DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, July 23, 2011

SIAL menimpa PAS akibat pilih KAKI BORAK tepi jalan sebagai Timbalan Presiden parti mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya semua MAKLUM bahawa Timbalan Presiden PAS ini bukannya orang yang LAYAK pun untuk jawatan sedemikian.. Kita pun pernah TULIS antara 3 calon PAS yang bertanding untuk jawatan tersebut semasa MUKTAMAR lalu, inilah satu-satunya calon Timbalan Presiden yang meRAGUkan untuk dipilih jadi IMAM solat.. Dia jugak bukanlah seorang yang ARIF dalam pentadbiran sebuah parti, cuma seorang KAKI BORAK tepi jalan yang telah diKUTIP oleh Lebai PAS sebagai Timbalan Presiden mereka.. SeLAYAKnya KAKI BORAK sepertinya memang akan buat kenyataan BODOH atau 'KENCING'kan pengikutnya!

Sebab itulah Timbalan Presiden PAS ini sangat MARAH apabila usahanya untuk 'KENCING'kan para pengikutnya dengan menDAKWA pihak POLIS merempuhnya dengan kenderaan mereka telah di'KANTOI'kan oleh pihak POLIS sendiri! ->KLIK<-

Video CCTV semasa kejadian telah menolak sama sekali apa yang cuba diperKATAkan olehnya.. Malah, kita jugak PERCAYA lebih dari seorang SAKSI mampu diTAMPILkan untuk meNAFIkan pemBOHONGannya.. Selain itu, kita jugak PERCAYA bahan BUKTI jugak tidak KUKUH untuk menyokong pemBOHONGannya.. Mana dia surat DOKTOR yang meNAFIkan dia menerima rawatan sebagai pesakit luar? Mana dia motosikal yang sudah tentunya REMUK jika bena dirempuh oleh kenderaan POLIS? Kemukakan ini semua dahulu sebelum memperBODOHkan diri sendiri dan para pengIKUT yang DUNGU untuk menyaman POLIS.. ->KLIK<-

Timbalan Presiden PAS ini mungkin tidak SEDAR pun STATUSnya kini bukan lagi sebagai KAKI BORAK tepi jalan yang berMODALkan air liur untuk memPERSONAkan penDENGARnya.. Dia adalah Timbalan Presiden PAS yang mana setiap kenyataannya akan diTELITI oleh setiap 11 juta orang pengundi di NEGARA ini.. Apakah dia ingat kesemua 11 juta orang ini mampu diperBODOHkan dengan 'KENCING'nya sepertimana Lebai-Lebai PAS yang diketahui UMUM memangnya DUNGU? Hanya DUNGU sahaja yang akan memilih KAKI BORAK seperti ini dan jugak orang yang tak ada sijil SPM seperti MP Pokok Sena dalam HIERARKI kepimpinan parti mereka!

Lebai-Lebai PAS sememangnya DUNGU jika kita mengambil kira fakta-fakta bahawa ini bukan kali PERTAMA Timbalan Presiden PAS ini 'KENCING'kan mereka:-

1) Siapakah yang mula-mula sekali menDEDAHkan kegiatan 'menJUBOR' Penasihat PKR seterusnya memberikan gelaran 'AL JUBOR' kepadanya tahun 1997 dulu?

2) Siapakah yang kena KEJAR dek balu-balu TRAGEDI Memali ke kereta Mercedesnya kerana GAGAL menJAWAB ke manakah LESAPnya duit-duit DERMA Memali? Bacalah buku "Mat Sabu Air Mata di Bumi Memali" untuk penjelasan..

3) Siapakah yang ditangkap berKHALWAT dalam bilik 121 Hotel Perdana, Koya Bharu dengan BINI orang?

Kali ini anda dia berBOHONG pulak dengan menDAKWA kenderaan POLIS meREMPUHnya semasa menaiki motosikal untuk menyertai BERSIH 2.0.. Memang Lebai PAS DUNGU yang tak tahu BEZAkan antara NAJIS dengan NASI kerana menelan BULAT-BULAT apa yang diBOHONGkan oleh KAKI BORAK tepi jalan ini..

Di zaman millenium ini, sukar untuk kita TERIMA hakikat bagaimana sebuah parti yang sering menDAKWA diri mereka lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain boleh meLETAKkan manusia seperti ini dalam HIERARKI kepimpinan parti.. Kita tidak ada perkataan lain selain 'DUNGU', 'BAHLOL' dan 'BONGOK' untuk ditujukan terhadap Lebai-Lebai PAS kerana memilihnya.. Kita jugak tidak nampak PAS akan diIKTIRAF di peringkat GLOBAL sepertimana parti-parti POLITIK lain di dunia seperti UMNO, PAP, Golkar, Kongres, LDP(Jepun), Demokrat, Republikan, Konservatif dan lain-lain AKIBAT memilih KAKI BORAK ini sebagai pemimpin.. Memang meMALUkan dunia ISLAM jika PAS terus diKAITkan dengannya.. Agaknya PAS inilah Dajjal akhir zaman seperti yang diRIWAYATkan dalam Hadis Nabi SAW?

Wallahualam..

2 comments:

V7 said...

memang dajal pun...mana tak dajal dipimpin pulak oleh nik azazil...pas sebenarnya lebih teruk dari ajaran sesat ayah pin...ajaran ayah pin tu cuma sesat aje tapi pas bukan saja sesat tapi menyesatkan...

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kerajaan terlampau KECUT untuk ishtiharkan mereka HARAM

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS