DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, July 31, 2011

KEMPEN menyokong sistem BIOMETRIK wajar diperHEBATkan agar keDUNGUan Lebai PAS yang menolaknya terserlah..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau sebuah NGO Pertubuhan HARAM boleh mengGERAKkan ahli-ahlinya untuk mengJATUHkan sebuah kerajaan menerusi RUSUHAN jalanan, kenapa pulak mana-mana NGO atau satu gerakan KEMPEN untuk menyokong pengGUNAan sistem BIOMETRIK dalam pengundian dilakukan? Itulah langkah yang perlu diambil oleh pihak-pihak yang menyokong pengGUNAan sistem BIOMETRIK untuk pilihanraya.. Adakah SUSAH sangat untuk menyatakan SOKONGan kepada perkara yang BETUL dan BAIK?

Beberapa BLOG telah mengambil INISIATIF untuk menjalankan kempen menyokong pengGUNAan sistem BIOMETRIK dalam pilihanraya.. Namun, usaha para juruBLOG ini sebenarnya masih belum cukup.. Sebaliknya penglibatan semua PIHAK harus digemblengkan termasuk di kalangan NGO-NGO yang mesra kerajaan supaya berKEMPEN dan menyampaikan MAKLUMAT agar RAKYAT dapat menilai keBAIKkan sistem BIOMETRIK seterusnya memperLIHATkan betapa DUNGUnya para Lebai PAS yang masih menyokong sistem zaman JAHILIYYAH iaitu pengGUNAan celup DAKWAT di jari..

Kenapakah kita perlu menurut kata-kata Lebai PAS yang terBUKTI sekali DUNGU lagi BAHLOL dalam soal pengGUNAan sistem BIOMETRIK? Setakat ini Lebai-Lebai PAS masih belum pun mampu memBUKTIkan keCACATan sistem BIOMETRIK ini sebaliknya mereka cuma mampu menimbulkan spekulasi KONONnya SPR akan meMANIPULASIkannya.. Setakat ini adakah Lebai PAS berjaya memBUKTIkan kaedah untuk SPR meMANIPULASI sistem BIOMETRIK ini semasa atau selepas hari pengundian? Atau dek kerana keBODOHan mereka, sememangnya mereka TAHU mereka tidak MAMPU pun untuk memBUKTIkan tuduhan mereka sendiri?

Kenyataan PM DS Najib bahawa mereka cuma mahu bermain POLITIK adalah tepat sekali.. ->KLIK<-

Malah, sememangnya SPR adalah badan penyelaras pilihanraya yang memang ADIL sejak sekian lama.. Kalau tidak, mustahil ada REKOD Lebai PAS memang di Terengganu dan Kelantan pada PRU 1959 dan 1999? Bagaimana Kelantan dan Sabah dimenangi pembangkang pada tahun 1990? Bagaimana peMAKAN gaji BUTA terkemuka di DUNIA masih mampu berKUASA sebagai MB lebih 20 tahun di Kelantan? Tidakkah mereka DUNGU kerana berSIKAP pengecut untuk tidak memperDEBATkan FAKTA sebegini?

Penolakkan kepada sistem BIOMETRIK jugak jelas menunjukkan bagaimana Lebai-Lebai PAS mengHINA tahap pemikiran dan keINTELEKTUAL para pengundi di negara ini.. Menang atau KALAH sesuatu parti adalah kerana RAKYAT menilai bagaimana parti tersebut memBENTUK dasar-dasar kerajaan mereka.. RAKYAT menilai PRESTASI setiap kerajaan yang dibentuk oleh parti-parti POLITIK.. Sudah tentu sistem BIOMETRIK atau sistem JAHILIYYAH seperti celup DAKWAT itu jugak tidak mampu menahan kehendak RAKYAT jika mereka mahu menukar kerajaan.. Apakah Lebai-Lebai PAS sebegitu DUNGU dan beranggapan RAKYAT mengundi PAS kerana mereka diJANJIkan SYURGA yang mereka sendiri tak yakin untuk dapatkannya?

Kalaulah sistem JAHILIYYAH celup DAKWAT diperakui keSAHIHannya, kenapakah Iraq dan Afghanistan masih huru-hara akibat peREBUTan kuasa? Tidakkah Lebai-Lebai PAS begitu DUNGU menolak sistem BIOMETRIK untuk pilihanraya tetapi mengGUNA pakai sistem BIOMETRIK semasa berurusan di bank-bank atau agensi-agensi kerajaan? Tidakkah mereka DUNGU kerana POLIS seluruh dunia memperakui pengGUNAan sistem BIOMETRIK untuk mengenal pasti PENJENAYAH? Malah, keMAJUan berasakan sistem sebeginilah yang menyebabkan penemuan DNA 'LELAKI Y' dalam dubur mangsa JUBORnya dan pengecaman 'LELAKI Y' sebagai pemimpin kanan PKR yang berZINA dengan amoi Cina seperti penDEDAHan 'DATUK T'?

Mungkin itulah sebabnya Lebai-Lebai PAS beriya-ira menolak sistem BIOMETRIK kerana aplikasi yang semakin CANGGIH hanya akan menDEDAHkan keDUNGUan mereka menyokong para pelaku MAKSIAT dan mereka yang berAKHLAK sebegitu menJIJIKkan selama ini..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS