DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, July 02, 2011

INDUSTRI rumah URUT di Selangor adalah MANIFESTASI keinginan SEKS para pemimpin PKR sendiri?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya ramai masih INGAT lagi mengenai berita pasal Penasihat PKR diTABALkan sebagai Penasihat Ekonomi Selangor berGAJI hanya 1 sen (Konon-kononnya la) oleh MB GAGAP.. Setakat ini kita tak NAMPAK la apa benda pun penCAPAIan EKONOMI yang boleh diBANGGAkan setelah 3 tahun lebih MB GAGAP menabalkan dia meLAINkan dana-dana Kerajaan Negeri banyak diALIHkan untuk kegiatan POLITIK PKR sendiri sebagai CONTOHnya memBIAYAi perHIMPUNan BERSIH 2.0.. Sebaliknya apa yang boleh kita LIHAT sebagai kegiayan EKONOMI di Selangor ialah kegiatan korek PASIR dan jugak 'industri rumah URUT' yang diKATAkan semakin banyak di Selangor..

Dalam pada kepimpinan PKR dok mengutuk segala usaha Kerajaan BN untuk memBANGUNkan negara, apa yang mampu dicapai oleh PKR di Selangor hanyalah mempelbagaikan industri berUNSURkan SEKS seperti rumah URUT di Selangor! Nampaknya 'industri rumah URUT' semakin berkembang 'PESAT' hinggakan sampai kepada tahap menimbulkan keRESAHan di kalangan NGO-NGO Wanita.. ->KLIK<-

Malah, pemantauan yang dilakukan sendiri oleh wakil-wakil NGO terbabit menunjukkan MB GAGAP dan Kerajaan Negeri seakan-akan cuba menyembunyikan tentang betapa 'PESAT'nya 'industri rumah URUT' di Selangor.. Kalau ikutkan 'FIGURE' jumlah rumah URUT di Selangor yang disebut oleh NGO-NGO Wanita tersebut, kita tak naklah kata MB GAGAP nih berBOHONG walaupun kita TAHU memang dia KUAT berBOHONG dalam banyak isu-isu lain sebelum ini.. Sebaliknya kita SERAHkan kepada anda untuk buat JUSTIFIKASI sedemikian..

Realitinya, setakat itu ajelah kePANDAIan MB GAGAP dan Penasihat Ekonomi 1 sennya menTABDIR Selangor.. Kita pun tak tahu setakat mana PULANGAN industri sebegini kepada hasil Kerajaan Negeri dan ke manakah ianya disalurkan.. Kot la digunakan dalam bentuk KEBAJIKAN seperti mana rakan MB GAGAP iaitu Khalifah KIASU di Pulau Pinang mengGUNAkan duit judi lumba kuda sebagai wang EHSAN untuk warga emas di sana, tak tau la.. Kalau rumah URUT yang HARAM tu pun rasanya tak mungkin WUJUD kalau bukan kerana ada 'perLINDUNGan' daripada orang-orang POLITIK di Selangor yang terlibat dalam kegiatan 'UNDERWORLD'.. Memandangkan MB GAGAP lebih mementingkan keDUDUKkannya sebagai MB, dia buat PEJAM mata aje la.. Mungkin itu lebih BAIK daripada makan GAJI BUTA selama 20 tahun sebagai MB seperti Pok Nik 'ALAHISSALAM' di Kelantan?

Kenapa industri sedemikian WUJUD di Selangor? Rasanya anda semua MAKLUM bahawa PKR yang mentabdir Selangor nih banyak mempunyai para pemimpin yang bermasalah SEKS! Baik Penasihat PKR hinggalah kepada EXCO Negeri yang jugak ADUN Bukit Lanjan, semuanya pernah diDEDAHkan berhubung skandal SEKS masing-masing.. Penasihat PKR seperti semua maklum sekarang ini mengHADAPi penDAKWAan mahkamah berhubung kes 'menJUBOR' pembantu peribadinya sendiri.. Malah, keWUJUDan video SEKS yang mana LELAKI Y dalam video tersebut menyerupai MUKAnya jugak adalah MANIFESTASI betapa kemaruknya si tua berusia 63 tahun terhadap SEKS.. ADUN Bukit Lanjan pulak telah 'diTELANJANG'kan menerusi penDEDAHan gambar-gambar 'terLAMPAU'nya yang bersekedudukan dengan seorang lelaki ISLAM.. Jadik, kalau pemimpin pun dah macam tuh, faham-faham aje la..

Kalau dah sebegini BURUK menTABDIR negeri, LAYAKkah mereka ini melaungkan ketidak-adilan terhadap SPR dan Kerajaan Pusat menerusi perHIMPUNan BERSIH 2.0? Apakah mereka ingat RAKYAT sebegitu BODOH nak angguk aje terhadap apa yang mereka lakukan? Sebab itulah BERSIH 2.0 wajar diHARAMkan dan diPERANGi seperti mana KOMUNIS kerana mereka cuma memBURUKkan lagi ketidak-adilan SOSIAL sedia ada demi mengejar keKUASAan POLITIK.. Sendiri pun tidak tahu menTABDIR, ada HATI pulak nak 'OVER' kejar KUASA? Anda seHARUSnya sedar bahawa memerangi BERSIH 2.0 jugak sebenarnya adalah satu bentuk JIHAD menentang keMUNGKARan yang akan dibawak oleh penDOKONGnya.. Sepatutnya USAHA memerangi mereka ini bukan di jalan-jalan RAYA pada 9 Julai sahaja sebaliknya perlu diLAKUkan secara menyeluruh seperti mana KOMUNIS diperangi dahulu..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS