DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, December 22, 2010

Jelajah One Malaysia - Cubaan memperBODOHkan rakyat atas nama UMNO/BN oleh pesalah POLITIK WANG?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PM DS Najib sanggup duduk bersama-sama RAKYAT jelata di Bukit Bintang untuk menonton siaran langsung bolasepak piala AFF Suzuki antara Malaysia dengan Vietnam.. Segala PROTOKOL diketepikan dan DS Najib bersama-sama rakyat lain turut bersorak meraikan kejayaan Malaysia ke peringkat akhir.. Apa yang kita ingin sebut ialah bagaimana CARA DS Najib mendampingi RAKYAT tanpa perlu pun dia mengHEBOHkannya.. DS Najib tidak perlu pun mencari PUBLISITI kerana PUBLISITI akan datang dengan sendirinya apabila orang ramai menyukai dirinya.. Dengan kata lain, TIDAK perlu pun heboh serata dunia jika seseorang PEMIMPIN nak turun padang bertemu rakyat..

Namun demikian, kita HAIRAN apa yang dilakukan oleh Ketua Pemuda UMNO pesalah POLITIK WANG.. Tidak habis-habis nak cari PUBLISITI MURAHAN dengan melakukan bermacam-macam CARA agar dirinya mendapat liputan MEDIA.. Sedangkan semua MAKLUM satu Malaysia MELUAT dengan dia? Malah ini diperakui sendiri oleh WIKILEAKS dalam penDEDAHannya baru-baru INI mengatakan dia diBENCI oleh semua orang.. Adakah dia INGAT rakyat Malaysia sebegitu BODOH hingga dia RASA dapat diTIPU menerusi 'LAKONAN'nya yang mengecewakan juri-juri UJI BAKAT Pilih Kasih? Agaknya dia INGAT dia lulusan luar negara, orang LAIN semua BODOHla gamaknya? BerJUTA lagi rakyat Malaysia 'GRAD OVERSEA' la woi!

KALI ini dia melancarkan program Jelajah One Malaysia(JOM) KONONnya sebagai satu USAHA darinya menerusi Pemuda BN untuk memBANTU rakyat secara TERUS.. Namun, itu hanyalah OBJEKTIF yang dinyatakan dalam MEDIA sahaja.. Kalau nak sangat bantu rakyat, BANTU aje lah? Kenapa perlu ada PROGRAM khusus sedangkan itu memang dah jadik tanggung-jawab orang POLITIK sepertinya? Tambah pulak tiap kali program JOM nih, asyik MUKA dia aje 'MENEMPEL' dalam media.. BUKANkah ini patut diLIHAT sebagai salah satu lagi USAHAnya untuk menCARI publisiti MURAHan?

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1222&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_03.htm

INI sekaligus meROSAKkan objektif program JOM itu sendiri kerana dia sendiri memBANDINGkan apa yang dilakukannya dengan apa yang pihak pembangkang lakukan.. Antara dua PIHAK ini, mereka LUPA bahawa RAKYAT yang menilai apa yang mereka sumbangkan kembali kepada rakyat.. Apabila menerusi program JOM dia menDABIK dada KONONnya dia melakukan sesuatu yang pembangkang tidak LAKUkan, rakyat jugak sebenarnya menDAPAT mesej bahawa dia dan sekaligus BN dilihat tidak IKHLAS membantu rakyat sebaliknya hanya mahukan PUBLISTI dan memperGUNAkan rakyat demi untuk menDAPAT liputan media.. Rakyat pun akan menganggap BN dan pembangkang pun 2X5 aje.. Jadik? Apa yang BN dapat selain 'DAMAGES' yang dilakukan oleh peSALAH POLITIK WANG ini menerusi program JOMnya ini?

Dia jugak berterusan meROSAKkan imej BN apabila sering mengulas sesuatu ISU yang dibangkitkan oleh pembangkang tanpa PENGETAHUAN yang menDALAM.. Contohnya, hari ini dalam Utusan Malaysia dia mengatakan NEGARA akan terGADAI jika Penasihat PKR menjadik PM..

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=1222&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_02.htm

AIK? Bukan ke negara ini pun NYARIS tergadai semasa Pak Mertuanya jadik PM dulu? Bukankah dia dikatakan memPENGARUHi banyak keputusan PM masa tuh bersama-sama 'TEAM LEVEL 4 BOYS'nya? Bolehkah dia menJAWAB isu-isu seperti penjualan saham Pantai Holdings, ECM Libra, MV Agusta, pemBATALan jambatan BENGKOK, LCCT di Labu, usaha penSWASTAan IJN, pengGABUNGan Utusan dan Berita Harian, pemberian 2 BLOK minyak kepada Brunei, keRUGIan Sime Darby dan banyak lagi? Kenapa NAMAnya sering diKAITkan dengan kesemua isu-isu tersebut?

Begitu juga dengan isu APCO.. Namanya turut diKAITkan kerana dia dikatakan mempengaruhi kerajaan untuk khidmat KONSULTAN daripada APCO menerusi Ethos Consultant, syarikat yang diBAYANGi olehnya dan diterajui oleh rakan BAIKnya iaitu salah seorang 'LEVEL 4 BOYS'..

http://freemalaysiatoday.com/fmt-english/news/general/3973-anwar-reveals-proof-of-one-israel-1malaysia-link

Kenapa DIA tidak berani menJAWAB tuduhan Penasihat PKR tersebut? TAKUT lebih banyak lagi 'TAIK' yang akan terDEDAH ke? Sebelum ini pun dia KEPOH bising KONONnya jangan PINGGIRkan suara orang MUDA.. Namun, takde pun orang MUDA yang TAMPIL mengaku pernah diBANTU olehnya? Kot KEPARAT 'LEVEL 4 BOYS' yang keje meROMPAK negara tuh banyakle diBANTU! Sampai bila pulak UMNO akan meRELAkan 'MALAUN' ini melakukan keROSAKkan atas nama BN atau UMNO demi kepentingan DIRInya?

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

sukasukarsa@gmail.com tour guide java bali Indonesia
contact :62 081322903443
62 93887091
62 085722566187

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS