DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, July 16, 2012

Lebai-Lebai ZIONIS yang KECEWA di HIMPUNan OREN kerana GAGAL meROMPAK FELDA seperti mana Ladang RAKYAT di Kelantan..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KeGAGALan HIMPUNan OREN sudah menjadi bahan GELAK KETAWA di dalam media SIBER ketika ini.. Eh? GAGAL ke? Iye.. Memang GAGAL.. 'SPIN'lah kot mana sekalipun.. Memang GAGAL.. Jelas sekali para peneroka FELDA sendiri meLUAT dan menyambut HAMBAR seruan HIMPUNan OREN ini.. Mereka TIDAKlah seBAHLOL seperti Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Peneroka FELDA jelas TAHU siapa yang JAGA kePENTINGan mereka.. Mereka pun PELIK kenapa tiba-tiba aje Lebai-Lebai DUNGU PAS ini nak berCAKAP meWAKILi mereka sedangkan mereka tak NAMPAK pun SUMBANGAN PAS? ->KLIK<-

Secara JUJURnya kita ingin berTANYA apakah yang ingin diCAPAI oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang mengANJURkan HIMPUNan OREN ini? Untuk menunjukkan RAMAI yang TIDAK berSETUJU dengan penyenaraian FGVH di BURSA Malaysia? TIDAKkah keTIDAK-HADIRan ratusan RIBU orang para peneroka FELDA pada HIMPUNan OREN itu jugak memBUKTIkan keGAGALan Lebai-Lebai DUNGU PAS ini? MAJORITI yang HADIR ialah Lebai-Lebai DUNGU PAS yang bukan pun peneroka FELDA? Jadik, di manakah RELEVANnya untuk mengatakan para peneroka bersama Lebai-Lebai DUNGU PAS ini?

BAIKlah, apakah JASA Lebai-Lebai DUNGU PAS selama ini terhadap para peneroka FELDA? Ada? Ada ke? Bagi satu aje.. Ada? Tak ada kan? Baik dari segi pemBUKAan tanah-tanah RANCANGan, penyediaan PRASARANA, BANTUAN kepada para peneroka hinggalah kepada penJUALan hasil-hasil dari FELDA, satu pun TIDAK ada SUMBANGAN daripada Lebai-Lebai DUNGU PAS ini.. SEMUAnya dari A hingga Z adalah kerja KERAS UMNO/BN berMULA dari PM allahyarham Tun Abdul RAZAK hinggalah kepada DS Najib.. Dengan KATA lain, tanpa Lebai-Lebai DUNGU PAS pun FELDA mampu diURUSkan dengan BAIK.. Tak MALU ke Lebai-Lebai DUNGU PAS ini meRAMPAS keCEMERLANGan orang?

Siapakah pulak Lebai-Lebai DUNGU PAS ini yang PERASAN KONONnya mereka LAYAK berBICARA bagi pihak peneroka FELDA? Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS telah berjaya mengURUSkan mana-mana tanah rancangan yang lebih BAIK berBANDING Kerajaan UMNO/BN? Ada? Ada ke? HAKIKATnya, Lebai-Lebai DUNGU PAS lebih terBUKTI dalam bab mengGADAIkan dan meLELONG TANAH-TANAH RAKYAT kepada orang ASING! Nak CONTOH? LUPAkah anda tentang ISU TANAH di Kelantan yang diGADAI ini? ->KLIK<-

Sekadar NOTA, RAKYAT Kelantan masih belum LUPA peristiwa DARURAT Kelantan TAHUN 1977 yang amat diTAKUTi berlaku kembali oleh Pok Nik peMAKAN GAJI BUTA!

Bagaimana pulak dengan ISU Ladang RAKYAT yang menyaksikan REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM' meRAMPAS TANAH-TANAH dusun yang diTEROKA dan diUSAHAkan oleh RAKYAT Kelantan mengalahkan ZIONIS meRAMPAS tanah PALESTIN? ->KLIK<-

HAKIKATnya inilah kerja JAHANAM Pok Nik selama 23 TAHUN dok MAKAN GAJI BUTA sebagai MB? Masihkah Pok Nik cuba memperBODOHkan RAKYAT Kelantan dengan GAMBAR-GAMBAR ZUHUDnya di media SIBER sedangkan keHODOHan Pok Nik menJALANkan AMANAH dan TUGAS sebagai PEMERINTAH cuba diSEMBUNYIkan?

Oleh itu, sekali lagi kita TANYA SIAPAkah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini untuk menyatakan mereka LAYAK berSUARA bagi pihak peneroka FELDA? Anda harus memBAYANGkan bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS ini hanya akan meMUSNAHkan penCAPAIan FELDA di bawah UMNO/BN selama ini jika diTAKDIRkan mereka memerintah.. Bayangkan Lebai-Lebai DUNGU PAS mengGADAIkan tanah-tanah FELDA kepada Cina SINGAPURA seperti apa yang mereka LAKUkan di Kelantan sejak era 1960-an lagi! Jadik, jelaslah di sini yang Lebai-Lebai DUNGU PAS sama seperti ZIONIS di Israel yang meROMPAK RAKYAT Palestin sejak sekian LAMA!

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

inilah PAS sebuah Parti Ajaran Sesat seperti agama sesat syiah. syiah mmperguna ahlul bait dan saidina Ali utk mghina ISLAM manakala PAS pula mggunakan ISLAM itu sndr. PAS & SYIAH adalah musuh dlm selimut kpd ISLAM ! membawa kerosakan, perpecahan dan pghinaan kpd ISLAM dr dlm. umat2 ISLAM yg sygkn ISLAM wajib menolak terus PAS dan ajaran syiah yg sesat ini! tiada bezanya PAS, SYIAH dan ajaran sesat lain seperti ayah pin dan rasul melayu. bertaubatlah sblm mati.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

JIHAD besar untuk umat ISLAM menDEDAHkan keSESATan PAS selama ini..

Wallahualam..

Anonymous said...

tapi kalau hati sidungu pas dan pkr dah kematu mcm batu x kan dgr apa yg btul..x nmpk kebenaran..hati dah mati....

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS