DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, July 22, 2011

RCI untuk orang BUNUH diri dah SELESAI, RCI untuk orang beROMEN dengan amoi Cina tu bila nak ADA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila Suruhanjaya Diraja(RCI) berhubung kematian Teoh Beng Hock(TBH) membuat kesimpulan bahawa keMATIan mendiang ialah BUNUH diri akibat tekanan kerana diSIASAT, kita nampak jelas ada PIHAK kurang berpuas HATI dengan keputusan tersebut.. ->KLIK<-

Tidak kurang jugak RAMAI yang telah hilang AKAL khususnya dikalangan mereka yang seKAUM dengan TBH kerana isu ini.. Kita rasa semua MAKLUM bahawa pihak yang tidak berPUAS hati kerana mereka telah memPOLITIKkan isu tersebut pada tahap melampau.. Cuba anda sebut, PRK mana yang tidak diJAJA gambar hitam putih mendiang? PRK mana tidak disertai oleh ahli keluarga mendiang yang jugak mengANGGOTAi DAP La'anatullah? Semua ini dilakukan oleh DAP La'anatullah semata-mata hanya bertujuan untuk menimbulkan keBENCIan demi mencapai cita-cita POLITIK mereka..

Untuk lebih jelas lagi, kenyataan Penasihat DAP La'anatullah yang diketahui UMUM turun-temurun meMUSUHi orang Melayu/ISLAM jelas sekali menunjukkan mereka masih berHASRAT untuk memPOLITIKkan lagi isu ini..

"You cannot have a situation it’s not homicide but (rather) forced to commit suicide," ->KLIK<-

Itulah kenyataannya yang jelas mahu terus memPOLITIKkan isu tersebut.. Agaknya mungkin dia ingat SPRM ada bela Hantu Raya untuk meRASUK mendiang agar terjun memBUNUH diri?

Anda mungkin boleh menyalahkan SPRM berhubung prosedur siasatan tetapi anda jugak harus meLIHAT bagaimana isu ini diPOLITIKkan secara melampau hingga diKAITkan secara langsung dengan UMNO/BN dan lain-lain penJAWAT awam Melayu/ISLAM.. Inilah penyebab untuk SUKAR bagi mereka menarik balik segala KUTUKkan mereka terhadap UMNO/BN dan jugak kerajaan Pusat.. Untuk lebih SPESIFIK lagi, anda jugak harus meLIHAT keRUGIan mereka dari segi wang RINGGIT dan MARUAH seperti:-

- Bagaimana kerajaan PR Selangor menaja si 'GILA' Dr. Pornthip untuk menjadi SAKSI dan melakukan bedah siasat..

- Pusara mendiang terpaksa digali semula untuk melakukan BEDAH SIASAT..

- KOS mereka untuk menyediakan bahan-bahan 'PERANG psikologi' berhubung kes ini setiap kali berlaku PRK..

- KeGUSARan mereka berhubung kemungkinan kertas SIASATAN SPRM terhadap ADUN DAP yang melibatkan mendiang sebagai SAKSI akan dibuka semula..

- KeBODOHan seorang mantan MB Perak dari PAS melakukan upacara 'PUJA LILIN' mengHORMATi kematian mendiang..

Oleh itu, apabila RCI membuat kesimpulan sedemikian, maunye tak MEROYAN mereka? RCI telah mengGAGALkan mereka untuk terus mengaitkan kes tersebut dengan UMNO/BN walaupun semua maklum tugas SPRM langsung tidak ada kaitan dengan POLITIK.. Sentimen yang diMAINkan oleh mereka diperMUDAHkan lagi akibat tiada pihak tampil memBERIkan penjelasan kepada RAKYAT..

Baiklah, itu memang keGILAan mereka di pihak pembangkang.. Namun demikian, kita jangan LUPA bahawa ada satu lagi kes yang diRASAkan perlunya wujud sebuah lagi Suruhanjaya Diraja.. Jangan kita LUPA tentang kes video SEKS seorang pemimpin KANAN PKR dengan amoi Cina seperti yang diDEDAHkan oleh 'DATUK T' sebelum ini.. Perlukah kerajaan menangguhkan lagi penubuhan RCI sedemikian sedangkan semua MAKLUM kes tersebut cuba diTUTUP menerusi perHIMPUNan BERSIH 2.0 baru-baru ini? Walaupun mereka cuba memBUATkan RAKYAT tutup MATA terhadap kes tersebut, bukan semua RAKYAT mampu ditutup MATA!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS