUK kepada para 'PUNAH-Sihat' dan penCACAInya.. 

Wallahualam.. 

13 comments:

Anonymous said...

HIDUP YAB PM kita yang lebih banyak JASAnya dari kelemahannya - tapi si puak PENGGANAS asing serta ejen si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM asyik nak memperbodohkan umat Islam/Melayu; dgn. cuba MENUMPASkan YAB PM ISLAM/Melayu kita!

Tapi harapnya YAB PM, anak kpd. YAB PM/BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein TERCINTA kita, akan dengaq nasihat-nasihat yg. BERGUNA dari YAB Ayahanda Tun TERCINTA kita; dan bukan nasihat SONGSANG si geng LIBERAL pro-US/Barat yg. BERLAMBAK dok MENGAMPU beliau keliling pinggang - terutamanya yg. TAMAKkan kuasa dan kemewahan (biaq hak/tanah/identiti NEGARA ISLAM kita ini serta hak BUMIPUTERA Islam/Melayunya terus TERGADAI) yg. galak dok suruh "sign" TPPA-Barat/ZIONIS-amat KEPARAT tu dan terus MELIBERALkan mana-mana syarikat GLC!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Perlu tindakkan drastik skrng ni ! Masa semakin kritikal! Tangkap si Ah jib ngok ni dan para punasihat nya ,dan dihadapkan ke muka pengadilan ! Dah tak da option lain dah! TSMY dan PDRM kena bertindak.Dah banyak bukti ,tunggu apa lagi?

Anonymous said...

Oi anon 9.25am, jangan lu nak MENYAMAQlah! lu punya ekoq ni si-PENGGANAS/EKSTREMIS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM aaahhh?!

PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENGGANAS/EKSTREMIS ANTI-ISLAM/umatnya dari si PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-PENYAMUN-no-1!

Anonymous said...

? Apa lah yg kau merapu cakap macam orang tak sekolah.

Anonymous said...

OI anon 10.18am, PI BERAMBOS lu kat JAMBAN/KANDANG BABI-DAPBANGKAI/PKRSODOM-PEROMPAK no 1!!

Anonymous said...

Nampaknya kumpulan PENJILAT/prepaid BANGANG blogger sudah mula menabur komen di merata-rata blog Demi gelaran blogar BANGANG/CAP ayam mereka kekal tidak ditandingi.

Maaf tuan punya blog..saya sokong pendapat tuan.

Cuma kalau yang Nak komen Nak kata saya menyamar, Demi Allah saya ahli seumur hidup Umno pun tak sanggup Nak biar pemimpin yang menngumpul harta Pesaka berjuta teruskan legasi demi korbankan aqidah perjuangan.

Bab harta pesaka bukan saya fitnah..tapi kenyataan PMO sendiri..

Anonymous said...

tuan punya blog membuat ulasan yang lemah dan tidak matang

Anonymous said...

Aku cadangkan Ah Jib Gor bertanding atas tiket MCA pd pru14 nanti.

Anonymous said...

Kes email petrosaudi menipu saja apakah keseluruhan hutang 1mdb sudah langsai...? Hidup kak mah....long live kak mah

Anonymous said...

Satu posting yg baik dan benar.

Apa yg Tok Peghati katakan (spt perenggan dibawah ini) mmg tepat dan sedang berlaku :

"Para 'PUNAH-Sihat' sudah menanam kePERCAYAan kepada DS Najib bahawa jika dia mahu menjadik PM selepas PRU-14, mereka yang TIDAK seHALUan dengannya perlu diSINGKIRkan.. Untuk menyingkirkannya, perlulah ambil MASA sekitar 18 BULAN.. Adalah tuh BENDA yang para 'PUNAH-Sihat' nak REKACIPTA untuk peRANCANGan mereka tuh.."

Contoh kes MARA Inc. Heboh dibuatnya. Kes belian Hartanah di Australia dibeli dibayar berlebih-lebihan.

UMNO sebenarnya tahu urusan 'keep the change' ni. Dah mmg cara tu geng2 pemimpin2 UMNO besar kan perut.

Tapi sengaja di buat pekak kerana Shafie Afdal tak sibuk2 lagi pasal 1MDB. Masih geng lagi. Telor dah kena pegang.

Tapi Selepas Shafie Afdal bersuara je, siap. Masak kau.

Nampak kan.

Ya. Korang mungkin persoal. Hal ni terbongkar di Australia, Australia yg hebohkan, bukan dlm Msia ? MSia hanya bertindak selepas di besarkan. SO, mana kaitan nya dgn UMNO ?

Tolong jgn jadi bodoh, okay.

UMNO bukan baru lahir semalam, okay.

Dalam politik, Kalau nak tembak seseorang yg tak sehaluan tu, Lawan (musuh) akan dipergunakan. Lawan Akan jadi kawan. Maklumat akan disalurkan pada lawan untuk di dedahkan.

Kan Tun pernah berkata. Dlm politik, tiada kawan yg kekal dan tiada lawan yg kekal.

Shafie Afdal akan bungkus lepas ni. Tengok lah nanti.

muhamad Danial said...

Aku rasa tuan punya Blog sangat jelas...tapi masih ada jugak yang masih buta atau buat2 buta...kesian aku tengok tak boleh beza kan antara Parti dan Pemimpin...ingat ini sudah...pemimpin silih berganti...Umno ada satu ja...kalau Umno bawah Ah jib gor kalah Pru 14...Jibby akan disumpah seranah oleh anak cucu kita.... Tunggu dan lihat...

Anonymous said...

Salam...
"Anon 11:45:00 AM - tuan punya blog membuat ulasan yang lemah dan tidak matang"
1. Apa yg lemah & apa yg tidak matang?
2. Sila bagi pencerahan...
tq

Anonymous said...

Aku benar2 naik bengong dah,apa tak nya..... semua kesalahan2 yang dilakukan dalam 1MDB,FGV,MARA dan lain2 semuanya dinafikan oleh pihak kerajaan walau pun bukti dah begitu jelas didepan mata. Ada2 saja malaun2 yang cuba mempertahankan nya,sampai bila ni weh....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS