DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, December 07, 2010

KES DS Khir sebagai ingatan untuk pemimpin Melayu bahawa ada agenda SULIT untuk perangkap mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

ISU PenDAKWAan ke atas bekas MB Selangor DS Khir Toyo diLIHAT berjaya meLENYAPkan isu-isu yang LAIN yang tidak kurang PENTINGnya seperti isu MB GAGAP di Selangor 'BAIL-OUT' sebuah syarikat pemBINAan, isu keGAGALan Penasihat PKR mahu menukar HAKIM bicara KES 'menJUBOR'nya dan jugak ISU KONVENSYEN BN.. Dengan KATA lain, ISU penDAKWAan terhadap DS Khir lebih HANGAT daripada isu-isu BESAR lain.. Yang lebih MALANGnya, nak TAK nak UMNO Selangor kena mengakui sedikit sebanyak bahawa KES ini turut memBAWA kesan BURUK kepada mereka di mata RAKYAT Selangor.. Kita terTANYA-tanya, adakah masih berKESAN lagi 'ROADSHOW' SSDE selepas INI?

http://www.agendadaily.com/cmspreview/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_bfa4542c-7f000010-1d956ad0-5b858226

Apa pun, kita TIDAK mahu menyentuh LANJUT tetang kes DS Khir ini.. Biarlah MAHKAMAH menetukannya seperti mana KES-KES lain.. Kita tetap memuji DS Khir yang berSIKAP matang dengan TIDAK menuduh mana-mana PIHAK berKONSPIRASI, tidak menuduh HAKIM bicara dan pihak penDAKWA dengan dakwaan bukan-bukan, TIDAK menangguh-nangguhkan perBICARAan dan TIDAK jugak cuba meLARIkan diri ke keDUTAan Turki.. Apa yang lebih penting, perbicaraan di MAHKAMAH akan memBUKTIkan dakwaan tersebut BENAR atau SALAH.. Yang lebih penting, DS Khir jugak harus memBUKTIkan dirinya YAKIN dengan sistem perundangan NEGARA bukan seperti Penasihat PKR yang tahu 'TEBUK lubang JUBOR' orang tetapi tak nak masuk MAHKAMAH memBUKTIkan dirinya tidak berSALAH..

Kita ingin meLIHAT kes DS Khir ini dari satu SUDUT di mana kita meRASAkan ada agenda KHUSUS pihak-pihak tertentu untuk menJATUHkan kuasa POLITIK Melayu di negara INI.. Dengan KATA lain, pihak-pihak yang diMAKSUDkan akan menCARI keLEMAHan tokoh-tokoh POLITIK Melayu atau cuba memBURUKkan kepimpinan Melayu khususnya dalam UMNO dengan isu-isu sebegini.. Kita masih INGAT lagi kata-kata seorang VETERAN UMNO yang sering mengINGATkan para pemimpin UMNO agar TIDAK diLALAIkan dengan 3 'TA' iaitu 'WANITA', 'TAKHTA' dan 'HARTA'.. Di Selangor, 3 mantan MBnya telah terperangkap dengan 3 'TA' ini -> TS Mat Taib dengan 'WANITA'(kes Ku Yah) dan 'HARTA' (kes bawak duit di Australia), DS Abu Hassan dengan 'WANITA' (dakwaan ada anak luar NIKAH) dan kali INI giliran DS Khir dengan 'HARTA' (pemBELIan rumah)..

Walaupun kesemua ISU ini tidak meLIBATkan pengGUNAan keKAYAan kerajaan negeri Selangor seperti mana MB GAGAP lakukan ketika INI tetapi ISU-isu INI telah menCEMARkan nama mereka dan jugak UMNO sendiri.. Oleh kerana keLEMAHan 3 'TA' itulah UMNO Selangor sering KECOH dan kerap bertukar MB.. Malah, terus-terang KATAlah sebahagian besar pemimpin Melayu baik dalam UMNO mahu pun pemBANGKANG memang bermasalah dengan 3 'TA' ini.. Agaknya INIlah penyakit utama pemimpin Melayu.. Cuma Penasihat PKR yang 'SPECIAL' sikit pasal dia ada masalah 2 'TA' dan 1'TA+N' iaitu 'JANTAN'! HE!HE!HE!

Kita DEDAHkan perkara INI kerana kita KHUATIR keLEMAHan pemimpin Melayu terhadap 3 'TA' ini telah diperalatkan oleh pemimpin bukan Melayu KHUSUSnya dari parti RASIS KIASU untuk menJADIkan pemimpin Melayu TUNDUK kepada keMAHUan mereka.. Ini telah pun terBUKTI sebelum ini di Perak di mana mantan MBnya sebelum ini diLIHAT tunduk kepada puak-puak parti RASIS KIASU demi TAKHTA sebagai MB.. Begitu jugak di Selangor di mana MB GAGAP lebih mementingkan puak-puak parti RASIS KIASU daripada orang Melayu sendiri.. Adakah kita sudah LUPA insiden 'KEPALA LEMBU' terhadapnya sebelum ini? Bukankah itu BUKTI jelas MB GAGAP lebih menjaga kepentingan SEKUTUnya dalam puak-puak parti RASIS KIASU?

KeLEMAHan pemimpin Melayu terhadap 3 'TA' ini sebenarnya sudah LAMA terCATAT dalam SEJARAH.. Melaka jatuh ke tangan Portugis kerana 3 'TA'.. Faktor yang SAMA jugaklah penyebab Singapura terlepas dari pemerintahan keSULTANan Johor dan UMNO hilang banyak kerusi semasa PRU 12.. KeLEMAHan Melayu terhadap 3 'TA' ini menjadi SENJATA ampuh yang diGUNAkan bukan sahaja oleh puak-puak parti RASIS KIASU yang berKIBLATkan Singapura malah oleh puak-puak Melayu LIBERAL yang ingin mengGADAIkan hak-hak Melayu di negara INI.. Salah seorang yang BERJAYA mengGUNAkan 3 'TA' ini untuk mengHACURKan UMNO ialah seorang TOKOH Pemuda UMNO yang anda boleh LIHAT mukanya dalam majalah MASKULIN keluaran terbaru..

Pemimpin KAUM lain bukan TIDAK ada masalah 3 'TA' ini.. Ada.. Malah mereka lebih DAHSYAT lagi kerana ada 4 'TA' iaitu 'TAMAK'.. Namun, mereka saling 'COVER' sesama sendiri demi menJATUHkan kekuasaan POLITIK Melayu di negara INI.. Contohnya, anda tahu Presiden MCA mempunyai masalah dengan 'WANITA', tetapi pernahkah anda lihat puak-puak parti RASIS KIASU menyerang dia seperti mana mereka SERANG DS Khir ketika INI? Begitu juga dengan mantan Presiden MCA TS Lim Liong Sik yang dikaitkan dengan PKFZ.. Adakah dia diSERANG oleh mereka? Hanya pemimpin Melayu atau lebih TEPAT lagi pemimpin UMNO sahaja yang KENA..

BERAPA ramaikah pemimpin Melayu khususnya dalam UMNO yang sedar HAKIKAT ini? RASAnya ramai yang masih TIDUR atau diLENAkan oleh dunia 'GLAMOUR' dan PUBLISITI seperti yang Ketua Pemuda UMNO lakukan ketika ini.. Mungkin apabila negara ini dah di'SINGAPORE'kan barulah rasa nak MENYESAL dan menyumpah diri sendiri?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS