DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, July 25, 2012

Di NEGARA ini, para MUFTI boleh diHINA hanya dengan mengGUNAkan BERITA Malaysiakini..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebelum ini kita sudah MAKLUMkan bahawa cara LAPORan BERITA menerusi MEDIA yang KONON-KONONnya BEBAS seperti Malaysiakini atau The Malaysian INSIDER sebenarnya tahap SAMPAH.. BERITA yang diLAPORkan sering dalam bentuk 'TerGANTUNG' atau TIDAK tahu HUJUNG dan PANGKAL.. Walaupun ada segolongan umat Melayu/ISLAM KONON-KONONnya ingin dilihat LIBERAL dengan meLANGGAN atau memPERCAYAi sumber BERITA sebegini, sebenarnya mereka TIDAK lebih sekadar memperDUNGUkan diri mereka sendiri sahaja..

Kita PERCAYA LAPORan BERITA sebegini RUPA memang diSENGAJAkan.. Memang ADA agenda terSEMBUNYI bergantung kepada siapa yang memBIAYAi mereka.. Dalam KONTEKS ini, mereka berUNTUNG kerana bukan semua umat Melayu/ISLAM yang memBACA BERITA sedemikian akan menyemak kembali FAKTA tersebut.. CONTOHnya apabila BERITA sebegini diSEBARkan.. ->KLIK<-

BERITA sebegini kemudiannya diPETIK pulak oleh para PENYOKONG PR khususnya Lebai-Lebai DUNGU PAS dan diGUNAkan pulak untuk mengHINA dan MENGUTUK pihak lain seperti yang kita PAPARkan daripada FACEBOOK ini..


Habis diHINA dan diKUTUKnya para MUFTI yang hanya mengeluarkan PENDAPAT sedemikian.. PENDAPAT yang mengatakan para MUFTI berSETUJU untuk para ATLET NEGARA ke Sukan OLIMPIK menangguhkan PUASA dengan ALASAN berMUSAFIR.. Macamlah mereka tuh lebih ARIF daripada para MUFTI tersebut?

MALANGnya, NAWAITU JAHAT mereka TIDAK terLAKSANA kerana keJAHILan mereka sendiri.. NAWAITU mereka untuk mengHINA para MUFTI atau meNAMPAKkan para MUFTI itu seakan-akan bodoh dalam AGAMAnya sendiri TIDAK terCAPAI.. NAWAITU BURUK macam tu Allah SWT balas sekejap aje.. Sebaliknya, diTAKDIRkan pulak mereka itu yang JAHIL dan BODOH kerana apa yang diNYATAkan oleh para MUFTI tersebut sebenarnya turut diSEPAKATi pulak para MUFTI atau pembuat FATWA di NEGARA-NEGARA ISLAM lain yang turut mengHANTAR para ATLET ke Sukan OLIMPIK.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

PerSOALannya, kenapakah Malaysiakini TIDAK menyemak dahulu FAKTA tersebut sebelum menyiarkannya? Apakah agenda terSEMBUNYI mereka? Untuk memecah-belahkan umat Melayu/ISLAM? Atau agenda jangka PANJANG para pemBIAYA mereka untuk mengHANCURkan keDUDUKan ISLAM di NEGARA ini? Rasanya ini bukan PERTAMA kali mereka melakukan sedemikian.. Mungkin cara MUDAH ialah menyalahkan para pemBACA mereka.. Almaklumlah, seperti yang kita sebut di AWAL tadi, bukan SEMUA pemBACA dan peLANGGAN mereka ini INTELEK mana pun.. BACA Malaysiakini kerana KONONnya nak jadik LIBERAL..

Namun demikian, mereka yang mengHINA para MUFTI kerana BERITA sebegini turut memperLIHATkan keDUNGUan dan keJAHILan mereka.. Walaupun mereka KONONnya meLABELkan diri sebagai 'Lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain' (LABEL RASMI Lebai-Lebai DUNGU PAS), nampak jelas pemahaman mereka tentang ISLAM jauh lebih menJIJIKkan berbanding orang KAFIR! Ini kerana seBAHAGIAN besar para PENYOKONG PAS khususnya yang MUDA-MUDA tuh TIDAK menDAPAT DIDIKan AGAMA ISLAM daripada ibu bapa semasa KECIL.. ASAS AGAMA ISLAM mereka TIDAK KUKUH dan sekarang baru nak mencarinya..

Pada golongan sebegini, menDIDIK semula mereka tentang ISLAM yang sebenar jauh lebih SUKAR berbanding mengISLAMkan orang KAFIR.. DiTAMBAH pulak dengan keSESATan PAS yang diPELOPORi dek Pok Nik 'ALAIHISSALAM', nyata sekali ianya ibarat TUGAS meRUNTUHkan sebuah GUNUNG! Dah BANYAK kali dah kita KATAkan bahawa ibu bapa patut memBERIkan ASAS AGAMA ISLAM yang KUKUH pada anak-anak mereka.. Sekurang-kurangnya dapat PEGANG teguh pada perkara ASAS seperti RUKUN ISLAM dan RUKUN IMAN.. Kalau perkara ASAS pun tak KUKUH, maka MUDAHlah mereka diSESARkan bila dah DEWASA!

Sebab itulah golongan sebegini BUTA bahawa dalam HIERARKI kePIMPINan PAS dah HAMPIR takde ULAMA dah.. Selain PRESIDENnya, siapa lagi ULAMA? Timbalan PRESIDEN yang pernah dicekup KHALWAT? Naib PRESIDEN yang takde sijil SPM? Siapa lagi? Dewan ULAMA PAS pulak sebenarnya jauh lebih PENGECUT berBANDING para MUFTI yang diHINA dan diKUTUK oleh golongan ini.. Usahkan bab HUDUD, bab lain seperti pengGUNAan nama Allah SWT oleh AGAMA lain atau bab pemBANTERASan MAKSIAT + MURTAD di Pulau Pinang dan Selangor pun mereka tak BERANI berSUARA? Hanya JAHIL dan DUNGU aje yang tak NAMPAK!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS