DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 23, 2012

'GOD-Father' DAP kata Ketua PEMUDA PAS berBOHONG - para ARTIS yang masuk PAS nak lari ke DAP pulak untuk cari 'HIDAYAH'?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebenarnya dalam bulan PUASA nih kalau BOLEH kita nak mengurangkan SIKIT bab-bab MENGUTUK orang nih.. MALANGnya, selagi ada PIHAK yang masih dok buat perkara DUNGU, nak TAK nak kita pun kenalah KATAkan ianya DUNGU.. Takkanlah dah terang-terang buat benda DUNGU kita nak KATAkan pulak orang tersebut BIJAK pandai? Terpaksa jugaklah BERITAHU orang tersebut yang mereka meLAKUkan perkara DUNGU atau pun mereka memangnya DUNGU! Itulah yang sering kita terpaksa SEBUT terhadap Lebai-Lebai DUNGU PAS!

Memang PELIK bin AJAIB.. Lebai-Lebai DUNGU PAS memang TIDAK pernah MALU walaupun mereka terang-terang meLAKUkan perkara DUNGU.. Kenapa agaknya mereka TIDAK pernah MALU? Bukankah MALU itu seBAHAGIan IMAN? Atau mungkin mereka ini TIDAK berIMAN?

وَسَلَّمَ : إِنَّ مِمَّا أَدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ الأُوْلَى، إِذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ
[رواه البخاري ]

"Dari Abu Mas’ud Uqbah bin Amr Al Anshary Al Badry RA dia berkata: Rasulullah SAW bersabda : Sesungguhnya ungkapan yang telah dikenal orang-orang dari ucapan nabi-nabi terdahulu adalah: Jika engkau tidak malu perbuatlah apa yang engkau suka" ~ HADIS Riwayat AL-BUKHARI)

Dalam KONTEKS ini, Lebai-Lebai DUNGU PAS patut merasa MALU apabila mereka sering diTEMPELAK oleh SEKUTU mereka iaitu DAP La'anatullah terUTAMAnya berhubung isu HUDUD.. MALU kerana Lebai-Lebai PAS sampai HARI ini GAGAL meYAKINkan SEKUTU mereka itu berHUBUNG perLAKSANAan HUDUD walaupun mereka berIYA-IYA berCEMOLOT dalam PR demi mengejar 'IMPIAN' ke PUTRAJAYA pada PRU-13 nanti KONON-KONONnya.. HE!HE!HE!

Beberapa HARI lepas ada SESI DEBAT di antara Ketua PEMUDA PAS dengan salah seorang ULAMA MUDA UMNO iaitu Dr. Fathul BARI.. DiFAHAMkan, ada 'REMARK' daripada Ketua PEMUDA PAS sendiri berhubung ISU penolakkan HUDUD oleh Pengerusi DAP yang jugak meRUPAkan 'GOD-Father' PARTI itu.. Menurut LAPORan NST,

"I would like to ask my friend Fathul Bari to update me about Karpal Singh... he (Fathul) said Karpal Singh had said, "...over my dead body" when the idea to implement hudud came about 10 years ago... However, like Fathul said, it was 10 years ago. Now, after a recent Pakatan Rakyat convention in Penang, Karpal said after he had befriended Pas, the issue of hudud can be discussed again. This means that there is some sort of understanding (between Pas and DAP) about the law. I am not surprised if a non-Muslim does not accept hudud but it is shocking when Muslims detest it",MALANGnya, apabila dihubungi oleh NST, 'GOD-Father' DAP ini berTEGAS,

"I will never compromise. I have always been very public and absolute on my stand to never have hudud implemented in the country... how then can he (Nasrudin) claim such a thing?" ->KLIK<-

ADUSS!!.. MeMALUkan sungguh.. Agak-agaklah, di mana Ketua PEMUDA PAS ini hendak LETAKkan MUKAnya? MALU weh..!! MALU!! Nyata sekali DAP La'anatullah langsung TIDAK pernah berganjak penDIRIan pasal isu HUDUD..

Jelas sekali Ketua PEMUDA PAS telah pun mengGALI KUBUR untuk KARIER POLITIKnya sendiri.. Dia jugak secara TIDAK SENGAJA telah memBUKTIkan bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS selama ini hanyalah UMPAMA tisu TANDAS sahaja pada para PEMIMPIN DAP La'anatullah.. Sekali lagi kita TANYA, apakah kenyataan 'GOD-Father' DAP tersebut adalah PUJIan atau SELOROH untuk Ketua PEMUDA PAS itu? Rasanya lebih kurang aje kalau diKATAkan bahawa 'GOD-Father' tersebut berMAKSUD Ketua PEMUDA PAS itu telah berBOHONG? Bukan begitu? KAH!KAH!KAH!

Err... Tak MALU ke Lebai-Lebai DUNGU PAS bila Ketua PEMUDA mereka diMALUkan sedemikian RUPA oleh 'GOD-Father' DAP? Takkanlah nak KATA ini pun SALAH UMNO jugak? Takkan nak KATA dalam UMNO tak ada orang yang MAHIR tentang ISLAM? Ishh.. Jangan gitu.. MALU pulak ARTIS-ARTIS yang masuk PAS kerana KONON-KONONnya diLABEL telah dapat HIDAYAH! Kalau macam nih punya GAYA, lagi baik para ARTIS yang KONONnya dapat HIDAYAH tu masuk DAP La'anatullah, bukannya masuk PAS! MALU tuu.. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS