DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 16, 2015

Kenapa agaknya para PenCACAI di PMO dan MEDIA PRIMA memBIARkan 'PANGLIMA' DS Najib ini keseorangan diBANTAI RAKYAT Johor?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MINTAK MAAF KATAlah.. NAMPAKnya jika UMNO diLAHIRkan di ISTANA Johor, apakah UMNO jugak mungkin akan diKUBURkan berMULA dari ISTANA Johor jugak?


Apakah para KERABAT RAJA yang MUDA-MUDA sudah MULA meLIHAT bahawa UMNO sudah pun LARI daripada perJUANGan ASAL untuk NEGARA yang sepatutnya menjadik perSETUJUan sebelum MERDEKA antara UMNO dengan INSTITUSI KeSULTANan Melayu?


NAMPAKnya, ternyata sekali 'The HATCHET Man' terSALAH LANGKAH apabila BERANI-BERANI AYAM cuba menempelak TENGKU MAHKOTA Johor (TMJ) bila TUANKU menyuarakan perkara seperti di bawah.. SALAH siapa? Kalau orang tuh TUNJUK MUKA kat #Nothing To Hide kan elok?


Kalau dahulu RAMAI menyangka bahawa selagi PIHAK ISTANA sentiasa berada di belakang UMNO yang memPERTAHANkan KAUM Melayu/BUMIPUTRA, selagi itulah UMNO akan KEKAL memerintah NEGARA ini.. NAMPAKnya, UMNO sendiri yang mengKHIANATi perIKATan TIDAK RASMI antara ISTANA dengan kePIMPINan mereka.. PEMIMPIN UMNO seperti DS Najib perlu mengakui bahawa walaupun dia dengan MUKA tak MALUnya mengatakan dia di'BACK-Up' oleh ISTANA Pahang, dia jugak patut SEDAR bahawa sudah ada TEGURan daripada PIHAK ISTANA yang TIDAK diPEDULIkannya.. Antaranya ialah:-Agak-agak sudah BERAPA KALI dah DS Najib menyinggung PERASAAN PIHAK KeSULTANan Melayu? Kalau NEGARA ini ada 9 SULTAN, RAJA dan YDP BESAR, jelas sekali HUBUNGan DS Najib dengan PIHAK ISTANA ini jugak TIDAKlah seBAIK mana pun..

Dalam ISU TEGURan TMJ kali ini, NAMPAK sangat keBANGANGan 'The HATCHET Man' yang cuba berMAIN seperti LEMPAR BATU SEMBUNYI TANGAN.. KONONnya dia INGAT dengan keBERANIan dia menempelak TUN DR. Mahathir sudah memBUKTIkan dia LAYAK untuk menempelak pulak mana-mana KERABAT DiRAJA? Inilah keSILAPan paling BANGANG.. SeBURUK-BURUK TUN DR. Mahathir pada MATA 'The HATCHET Man' ini, beliau pernah menjadik PM kepada 6 orang SULTAN atau YDP AGONG dari Pahang, Johor, Perak, Negeri Sembilan, Selangor dan terAKHIR ialah Perlis.. Beliau JAUH lebih FAHAM dengan BUDI BICARA PIHAK ISTANA daripada dia tuh.. Nak CONTOH?


Mungkin agaknya 'The HATCHET Man' ini TIDAK perlukan HUBUNGan BAIK dengan mana-mana PIHAK ISTANA kerana KONONnya dia sudah ada HUBUNGan BAIK dengan seorang 'KHALIFAH' ini?


KAH!KAH!KAH! Agaknya 'The HATCHET Man' mungkin MAHUkan INSTITUSI KeSULTANan Melayu ini diGANTIkan pulak dengan REJIM 'KHALIFAH' yang mengAMALkan AJARan SESAT 'EVANGELIST' pulak? Mungkin dia patut KEMPENkannya di Padang Rengas dulu?


Kita jugak terTANYA-TANYA kenapa agaknya para PenCACAI dan MEDIA PRIMA TIDAK pulak menyerang TMJ seperti mana TUN DR. Mahathir diSERANG mereka? TAKUT ke? AIK? Bukankah para PenCACAI dan MEDIA PRIMA menDAPAT perLINDUNGan daripada PAHLAWAN BUGIS yang diKATAkan berKETURUNAN RAJA Gowa? Tak ke JAUH tuh? HE!HEHE!


AKIBAT daripada keBANGANGan MENTERI yang diLANTIK DS Najib sendiri, NAMPAKnya HUBUNGan UMNO dengan PIHAK ISTANA akan menjadik KERUH.. DS Najib jelas TIDAK ada keBERANIan untuk mengARAHkan 'The HATCHET Man' ini meLETAKkan JAWATAN dari KABINETnya.. 

Walhal, para PenCACAI DS Najib yang mengitar semula FITNAH Lebai-Lebai PAS dan DAP La'anatullah KONONnya TUN DR. Mahathir yang mengelirukan YDP AGONG pada MASA itu untuk memecat KETUA HAKIM NEGARA? AIK? Takkan seKELIP MATA aje dah berBALIK semula pemBOHONGan para PenCACAI itu? NAMPAKnya kena TUKARlah kot para PenCACAI di PMO dan MoF selepas ini.. Langsung tak EFEKTIF sebaliknya cuma GARANG dengan orang TUA yang berUMUR nak CECAH 90 TAHUN aje?

Wallahualam..

8 comments:

Anonymous said...

semua pemimpin kat malaysia ni selfish...bn,pkr, dap, pas ...and yes tmj too...
sick of the fighting...grow up lah...when r u going to focus on the rakyat???
its all ego with them.
they forgot Allah has the power ...not them...get off your high horses and start to actually work for the people.
the more u open ur mouths the less work u do laaaa...

Anonymous said...

anon : Tuesday, June 16, 2015 11:54:00 PM

be a candidate in the next PRU and i sure will give u a vote.

Anonymous said...

Jika perlu, YDP agong boleh buat Rampasan Kuasa seperti di THAI dan membuat rombakan besar2an.

Thai masih berjalan ekonomi, menteri yg makan wang amanah & menggadai Thai sedang masuk PENJARA.

Politik = Politik. Raja Berperlembagaan.

Undang2 UN mengizinkan..

Cegah sebelum parah, penyangak semakin angkuh walaupun orang ramai melihat mereka ini bodoh.

Anonymous said...

Jangan ingat semua orang bencikan Najib. Jangan lah pula ingat semua orang sukakan Mahathir.

Janganlah jadi barua RBA kerana merekalah yang menghasut dan memperlagakan dua ornag Melayu ni.

Anonymous said...

Najib pulak jangan INGAT org melayu konfem pangkah BN pru 14 nnti...

Anonymous said...

Isu ini dah jadi bukti sahih betapa golongan elit umno dah besar kepala. Teguran dari golongan istana pun tak nak terima apatah lg rayuan dari rakyat biasa...

Anonymous said...

Aku syak si mamat ni nak SABOTAJ K'jaan YAB PM kita - asyik BONGKAK-tak-tentu-arah buat keyataan -amat-BANGANG; termasuk siapa-siapa yg. kritik dia!

Si mamat SAMSENG-Islam/Melayu-LIBERAL mcm. ni patut masuk DAPBANGKAI – apalagikan dia ni kan asyik-GALAK-PELUK-gong eng! Lihat bagaimana si SAMSENG ni MENGHINA sampai begitu sekali Kesultanan Islam/Melayu kita di mana DYMM YDPA kita adalah KETUA AGAMA; KETUA NEGARA dan KETUA ATM mengukut undg-undg. Perlembagaan (patutlah si puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM makin naik muka MENGHINA Kesultanan Islam/Melayu kita kalau ada si pemimpin Islam/Melayu-mcm-ni)!

Kalau tak setuju dgn. pandangan. DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita pun, buat apa sampai nak MENYALAK mcm. si BANGANG-SAMSENG-mcm-dlm-filem-Bollywood, MENGHINA Kesultanan Islam/Melayu kita sampai begitu sekali – kerana yg.paling penting, Kesultanan Islam/Melayu kita adalah PENJAGA agama ISLAM/umatnya; apalgi Islam/umatnya makin diSERANG bertubi-tubi walau di NEGARA ISLAM ini, dan juga seluruh dunia!

Lihat di -
http://thekl-chronicle.blogspot.com/2015/06/nazri-aziz-minta-tmj-jangan-campur.html, Nazri Aziz Minta TMJ jangan campur politik kalau tak mahu ‘dibelasah’ , Saturday, June 13, 2015:

The Star Online melaporkan yang Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Nazri Aziz memberitahu Tunku Ismail Sultan Ibrahim supaya "jangan masuk campur politik” jika tidak, akan “dibelasah".


Nazri yang berucap pada sidang media selepas program di Universiti Malaya hari ini, merujuk kepada tulisan Tunku Ismail di laman Facebook Johor Southern Tigers di mana beliau mengatakan: “Macam mana boleh adakan dialog dipanggil Nothing2Hide yang menampilkan seorang yang banyak perlu disembunyikan? Memanglah dia tak akan muncul.”

Nazri hari ini berkata, “Saya rasa beliau harus menjauhkan diri daripada politik. Jika tidak, beliau juga akan dapat benda yang sama. Kita akan whack (belasah secara lisan) dia,” menurut The Star Online.

“Raja-raja dan keluarga diraja ini berada di atas undang-undang (justeru tidak sepatutnya campur tangan dalam politik). Kalau dia (Tunku Ismail) mahu menjadi ahli politik, jadi dia perlu beritahu. Kemudian kita boleh menjawab balik.

"Jika kamu memegang jawatan penting sebagai keluarga diraja di negeri dan kamu mula mengulas (politik)... kalau kerajaan 'belasah' kamu balik, jangan marah." Nazri dilaporkan berkata......

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Mcm manalah si mamat BONGKAK/SAMSENG-tak-sedaq-diri ni ni boleh jadi Menteri Pelancongan/Kebudayaan/Warisan pun aku tak paham!Kerana itu jugalah Kementerian Kesenian, Budaya dan Warisan patut diTUBUHkan kembali untuk berdiri sendiri, supaya dpt MEMBELA kembali warisan/budaya serta hak kita dgn. amat TEGAS - bukan diKUASAI sewenangnya di bawah Kem. Pelancongan ni!

Dan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Melayu sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari K'jaan negeri/K’jaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan pun! Dan artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – sepatutnya PENASIHAT-PENASIHAT mcm Haji Mahamad Naser bin Disa, Peguam Kanan Persekutuan, Ahli Lembaga Pemegang Amanah Dewan Amal Islami (DAMAI) - di lantik sbg. PENASIHAT TULEN dlm MT UMNO, Utusan Melayu dan JPM (ketiganya yg. disyaki sudah dikuasai si LIBERAL-plg-merbahaya) – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Bahkan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, juga adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

Nek Tempoyak.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS