DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, February 21, 2014

Anda perlu BACA ini jika petang Jumaat ini UMNO/BN memutuskan tak nak berTANDING pada PRK DUN Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SYARATnya ialah apabila ada keKOSONGan maka UMNO/BN perlu berTANDING.. OBJEKTIF untuk berTANDING dalam pilihanraya bukan sahaja kerana nak jadik YB aje.. Bagi sesebuah PARTI POLITIK, mereka berTANDING kerana perlu memBENTUK kerajaan dan perlu menyebarkan IDEOLOGI POLITIK mereka agar diTERIMA oleh RAKYAT.. Itu sebenarnya pra-SYARAT yang perlu ada untuk seseBUAH PARTI POLITIK berTANDING.. Kalau OBJEKTIF sebuah PARTI POLITIK diSAMAkan dengan OBJEKTIF seseorang INDIVIDU untuk berTANDING sebagai CALON bebas, BAIK tak payah 'REGISTER' sebagai PARTI POLITIK langsung.. Itu yang sepatutnya jika BN memutuskan tak nak berTANDING pada PRK DUN Kajang petang esok! ->KLIK<-

Setakat yang kita TAHU, antara PEMIMPIN yang MAHUkan BN berTANDING dalam PRK DUN Kajang ialah TS Muhyiddin, 'BOSS' Pemuda UMNO, kePIMPINan MCA, DS Ahmad MASLAN, TUN DR. Mahathir dan TUN Abdullah BADAWI.. Yang menjadik MASALAH ialah keTAKUTan BN sendiri untuk menerima keKALAHan yang diKHUATIRi akan menjadik 'VIRAL' kepada mana-mana PRK berikutnya.. Dengan KATA lain, BN dalam TRAUMA untuk menerima keKALAHan walaupun ianya belum lagi ditentukan pada PRK kali ini.. BLOG ini pernah mengatakan agar UMNO/BN mengABAIkan seluruh NEGERI Selangor pada PRU-13 lalu.. Malangnya, mereka tak nak pulak BUAT begitu? Kali nih PRK pun dah KECUT?

SEMUA maklum bahawa keTAKUTan BN ialah kepada UNDI KAUM 'AH-Beng'.. CUKUP meMALUkan bahawa UMNO sendiri GAGAL untuk memastikan seKURANG-KURANGnya 65% UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA adalah 'SOLID' kepada UMNO.. Ini kerana UMNO sendiri yang menCIPTA mereka yang akhirnya meMUSUHi PARTI ini sendiri.. Apabila UMNO sendiri berLEBIH-LEBIHan untuk menjadik LIBERAL, maka KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri akan memBENCI perJUANGan NASIONALISME yang selama ini menjadi NADI SOKONGan mereka kepada UMNO.. Sejak itulah semakin RAMAI SPESIS 'Pak KADOK' dah memBIAK di kawasan URBAN di KL dan Selangor.. Inilah keBODOHan dan DOSA UMNO..

Secara JUJURnya, jika BN ENGGAN berTANDING kerana TAKUTkan UNDI KAUM 'AH-Beng', maka terGADAIlah sudah sebuah NEGARA yang MAJORITInya KAUM Melayu/BUMIPUTRA berAGAMA ISLAM.. DS Najib seharusnya diperSALAHkan dalam SOAL ini kerana dialah yang menyebabkan UNDI KAUM 'AH-Beng' menjadi penentu kepada SEMUA pemilihan termasuk AJK PIBG pun selepas ini.. 


Mungkin keterlaluan KENYATAAN kita ini tetapi itulah HAKIKATnya.. DS Najib yang mengHAPUSkan kePERCAYAan kepada UNDI KAUM MAJORITI kepada PARTInya sendiri.. Pada MASA yang SAMA, DS Najib jugak GAGAL memulihkan SOKONGan KAUM mana-mana pun terhadap PARTInya sendiri sejak PRU-13..


IRONInya, RAMAI di kalangan 'PUNAH-sihat' DS Najib memBANDINGkan PRU-10 pada TAHUN 1999 di ZAMAN TUN DR. Mahathir ialah jauh lebih BURUK daripada PRU-12 dan PRU-13 lalu.. Entah apa 'INDICATOR' mereka tetapi kita CUKUP yakin hanya berapa KERAT aje 'PUNAH-sihat' yang keluar mengUNDI pada TAHUN 1999 dulu.. Selebihnya masih MENTAH atau pun masih terKIAL-KIAL nak DAFTAR mengUNDI.. Itulah keTAKUTan yang mereka sedang 'HYPNOTIZE' untuk DS Najib! Sedangkan dari segi FAKTAnya pulak, ianya seperti di bawah ini..

1) Pada PRU-10 TAHUN 1999, BN MENANG 100% di DUN Johor dan DUN Negeri Sembilan..

2) Walaupun BN keHILANGan separuh KERUSI PARLIMEN di Kedah, BN masih mampu memBENTUK Kerajaan NEGERI lagi..

3) DAP La'anatullah HILANG KUASA di PARLIMEN apabila 'BAPAK Lim' dan 'SINGH is KING' KALAH..

4) Walaupun keHILANGan Terengganu, BN masih memPUNYAi lebih MAJORITI 2/3 di PARLIMEN..

Walaupun diKATAkan UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA dah PECAH pada MASA itu, ianya TIDAKlah seTERUK PRU-12 dan PRU-13.. Malah, ianya langsung TIDAK mematahkan SEMANGAT PM pada MASA itu iaitu TUN DR. Mahathir BAIK di dalam NEGARA atau di luar NEGARA.. Bagaimana pulak dengan DS Najib?


Tatkala DS Najib masih lagi menDAPAT pemBELAan KAUM sendiri apabila KAUM 'AH-Beng mengHINAnya dengan KANGKONG dan PEMIMPIN DAP La'anatullah mengHINAnya dalam VIDEO sempena TAHUN BARU Cina, ianya masih belum CUKUP untuk dirinya.. Walhal, pemBELAan ini sepatutnya diTERJEMAHkan sebagai SOKONGan dan MOTIVASI kepada PARTInya sendiri.. Namun demikian, disebabkan PENYAKIT nak jadik LIBERAL yang ada pada dirinya, DS Najib meRASAkan dia lebih memerlukan 'PUNAH-sihat' dalam BENTUK AJK PEMANDU untuk memulihkan SEMANGATnya.. Mereka akan meNASIHATkan dia bahawa PENYAKIT nak jadik LIBERAL dalam dirinya itu ialah sesuatu yang BETUL..


Bagi kita, jika BN memutuskan untuk TIDAK berTANDING pada PRK DUN Kajang, BN jangan HARAP akan MENANG pada mana-mana PRK dan PRU selepas ini.. Lebih BAIK UMNO menyerahkan kePIMPINan BN kepada PBB dari Sarawak.. Mungkin TS TAIB Mahmud patut mengGANTIkan DS Najib di peringkat NEGARA? SEMUAnya berLAKU apabila DS Najib sendiri TIDAK mahu berUBAH daripada PENYAKIT nak jadik LIBERAL selepas PRU-13.. DS Najib TAKUT untuk meMINTA SOKONGan daripada KAUM Melayu/BUMIPUTRA yang masih KUAT menyokongnya pada PRU-13 lalu.. TAKUT pasal kalau dia berBUAT demikian, dia dah tak lagi jadik LIBERAL dah.. Mungkin baginya itu sesuatu yang TERUK?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS