DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, July 14, 2011

Akibat GAGAL memutuskan KAITAN PAS dengan ISLAM, pemakan BABI tegar pun HINA keISLAMan orang UMNO!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Antara PUNCA utama UMNO tidak pernah dapat menguasai sepenuhnya UNDI-UNDI Melayu/ISLAM ialah kerana PERSEPSI kaum ini terhadap PAS.. UMNO seharusnya mengakui bahawa PERSEPSI sebahagian besar orang Melayu/ISLAM melihat Lebai-Lebai PAS membawa imej ISLAMik yang sukar dibawa oleh ahli-ahli UMNO.. Di samping itu, sifat orang Melayu/ISLAM sendiri yang suka melihat seseorang dari sudut LAHIRIAH berbanding BATINIAH meMUDAHkan Lebai-Lebai PAS menanam PERSEPSI sedemikian rupa dalam diri sebahagian besar orang Melayu/ISLAM..

Hari ini kita melihat Lebai-Lebai PAS mengetawakan ahli-ahli UMNO apabila seorang ADUN DAP yang rupanya macam peMAKAN BABI tegar memperlekehkan para YB UMNO dalam sidang DUN dengan memBACAkan beberapa HADIS yang dia sendiri pun tidak FAHAM.. ->KLIK<-

Sebelum ini RAKYAT melihat sendiri bagaimana beberapa peMAKAN BABI dari DAP mengGUNAkan aya-ayat Al Quran dan MASJID untuk memperLEKEHkan orang ISLAM yang menjadi ahli-ahli UMNO.. Walaupun perBUATan sebegini seWAJARnya diPERANGi atas nama ISLAM itu sendiri, UMNO tidak mampu pun untuk melakukannya kerana UMNO sendiri GAGAL membawakan imej ISLAM yang sepatutnya..

Dengan kata lain, walau seALIM mana pun atau seTINGGI mana pun ilmu agama ISLAM yang dimilikki ahli-ahli UMNO, mereka tetap diLIHAT sebagai kelas kedua selepas Lebai-Lebai PAS.. PERSEPSI ini sukar diUBAH dan mustahil untuk diUBAH dalam masa singkat sebelum PRU-13.. Anda boleh lihat sendiri dikalangan kePIMPINan UMNO, siapakah yang mampu TAMPIL menjadi IMAM Solat? Walaupun kita jugak yakin Lebai-Lebai PAS pun JIJIK untuk memilih Timbalan Presiden mereka sebagai IMAM Solat, tetapi mereka mempunyai banyak ahli untuk mengGANTIkannya.. Sedangkan UMNO mungkin terpaksa HARAPkan DS Jamil Khir atau pun mungkin Tok Pa.. Menteri JPM seperti 'The HATCHET Man' kenalah TARBIAH anak-beranak sendiri dulu baru le angkat tangan nak jadi IMAM! HE!HE!HE!

Bukan tidak ada ahli-ahli UMNO yang tinggi ilmu agama ISLAM.. Malah, UMNO diwarnai dengan keMASUKkan beberapa Ulama Muda sebelum ini.. Namun, peranan mereka sangat KECIL.. Sepatutnya apabila Lebai-Lebai PAS sudah memBUANGkan ISLAM dari landasan perjuangan parti, golongan Ulama Muda ini wajar diBERIkan tanggung-jawab KHUSUS untuk menarik SOKONGan pihak-pihak yang menCINTAi ISLAM dan mahukan ISLAM diberikan tempat yang sepatutnya.. Setakat ini tak nampak la USAHA sedemikian.. KeBANYAKkan Ulama Muda ini pun memilih untuk 'Low Profile' terUTAMAnya apabila ramai pemimpin UMNO sendiri menunjukkan sikap-sikap yang tidak sepatutnya..

Sebab itulah Lebai-Lebai PAS yang telah memBUANG perjuangan ISLAM mereka tetap mampu menDABIK dada mengatakan mereka lebih ISLAM berbanding UMNO! Sebab itulah mereka mampu berteriak 'Lailahaillallah' semasa meRUSUH pada 9 Julai lalu kerana mereka tahu UMNO tidak akan BERANI untuk 'COUNTER' perbuatan mereka ini.. UMNO jugak terlampau berGANTUNG kepada institusi seperti Majlis Fatwa Kebangsaan, Majlis Agama ISLAM Negeri, JAKIM, IKIM dan sebagainya.. Sepatutnya UMNOlah terlebih dahulu memBERIkan pandangan mereka tentang penyelewengan Lebai-Lebai PAS terhadap ISLAM bukannya institusi tersebut.. Yang berPOLITIK adalah UMNO lawan PAS bukannya mereka..

UMNO sebagai lawan PAS harus memberikan GAMBARAN kepada RAKYAT bahawa Lebai-Lebai PAS ini sebenarnya sudah SESAT dan 2X5 dengan pengikut ajaran Ayah PIN, Al Maunah atau pun Al Arqam.. Malangnya, UMNO tidak mampu berbuat demikian kerana sebab-sebab yang kita SEBUTkan tadi.. Apa yang UMNO mampu lakukan hanyalah berTANDING dengan Lebai-Lebai PAS tentang POLITIK siapa lebih KOTOR! Itu SENANG aje.. Siapa paling BANYAK main DUIT dalam berPOLITIK, dialah yang KOTOR! Budak TADIKA pun tahu antara UMNO dengan PAS, siapa yang suka menunjuk-nunjuk DUIT dan keMEWAHan? Akibatnya UMNO gagal memBUKTIkan pemahama ISLAM mereka lebih BAIK di hadapan RAKYAT walaupun UMNO sedar kemajuan ISLAM di negara ini 100% adalah HASIL perjuangan mereka..

Sekarang puak-puak peMAKAN BABI tegar dalam DAP pun BERANI memperLEKEHkan keISLAMan orang UMNO.. Itu tak masuk lagi PERSEPSI budak-budak IPT yang sentiasa memandang TINGGI Lebai-Lebai PAS kerana masa mereka kecil, mak BAPAK tak bagi DIDIKkan asas agama ISLAM.. Setakat ini UMNO gagal untuk menukar PERSEPSI sebegini.. Malah, kalau ambil CONTOH di IPT, orang yang dipertanggung-jawabkan pun lebih suka berSLOGAN 'New POLITICs' daripada menDEKATkan UMNO kepada budak-budak IPT.. Jadik, apa lagi yang UMNO mampu BUKTIkan untuk menarik SOKONGan RAKYAT?

Wallahualam..

2 comments:

Shacklesmith said...

kalau dipikirkan masak2 oleh kami golongan muda..

dua2 pun tak betol, dua2 gila kuasa..

melayu ke sangat umno??
islam sangat ke pas??
ketuk kepala tanya iman..

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SHACKLESMITH,

Sebab itulah anda perlu berKECUALI dan melihat apa yang berlaku dalam KONTEKS yang lebih LUAS..

UMNO dan PAS masing-masing ada keCACATan tetapi janganlah sampai keCACATan itu menyebabkan orang Melayu/ISLAM diHINA kerana berpecah-belah..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS