DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, July 19, 2012

CABARan 'DIKTATOR' TUN Dr. Mahathir sebenarnya SINDIRan kepada 'DIKTATOR' Pok Nik, 'KELUARGA 69' Penasihat PKR dan DINASTI LIM + SINGH!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SUSAHnya menjadi seorang PEMIMPIN apabila kita diLIHAT sebagai 'SAVIOUR' oleh para PENYOKONG kita tetapi diLIHAT jugak sebagai DIKTATOR oleh mereka yang meMUSUHi kita.. Sebut aje mana-mana PEMIMPIN yang diLABELkan sebagai DIKTATOR.. Bukankah mereka NAIK sebagai PEMIMPIN sebelum ini kerana mereka diLIHAT sebagai 'SAVIOUR' oleh RAKYAT di NEGARA mereka? Untuk berlaku ADIL, anda baca balik SEJARAH naik-JATUHnya para PEMIMPIN seperti arwah SADDAM, arwah GHADAFFI, mendiang MAO, mendiang Kim Il Sung , HITLER dan jugak STALIN.. Ini adalah LUMRAH keHIDUPan..

NAIKnya mereka kerana diSOKONG oleh RAKYAT dan begitulah keJATUHan mereka dan FAHAMan mereka kerana RAKYAT jugak.. Dengan KATA lain, TIDAK ada PEMIMPIN yang boleh menDABIK DADA KONONnya mereka jadik PEMIMPIN kerana PILIHan Tuhan atau sebagainya.. LAINlah kalau mereka tersebut adalah para RASUL dan NABI yang sememangnya diLANTIK oleh Allah SWT.. Namun, selepas keWAFATan Rasulullah SAW, hanya orang GILA sahaja yang meRASAkan dirinya adalah PEMIMPIN PILIHan Tuhan.. Tak KIRAlah betapa BANYAKnya 'GAMBAR ZUHUD' orang itu terSEBAR dalam media INTERNET!

TUN Dr. Mahathir yang diLABELkan bermacam-macam GELARan BURUK oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dan puak-puak 'PenJUBOR' PKR jugak TIDAK terKECUALI.. Walaupun beliau sudah PENCEN 10 tahun, ternyata sekali PENGARUH beliau yang meRUPAkan PM paling berJASA masih diGERUNi oleh mereka yang diNYATAkan tadi.. Untuk itu, mereka cuba memperKECILkan TUN Dr. Mahathir dengan menyamakan beliau seperti para DIKTATOR di Timur Tengah dan AFRIKA.. Mungkin TUN Dr. Mahathir pun terINGIN nak isi MASA 'FREE'nya, maka beliau menCABAR agar keDIKTATORan beliau diBUKTIkan..

"3. Apabila saya ditemuramah sekarang, walaupun oleh orang yang tidak bermusuh dengan saya, soalan-soalan mereka ternampak yang mereka agak percaya bahawa gelaran terutama gelaran diktator yang diberi kepada saya adalah tepat dan berasas kepada kepercayaan bahawa saya adalah seorang diktator.

4. Apakah yang saya lakukan yang menyamakan sifat dan perbuatan seorang diktator.

13. Saya ingin tahu daripada pelawat ke blog saya tentang apakah yang saya telah lakukan semasa saya menjadi Perdana Menteri Malaysia yang menjadi bukti bahawa saya adalah seorang diktator.
" ->KLIK<-

Ya.. Itulah BENTUK CABARan yang diLONTARkan oleh TUN Dr. Mahathir.. Namun demikian, kita FAHAM bahawa TUN Dr. Mahathir jugak sebenarnya MENYINDIR para PEMIMPIN PAS, DAP La'anatullah dan PKR serta para PENYOKONG mereka yang sememangnya DUNGU! Kenapa TIDAK? Jika CABARan TUN Dr. Mahathir ini diSAHUT, ianya SEKALIGUS akan menJADI satu bentuk perBANDINGan antara keJAYAan beliau dengan keGAGALan para PEMIMPIN PAS, DAP La'anatullah dan PKR seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM', 'KELUARGA 69' Penasihat PKR dan tentunya DINASTI LIM + SINGH!

Dengan KATA lain, CABARan TUN Dr. Mahathir ini UMPAMA 'CERMIN' kepada para PEMIMPIN tersebut untuk meLIHAT sendiri SIAPA diri mereka tuh sendiri! Apakah mereka itu lebih BAIK sebagai PEMIMPIN berBANDING TUN Dr. Mahathir yang diGELARkan DIKTATOR oleh mereka dan para PENYOKONG mereka yang DUNGU? Jika mereka meLABELkan TUN Dr. Mahathir itu ZALIM, apakah mereka jugak TIDAK ZALIM? BAIK sangatlah para PEMIMPIN itu KONON?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS TIDAK menZALIMi mantan PEMIMPIN mereka seperti Datuk Hassan ALI dan Datuk Nasharuddin Mat ISA?

- Apakah para 'PenJUBOR' di dalam PKR TIDAK menZALIMi bekas PEMIMPIN mereka seperti Datuk Zul-KULIM dan RAMAI lagi yang diFITNAH seSUKA hati?

- Apakah REJIM DINASTI LIM + SINGH di dalam DAP La'anatullah TIDAK menZALIMi ahli-ahli berBANGSA Melayu/ISLAM seperti Tunku AZIZ?

Jadik, itulah sebabnya TUN Dr. Mahathir meLONTARkan CABARan sedemikian agar kita semua sebagai RAKYAT dapat meNILAI dan TIDAK menJADI manusia yang KUFUR NIKMAT seperti Lebai-Lebai DUNGU PAS! Malah, sepatutnya Pok Nik, 'KELUARGA 69' Penasihat PKR dan DINASTI LIM + SINGH yang sebenarnya menepati ciri-ciri DIKTATOR.. Cuba anda LIHAT bagaimana mereka berKUASA di dalam PARTI masing-masing.. TIDAKkah menyamai keDIKTATORan yang sering diKUTUK mereka sendiri di Timur Tengah dan AFRIKA? Jadik, LAYAKkah mereka ini diAMANAHkan dengan KUASA sedangkan merekalah DIKTATOR sebenarnya?

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

Bkn sindiran bro,itu direct to the point pny dakwwan.Apa persamaan yg ada pd Gaddafi,Hosni Mubarak dn Mahathir?Ank2 mereka kaya giler bro!

Anonymous said...

zaman mahathir tak ada dia naikkan anak beranak dia dlm politik. tp nik aziz naikkan anak dia ms dia jd mb. anwar anak beranak. lim kit siang pn anak beranak naik. karpal singh pn sama. anak mahathir kaya sebab dia berniaga. apa tak boleh ke kaya? kaya dgn usaha dia.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

DUNGU betul..

ANAK Pok Nik tak KAYA?

ANAK Penasihat PKR tu takde JAWATAN?

ANAK DINASTI DAP tuh meREMPAT ke SEMUA?

Kalau Lebai-Lebai DUNGU atau para 'penJUBOR' nak KELENTONG pun cubalah KOREK FAKTA yang betul..

ANAK TUN Mahathir semua belajar TINGGI-TINGGI, kenapa pulak kalau mereka berNIAGA tak boleh KAYA?

Anak POK NIK macam mana?

KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS