DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, July 09, 2011

EKSKLUSIF - Awal-awal LAGI Titah Khas YDP Agong dan larangan agama ISLAM dah diHINA mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Awal-awal lagi kita dah JANGKA puak-puak ini akan meLANGGARi Titah Khas DYMM SPB Agong pada 3 Julai lalu.. Awal-awal lagi kita dah JANGKA ayat-ayat berikut dalam Titah Khas tersebut akan diCABULi seperti mana Penasihat PKR diDAKWA 'menCABULi' budak 'Coffee Boy'nya dan seorang AMOI Cina.. Payah sangatkah untuk kita memahami kandungan Titah Khas Baginda Tuanku seperti di bawah ini?

"Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu kita pertahankan.
" ->KLIK<-

Nah! Hari ini 9 Julai 2011, anda menyaksikan sendiri bagaimana Titah Khas Baginda Tuanku ini diLANGGARi begitu sahaja.. Apabila mereka sanggup meLANGGARi Titah Khas Baginda Tuanku, makanya mereka WAJIB diPERANGi.. Mereka jugak sanggup berBOHONG kepada Baginda Tuanku dengan melakukan perHIMPUNan mereka di jalan-jalan RAYA seperti yang kita SAKSIkan pada hari ini.. Tidakkah mereka ini meRENDAH-RENDAHkan taraf dan KREDIBILITI seorang Ketua Negara iaitu SPB YDP Agong? Anda lihat sendiri di Thailand dan di Jepun bagaimana SETIAnya rakyat mereka kepada Raja dan Maharaja masing-masing..

Di manakah IKRAR Tok-Tok Guru SILAT dan jugak mereka yang bergelar 'Ayahanda-Ayahanda' yang dikatakan sanggup berMATI-MATIan demi NEGARA ini? Hari ini undang-undang dah pun diBAWA ke jalan raya.. HARI ini anda SAKSIkan si berSERBAN, berJUBAH dan berTUDUNG labuh sanggup berKETUAkan seorang KAFIR La'anatullah untuk memerangi sesama umat ISLAM, apakah kita mesti menyimpan lagi kasih SAYANG kepada mereka ini? ISLAM menyatakan dengan jelas seseorang penganutnya adalah berSAUDARA dengan orang ISLAM lain, oleh itu HARAM seseorang ISLAM memerangi saudaranya apatah lagi AKIBAT hasutan dek KAFIR La'anatullah! Kalau Agama ISLAM pun mereka perLEKEHkan, Titah YDP Agong pun mereka PIJAK, apa lagi yang tinggal untuk sesebuah NEGARA?

9 Julai 2011 bukan setakat HARI ini sahaja.. Objektif mereka lebih BESAR daripada itu.. Seharusnya Bandaraya KL ini menjadi 'LUBUK AZAB' kepada para PETUALANG ini yang memBUAT keKACAUan demi seorang KAFIR La'anatullah.. Jangan LEPASkan mereka dan jangan BIARkan mereka CUCI tangan atas JENAYAH yang mereka lakukan pada hari ini.. Malah, jangan diLEPASkan mereka keluar dari KL pun! Tok-Tok Guru SILAT dan para 'Ayahanda' patut SEDAR bahawa IKRAR dan air MUKA mereka beberapa HARI sebelum ini dah pun diperLEKEHkan dan diHINA oleh mereka yang HADIR pada perHIMPUNan hari ini.. Melayu PANTANG menDERHAKA kepada Rajanya dan ISLAM mengHARAMkan perpecahan sesama saudara seAGAMA.. Jubah, serban dan PURDAH hanyalah pakaian bagi meLINDUNGi wajah IBLIS di sebaliknya..

Jadik, anda TUNGGU apa lagi? Markas Lebai PAS bukannya atas GUNUNG atau kat tengah-tengah LAUT pun.. Kat Jalan Raja Laut, Chow Kit dengan Taman Melewar aje.. Takkan takat bagi MEMORANDUM kosong aje kot kat diorang selepas keKACAUan pada hari ini?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS