DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, July 18, 2012

PKNK memBELI dan menJUAL SAHAM FGVH - Ohh.. LAWAK sungguh tengok keDUNGUan Lebai-Lebai PAS ini..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!

Kita dah BANYAK kali SEBUT dah.. Lebai-Lebai DUNGU PAS ini SPESIS MUNAFIKUN paling DAHSYAT di kalangan umat ISLAM pada KURUN ini.. Kalau mereka boleh berDUSTA mengGUNAkan nama Allah SWT dan ISLAM, apalah sangat kalau takat nak KELENTONG orang RAMAI berHUBUNG saham FGVH? Dalam pada mereka dok LAUNGkan BANTAHan semasa HIMPUNan OREN Sabtu lepas, dalam senyap-senyap GLC negeri Kedah iaitu PKNK telah memBELI seBANYAK 500 ribu UNIT SAHAM FGVH.. Yang lebih meMALUkan tuh, SAHAM FGVH itu diBELI pulak bawah peruntukan BUMIPUTERA oleh MITI? HE!HE!HE!

Aduyaii.. MALU wehh!! Kat mana Lebai-Lebai DUNGU PAS kat HIMPUNan OREN tuh nak SOROK MUKA? Dah la HIMPUNan OREN tuh GAGAL dan terpaksa 'COVER LINE' dengan GAMBAR-GAMBAR 'ADJUST' menerusi FACEBOOK! Ini pulak terBUKTI mereka terHEGEH-HEGEH memBELI SAHAM FGVH yang diTENTANG keras oleh mereka sendiri? Apa nih? Menurut seorang Naib PRESIDEN PAS yang dikeTAHUi UMUM TIDAK mempunyai SIJIL SPM, dia meNAFIkan apa yang berlaku adalah satu bentuk SABOTAJ.. KATAnya,

"Saya tidak menganggap perkara ini sebagai sabotaj. Tetapi mereka berfikir ini berniaga, (ada) untung, rugi. (Lagipun) duit itu bukan kepentingan mereka atau menteri besar. Duit itu, kalau untung, untuk pembangunan negeri dan rakyat,"
->KLIK<-

HE!HE!HE! Nampak tak keDUNGUan dalam AYAT-AYAT di atas? Sebuah GLC negeri Kedah memBELI SAHAM FGVH kerana mengHARAPkan keUNTUNGan yang KONONnya akan diGUNAkan untuk memBANGUNkan negeri Kedah! Wah! BESARnya JASA Kerajaan PUSAT! Sampaikan SAHAM FGVH yang meRUPAkan GLC di bawah AGENSInya pun boleh diGUNAkan untuk memBANTU sebuah Kerajaan Negeri? Tak nak berTERIMA KASIH ke? Atau pun sememangnya itu SIFAT DUNGU lagi JAHILIYYAH Lebai-Lebai DUNGU ini yang tak MAHU berTERIMA KASIH walaupun kepada PIHAK yang berkenaan?

Kita PERCAYA keputusan PKNK memBELI SAHAM FGVH diBUAT secara PROFESIONAL atas KAPASITI pihak yang diAMANAHkan membuat BISNES.. Tambahan pulak dalam BISNES, keUNTUNGan lebih diUTAMAkan daripada kePENTINGan POLITIK.. Kalau kePENTINGan POLITIK sentiasa diUTAMAkan, sudah tentu para 'AH-BENG' peMAKAN BABI dalam DAP La'anatullah dah banyak GULUNG TIKAR dalam BISNES mereka di bawah Kerajaan Pusat UMNO/BN selama 55 TAHUN! Betul tak? Boleh ke para 'AH-BENG' peMAKAN BABI tersebut meNAFIkan JASA-JASA Kerajaan Pusat UMNO/BN ini?

Namun demikian, Lebai-Lebai DUNGU PAS terBUKTI lebih mementingkan keDUNGUan FAHAMan POLITIK mereka kerana menJUAL semula SAHAM-SAHAM FGVH itu kembali dan beroleh keUNTUNGan untuk 50 ribu UNIT SAHAM sebanyak RM47500.. TENGOK? JUAL aje pun dah UNTUNG sedemikian BANYAK? Kalau mereka PEGANG SAHAM tuh untuk sedikit MASA lagi agak-agak BERAPA keUNTUNGan mereka? Kata TS Isa,

"Mahfuz sebenarnya 'misconduct' sepatutnya dia bersyukur kerana pegawai PKNK cerdik dan begitu cekap, kalau dia tidak ambil peluang ini bila dia nak dapat, saham ini 'hot' sampai lebih permintaan. Dalam perniagaan sesuatu peluang keemasan itu mesti rebut segera, kalau tunggu, orang lain ambil. Masa kita tawarkan tak boleh tunggu lama, tak boleh tunggu tanya ahli lembaga pengarah, anggota Parlimen itu semua tak sempat," ->KLIK<-

HE!HE!HE! Alahai TS Isa pun.. TAK kan lah tak TAHU kepala OTAK Naib PRESIDEN PAS yang tuh boleh berFIKIR setakat mana? Manalah dia boleh mengira MATEMATIK lebih-lebih sangat.. Suruh TUNJUK sijil SPM karang, MALU pulak dia! Terus-terang KATAlah, OTAK LEMBU yang diJUAL kat PASAR pun lebih berNILAI dari OTAK manusia macam ni!

Sebab itulah hanya DUNGU aje yang PERCAYAkan bahawa Lebai-Lebai PAS ini mampu memerintah NEGARA.. Lebai-Lebai DUNGU ini manalah TAHU menTADBIR atau meMAJUkan sesebuah NEGARA? Kalau meLINGKUPkan NEGARA, BANGSA dan AGAMA sendiri memang le HEBAT!

- LIHAT semula bagaimana penSWASTAan bekalan air di Kelantan kepada Syarikat Thames WATER yang menyebabkan keRUGIan berJUTA RM kepada REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? ->KLIK<-

- LIHAT pulak keGAGALan dan segala macam SKANDAL Dinar EMAS di Kelantan yang menyebabkan beberapa LAPORAN POLIS? ->KLIK<-

Kalau diLIHATkan penCAPAIan 'KeGAGALan' satu demi satu Lebai-Lebai DUNGU ini dalam penTADBIRan sebuah Kerajaan Negeri, LAYAKkah untuk mereka KONON-KONONnya tunjuk PANDAI pulak dalam ISU FGVH? Bolehkah mereka ini diPERCAYAi? Sebenarnya keCERDIKkan mereka hanyalah setakat menyebarkan GAMBAR-GAMBAR ZUHUD Pok Nik atau meng'EDIT' GAMBAR-GAMBAR meRUSUH mereka KONONnya nak TUNJUKkan mereka diSOKONG RAKYAT! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS