DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, July 11, 2012

Pok Nik MALU pasal GAMBAR ini memBUKTIkan PEMIMPIN UMNO dah TIADA pun JASAnya tetap diKENANG!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!
KAH!KAH!KAH!

Lebai-Lebai DUNGU PAS memang terKENAL dengan POLITIK GIMIK MURAHan mereka.. Mereka akan melakukan bermacam-macam GIMIK walaupun pada HAKIKATnya GIMIK yang diLAKUkan mereka itu jugak sekaligus menCERMINkan keDUNGUan mereka.. Dengan KATA lain, MODAL POLITIK Lebai-Lebai DUNGU ini hanyalah dengan GIMIK sebegini aje.. Ibarat 'AYAM Lorong HAJI Taib' yang cuba menarik PELANGGAN walaupun sesetengahnya itu ada yang tahap NENEK!

Pelabagi REAKSI daripada beberapa BLOG yang kita DAPAT berhubung dengan GIMIK seorang Lebai DUNGU PAS seperti di dalam GAMBAR tersebut.. Ada yang LUCU dan ada yang MARAH.. Pada kita, TIDAK perlu pun MARAH-MARAH.. Allahyarham Tun Abdul RAZAK yang meRUPAkan BAPA kepada DS Najib sudah TIDAK ada apa-apa hubungan pun dengan DUNIA yang FANA ini.. Kalau nak mintak MAAF atau pun nak TUNTUT perMOHONan MAAF, sepatutnya dilakukan semasa allahyarham masih HIDUP lagi.. Jadik, jelaslah perBUATan Lebai DUNGU PAS seperti di dalam GAMBAR itu hanyalah GIMIK MURAHan sahaja!

Kenapa pulak kita KATAkan perBUATan sedemikian sebagai GIMIK MURAHan? Ya, memang TIDAK SALAH untuk menDOAkan atau pun menyedekahkan Al-FATIHAH seperti yang mungkin cuba diTUNJUKkan dalam GAMBAR.. Namun, ianya ternyata menjadi GIMIK MURAHan apabila GAMBAR sebegini di'UP-LOAD' ke dalam FACEBOOK untuk dijadikan MODAL POLITIKnya.. ->KLIK<-

Sudah tentu ianya menjadi MODAL POLITIK Lebai DUNGU di dalam GAMBAR tersebut.. Tambah pulak dia cuba mengANJURkan perHIMPUNan HARAM OREN dengan tujuan KONONnya untuk memBANTAH penyenaraian FGVH di BURSA?

Apa pun, anda jugak WAJAR meLIHAT dalam KONTEKS yang berLAINan.. KONTEKS yang kita MAKSUDkan ialah Lebai DUNGU PAS di dalam GAMBAR ini HAKIKATnya terpaksa mengakui JASA-JASA PEMIMPIN UMNO seperti allahyarham Tun Abdul RAZAK amat BESAR dan diKAGUMi sampai bila-bila.. BANDINGkan pulak dengan JASA-JASA para PEMIMPIN PAS samada yang telah ke alam BARZAKH atau pun yang masih berNYAWA-NYAWA ikan seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? Dengan KATA lain, GIMIK MURAHan yang dilakukan oleh Lebai DUNGU tersebut sekaligus meRUPAkan pengIKTIRAFan terhadap UMNO..

Kita CABAR anda semua meLIHAT kembali SEJARAH ketika allahyarham Tun Abdul RAZAK membuka HUTAN belantara dan memBERIkan TANAH kepada para PENEROKA.. Ketika itu apakah yang diBUAT oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS? Pok Nik pada MASA itu dok buat apa? Jangan KATA orang TUA tuh belum masuk POLITIK lagi ketika itu.. Ketika allahyarham Tun Abdul RAZAK bertungkus-lumus membuka TANAH dan berUSAHA meNAIKkan taraf HIDUP RAKYAT, SIAPAkah pulak yang pada masa yang SAMA mengHASUT para MAHASISWA ke JALAN-JALAN raya untuk meRUSUH? Bukankah orang itu ialah Penasihat PKR?

Jadik, kenapakah pulak hari ini Lebai DUNGU PAS membuat GIMIK sebegini sedangkan SEJARAH memBUKTIkan para PEMIMPIN PAS dan tentunya Penasihat PKR yang meRUSUH ketika allahyarham Tun Abdul RAZAK masih HIDUP cuba meRUNTUHkan segala JASA-JASAnya? SIAPA sebenarnya yang mereka nak perBODOHkan dengan GIMIK sebegini kalau bukan Lebai-Lebai PAS lain yang seDUNGU dengannya? HAKIKATnya mengIKTIRAF JASA-JASA allahyarham Tun Abdul RAZAK SAMAlah dengan mengIKTIRAF JASA-JASA UMNO/BN kerana allahyarham adalah PM dari UMNO/BN! Apa pulak JASA PAS?

Kita PERCAYA DS Najib pun terSENYUM dengan GIMIK MURAHan sebegini.. HAKIKATnya Lebai DUNGU dalam GAMBAR tersebut mengIKTIRAF JASA-JASA BAPAnya sendiri.. Ini sekaligus memBUKTIkan bahawa DS Najib berada di landasan yang BETUL dalam meneruskan segala USAHA dan JASA-JASA para 'FORE-Fathers' dari UMNO/BN untuk NEGARA.. Ini jugak mampu memBUKAK mata RAKYAT untuk meLIHAT bahawa Lebai-Lebai DUNGU PAS sejak berpuluh-puluh TAHUN keWUJUDan hanya untuk mengHANCURkan NEGARA ini.. SAMAlah jugak dengan Penasihat PKR yang cuma TAHU meRUSUH untuk meROSAKkan NEGARA sejak dari ZAMAN allahyarham Tun Abdul RAZAK lagi!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

Mohon dipautkan blog saya di blog hebat ini. Blog anda telah dipautkan.

http://assassincyber.blogspot.com

TQ

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS