DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, July 16, 2011

DAP memBUKTIkan betapa JAHILnya Lebai PAS tentang isu operasi pusat HIBURAN di bulan PUASA..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya sesiapa pun boleh AGAK apa keSUDAHan yang akan berlaku berHUBUNG dengan AMARAN keras DAP La'anatullah terhadap kerajaan PAS Kedah tentang keBENARan pusat hiburan beroperasi semasa bulan Ramadan.. Apakah kerajaan PAS Kedah akan memBANTAH arahan DAP La'anatullah tersebut? ->KLIK<-

Pada pandangan umat ISLAM, larangan tersebut adalah WAJAR sebagai mengHORMATi bukan Ramadan.. Tambah pulak 75% warga Kedah adalah beragama ISLAM.. Jadik, kita tak nampaklah jika meLAKSANAkan larangan sedemikian, KESAN penutupan pusat HIBURAN menyebabkan Kedah akan BANGKRAP atau MUFLIS .. Cuma yang NYATAnya adalah 'TAIKO' yang TAMAK haloba panas punggung pasal GAGAL memperBODOHkan lebih ramai orang Melayu/ISLAM..

Yang NYATAnya, Lebai-Lebai PAS di Kedah sudah PANAS bontot dengan arahan tersebut.. Kalau mereka IKUT arahan DAP La'anatullah macam LEMBU ditarik hidung, maka sudah tentu ianya akan menimbulkan keMARAHan umat ISLAM.. Ini sekaligus akan menJEJASkan reputasi PAS di kalangan orang Melayu/ISLAM.. Sebaliknya kalau diENGKARi arahan tersebut, Lebai-Lebai PAS akan kembali diPULAUkan dan diSISIHkan di dalam PR.. Inilah yang cuba diELAKkan oleh Lebai-Lebai PAS yang dah KEMARUK berangan-angan KONONnya pemimpin mereka bakal mengHUNI Putrajaya!

Namun demikian, Lebai-Lebai PAS sepatutnya merasa BANGGA kerana DAP La'anatullah semakin 'SAYANG' kepada PAS disebabkan mereka tidak RAGU-RAGU memBAKUL sampahkan ISLAM.. Kerana DAP La'anatullah ini, PAS bukan sahaja rela memBUANG perjuangan ISLAM mereka, malah ada Lebai-Lebai PAS yang sanggup menDERHAKA kepada Sultan, mengHINA para MUFTI dan berKONGSI nama Tuhan mereka dengan penganut agama lain.. Kalau di negara-negara ISLAM lain, MUSTAHIL anda akan berjumpa dengan golongan BAHLOL seperti PAS ini! Seharusnya kita patut berasa BANGGA kerana Lebai PAS menunjukkan kepada dunia bagaimana umat ISLAM seperti mereka mampu diJAHILkan oleh DAP La'anatullah!

PAS tidak perlu menyalahkan KONONnya akta-akta sebegini digubal oleh UMNO dan sebagainya.. PAS yang menjadi kerajaan negeri Kedah mempunyai 100% hak untuk 'REVAMP' segala akta-akta yang diGUBAL oleh UMNO khusus berkaitan dengan ISLAM.. Malah, PAS jugak berhak untuk mengGUBAL akta-akta BARU yang memBUATkan DAP La'anatullah SAYANG kepada mereka seperti mengHALALkan umat ISLAM 'taram' amoi Cina, memBENARkan DAP berHADAS di dalam masjid atau adakan majlis BBQ BABI di markas-markas PAS! Kita percaya PAS akan sanggup lakukan lebih daripada ini SEMUA asalkan mereka dapat menJILAT ponggong para pemimpin DAP untuk mengemis secebis kuasa POLITIK!

- Bukankah Lebai-Lebai PAS yang berSORAK apabila DAP La'anatullah memperMAINkan ayat-ayat suci Al-QURAN untuk mengHINA orang ISLAM dalam UMNO?

- Bukankah Lebai-Lebai PAS yang menSUCIkan mana-mana HADAS pemimpin wanita DAP La'anatullah yang masuk ke MASJID?

- Bukankah Lebai-Lebai PAS yang berTAKBIR sakan apabila DAP La'anatullah mengemukakan HADIS yang tidak dikeTAHUi keSAHIHannya untuk mengHINA orang ISLAM dalam UMNO?

- Bukankah Lebai-Lebai PAS yang menyokong apabila DAP La'anatullah bersuara tentang HAK sama rata ke atas wang ZAKAT?


Oleh itu, apa gunanya PAS berada dalam PR jika bukan FUNGSI mereka adalah untuk 'menJILAT' segala KUDIS, tokak, NANAH, najis, KENCING dan lendir setiap para pemimpin DAP La'anatullah? Siapa lagi 'penJILAT' utama DAP La'anatullah ini kalau bukan si MB peMAKAN GAJI BUTA di Kelantan tuh?

Seperti yang kita sebut.. Kalau bukan kerana DAP La'anatullah ini lebih mahir tentang selok-belok ISLAM, takkanlah Lebai-Lebai PAS sanggup berKIBLATkan para pemimpin mereka? Lebai PAS sanggup amalkan solat 2 IMAM terhadap orang ISLAM lain tetapi adakah anda FIKIR mereka akan lakukan sedemikian rupa terhadap DAP La'anatullah?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS