DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, July 12, 2012

Pok Nik dan Lebai-Lebai DUNGU PAS tak boleh LARI dari menanggung DOSA BESAR ini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dalam sejarah ISLAM, memang WUJUD banyak golongan FASIK di dalam ISLAM yang memperGUNAkan agama hingga HUBUNGAN keKELUARGAan boleh HANCUR.. Walaupun ISLAM meLARANG keras nama agama ini diperGUNAkan sedemikian RUPA, sudah tentu LARANGAN ini ibarat menCURAHkan air ke DAUN keladi kepada golongan yang memperGUNAkan ISLAM demi kePENTINGan POLITIK.. Hanya semata-mata kerana ingin diLIHAT lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain dari segi POLITIK, perBUATan begini diHALALkan? Mereka yang mengANJURkan sebegini sebenarnya sudah pun terKELUAR dari ISLAM!

Hari ini terpapar dalam AKHBAR dua KISAH yang amat menyayat HATI dan jelas menunjukkan bagaimana ISLAM diperALATkan sedemikian rupa oleh puak-puak berKENAan umpama tisu TANDAS untuk menCUCI keKOTORan diri mereka.. Kenapa kita KATAkan demikian? Anda boleh LIHAT sendiri KISAH-KISAH yang diPAPARkan bagaimana seorang ISTERI diCERAIkan hanya kerana pengLIBATan dalam UMNO dan bagaimana seorang BAPA bergenang air MATA meLIHATkan anak KANDUNGnya mengENGKARi dirinya hanya kerana keTAKSUBan terhadap FAHAMan POLITIK yang memperALATkan ISLAM! Apa ini?

KISAH 1 - ANAK ROSAK KERANA POLITIK


"Saya tidak pernah mengajar anak berlaku biadab kepada sultan, raja mahupun orang Melayu. Parti pembangkang yang telah merosakkan masa hadapan anak Melayu, termasuk anak saya sendiri. Saya kesal dan tidak akan memaafkan mereka sampai hari akhirat. Anak saya ada potensi kerana kakak dan adiknya berjaya, tetapi pembangkang telah merosakkan masa hadapan anak saya," ->KLIK<-

Kita ingin berTANYA apakah HAK seorang ahli POLITIK seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' untuk 'MeRAMPAS' HAK seorang BAPA terhadap ANAKnya? Ahli POLITIK seperti Pok Nik WAJIB menanggung DOSA maha BESAR yang menyebabkan HARAPAN seorang BAPA terhadap ANAKnya MUSNAH dan HANCUR disebabkan ajaran POLITIK dan keSESATan yang diBAWAK oleh Pok Nik menerusi PAS dan sekutu PRnya! Pok Nik TIDAK boleh LARI dari DOSA yang dia patut TANGGUNG ini..

KISAH 2 - ISTERI DICERAIKAN KERANA SOKONG UMNO

"Masa mula-mula kahwin, suami saya kata tidak kisahlah sokong parti mana pun sebab itu hak masing-masing namun sejak akhir-akhir ini dia semakin taksub sehingga mengatakan saya sesat dan memaksa saya untuk bersamanya. Bagaimanapun saya tetap dengan pendirian saya menyokong BN dan akhirnya dia memfailkan penceraian di mahkamah pada 24 Jun lalu kerana terlalu marah dengan tindakan saya hadir di sebuah ceramah di Tanah Merah sebelum itu." ->KLIK<-

Memang sedia MAKLUM bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS dan para PENYOKONGnya memperGUNAkan WANITA hanya untuk TUNTUTAN NAFSU semata-mata.. PerKAHWINan pada Lebai-Lebai PAS bukanlah IKATan untuk memBINA keKELUARGAan seperti yang diTUNTUT oleh SYARIAT.. Sebaliknya perKAHWINan bagi Lebai-Lebai PAS hanya sebagai 'LESEN' bagi meLUNASkan NAFSU mereka secara HALAL terhadap WANITA.. Sebab itulah Lebai-Lebai PAS sanggup menJADIkan WANITA sebagai 'ALAT' untuk BAI'AH mereka.. ->KLIK<-

Lebai-Lebai DUNGU PAS meLETAKkan FAHAMan POLITIK mereka seTANDING dengan perJUANGan Rasulullah SAW walaupun 1.5 bilion umat ISLAM seluruh DUNIA tahu ISLAM itu boleh WUJUD dengan sendiri tanpa memerlukan PAS pun.. Walaupun Rasulullah SAW TIDAK pernah menJADIkan WANITA sebagai 'ALAT' BAI'AH, oleh kerana Lebai-Lebai DUNGU PAS meWARISi keJAHILan Arab JAHILIYYAH yang diSANJUNG tinggi oleh Pok Nik, maka jadiklah WANITA sebagai 'ALAT' untuk tujuan ini.. TIDAK diNAFIkan Pok Nik dan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menJUNJUNG 'SYARIAT' sebegini akan menanggung DOSA hasil perBUATan ini!

Kita TIDAK menolak lebih BANYAK lagi keSESATan yang akan diBAWAkan oleh Pok Nik dan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain KONONnya atas nama ISLAM.. Bukan setakat mengANJURkan keENGKARan seorang ANAK terhadap IBU BAPAnya sahaja.. Bukan setakat menCERAIkan seorang WANITA hanya kerana perBEZAan FAHAMan POLITIK aje.. Malah, mungkin lebih banyak keSESATan tahap EKSTRIM yang akan diTUNJUKkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS selepas ini.. Ini berTEPATan dengan JANJI Allah SWT di akhir ZAMAN tentang WUJUDnya golongan JAHILIYYAH seperti PAS yang TIDAK menegakkan ISLAM sebaliknya cuba mengHANCURkan ISLAM itu sendiri..

Wallahualam..

2 comments:

Meow Bergaya said...

Nik Aziz semasa mempertahankan Anu.war agar tidak bersara dari politik menganggap berpolitik adalah "untuk mengajar rakyat".

Apa yg berlaku adalah hasil produk ajaran Nik Aziz sejak berpuluh tahun 'mengajar' dgn tekunnya, ditambah dgn adanya 'Amanat Hj Hadi' yg menggariskan panduan utk menilai org Islam sama ada betul dilandasan agama atau pun tidak.

Syabas kpd kedua pemimpin PAS, Nik Aziz dan Hj Hadi. Anda berdua adalah calon syurga tanpa hisab!

Mengapa pula mereka mesti tanggung dosa? Apa yg mereka lakukan adalah JIHAD!

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

JIHAD ke NERAKA?

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS