DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 04, 2011

Jika Titah Khas YDP Agong diENGKARi oleh BERSIH 2.0, orang Melayu/ISLAM wajar sinsing LENGAN bersemuka dgn mereka 9 Julai ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Istana Negara telah mengeLUARkan Titah Khas YDP Agong khusus mengenai perHIMPUNan haram BERSIH 2.0.. Agensi berita BERNAMA telah menyiarkan TEKS penuh Titah Khas tersebut seperti berikut ->KLIK<-

Sebagai rakyat JELATA, kita wajar mematuhi apa yang diTITAHkan oleh Baginda Tuanku di dalam Titah Khas tersebut.. Kita jugak menuntut pihak yang berKENAan agar mematuhi Titah Baginda sebagai pemerintah berDAULAT dan pemerintah terTINGGI negara ini.. Nyata sekali tindakkan meLAMPAU lagi kurang ajar pihak-pihak tertentu disebalik BERSIH 2.0 telah sampai kepada pengetahuan Baginda Tuanku.. Soalnya, apakah BERSIH 2.0 akan mematuhi Titah Khas DYMM SPM YDP Agong ini?

Di dalam Titah Khas tersebut, Baginda Tuanku antara lain menyatakan:-

"Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Datuk Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin."

Jadik, apa nak kata lagi? Baginda Tuanku memBERIkan mandat kepada DS Najib selaku Ketua Kerajaan untuk menangani masalah yang diCETUSkan menerusi perHIMPUNan BERSIH 2.0 dengan sebaik mungkin.. SeLAYAKnya DS Najib sebagai Ketua Kerajaan yang SAH dan diPILIH secara demokrasi melalui pilihanraya oleh RAKYAT diberikan mandat sedemikian rupa..

Selanjutnya Baginda Tuanku berTITAH:-

"Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.."

Siapakah yang mahu menJATUHkan kerajaan dengan melakukan DEMONSTRASI di jalan-jalan raya menerusi BERSIH 2.0? Memang TEPAT sekali TITAH Baginda Tuanku yang meminta agar pihak yang berPOLITIK di sebalik BERSIH 2.0 supaya sedar bahawa mereka sudah 'Over LIMIT' dan dilihat akan menCETUSkan keKACAUan kepada negara..

Selanjutnya Baginda Tuanku berTITAH:-

"Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun."

Jelas sekali Baginda Tuanku menolak SENARIO berMUSUHan seperti yang kita sebagai RAKYAT dok SAKSIkan selama ini.. Baginda Tuanku jugak menolak POLITIK pecah-belah yang diAMALkan oleh banyak PIHAK.. Rasanya hasrat Baginda Tuanku ini sebenarnya telah pun diZAHIRkan apabila Baginda Tuanku menolak pilihanraya MASJID di Pulau Pinang.. Kalau pihak yang dok PERASAN jadik 'Khalifah' di sana tuh tak faham-faham jugak, mungkin RIBUan rakyat berHIMPUN di Komtar boleh kasi dia FAHAM kot?

Selanjutnya Baginda Tuanku berTITAH:-

"Sebaliknya, kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora."

Inilah yang sePATUTnya ada dalam pemikiran setiap ahli POLITIK di negara kita.. Bukannya berPOLITIK mengejar kepentingan PERIBADI seperti meMINTA bini sendiri menabalkan diri sendiri sebagai 'Manusia ANUGERAH Tuhan'! Hakikatnya, hanya satu PIHAK sahaja yang diLIHAT berUSAHA untuk meMAJUkan negara iaitu pihak Kerajaan Pusat di bawah DS Najib sedangkan Kerajaan Negeri seperti di Selangor, Kelantan dan Pulau Pinang lebih berUSAHA memecah-belahkan RAKYAT agar dapat mengekalkan KUASA..

Kita menunggu RESPON terhadap Titah Khas ini daripada pihak yang beria-ia nak adakan perHIMPUNan haram BERSIH 2.0.. Pada kita, samada mereka mematuhi Titah Khas Baginda Tuanku ini atau TIDAK, yang nyatanya BERSIH 2.0 telah diISHTIHARkan sebagai pertubuhan HARAM setaraf dengan Komunis dan HINDRAF.. Jika pihak BERSIH 2.0 ini RESPON terhadap Titah Khas Baginda Tuanku ini dengan cara yang NEGATIF, mereka kena berSEDIA menerima 'TSUNAMI' amukkan RAKYAT khususnya daripada orang Melayu/ISLAM.. Lebih baik mereka dalam BERSIH 2.0 berSEDIA dari segi FIZIKAL, mental dan peralatan jika berHASRAT ENGGAN mematuhi Titah Khas Baginda Tuanku dan tetap berHIMPUN pada 9 Julai ini..

Institusi KeSULTANan Melayu yang menjadi naungan kepada setiap RAKYAT di negara ini WAJIB diperTAHANkan.. Sultan-Sultan pada hari ini bukanlah Sultan-Sultan di zaman KOLONIALISME yang saling berebut TAKHTA dan bersengketa sesama kerabat.. Sultan-Sultan yang ada pada hari ini semuanya berPENDIDIKan tinggi dan tahu tanggung-jawab sebagai pemerintah terTINGGI.. Memang JAUHlah nak diBANDINGkan kePIMPINan seseorang Sultan dengan kePIMPINan Timbalan Presiden PAS yang tak habis mengaji di IPT tapi tak MALU mengaku diri golongan PROFESIONAL! KAH!KAH!KAH!

Apabila BERSIH 2.0 mengundang campur tangan kuasa ASING melalui pengHANTARan wakil-wakil mereka ke negara ini dan jugak sumbangan DANA, ianya WAJAR diLIHAT sebagai usaha untuk mengubah geo-POLITIK negara ini termasuklah mengHAPUSkan jugak Institusi KeSULTANan Melayu dan jugak Perlembagaan Negara.. Kita PERCAYA Institusi KeSULTANan Melayu jugak menyedari keWUJUDan 'Tangan-Tangan GHAIB' yang cuba menimbulkan keROSAKkan terhadap negara menerusi tokoh-tokoh POLITIK tertentu dan jugak pengLIBATan NGO-NGO.. Seharusnya RAKYAT bersama dengan Sultan-Sultan memperTAHANkan keDAULATan negara ini demi kesejahteraannya sampai bila-bila..

Wallahualam..

1 comment:

Rakus seorang bujang said...

saya mewakili pihak mykmu.net ingin menarik perhatian pihak tuan
bahawasanya...laman web mykmu.net akan mengadakan Majlis Himpunan penulis penulis maya pada november ini, Insya'Allah ..Perdana Menteri Malaysia turut akan menghadiri majlis tersebut tarikh resmi akan diberitahu kelak...

Buat masa ini apa yang boleh saya beritahu majlis berkemungkinan diadakan di lembah klang dan penginapan akan disediakan bagi peserta yang datang dari luar lembah klang...


andai berminat sila beri nama, blog anda dan no tel untuk dihubungi..


Tuan boleh menghubungi saya di email dkds@mykmu.net

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS