DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, February 22, 2014

Apa yang perlu diLAKUkan oleh BN jika MAHUkan keMENANGan EPIK pada PRK DUN Kajang nanti..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau diLIHAT lebih LANJUT, penCALONan DATIN Chew MEI Fun menentang Penasihat PKR dan DATUK Zaid IBRAHIM di PRK DUN Kajang seUMPAMA 'DAVID VS GOLIATH VS BEHEMOTH'.. Namun demikian, PUJIan harus diBERIkan kepada DATIN Chew kerana dia seorang CALON WANITA yang BERANI meLETAKkan dirinya dalam SITUASI ini.. Kita BERANI KATAkan di sini jika CALON LELAKI samada dari UMNO atau pun MCA diLETAKkan, keKALAHannya pasti berlaku.. Kita KATAkan begitu kerana meRUJUK kepada CALON UMNO/BN di PARLIMEN Permatang Pauh pada PR-13.. CALON yang begitu berILMU pun masih diTOLAK dek kerana pemikiran JAHILLIYAH UMAT Melayu/ISLAM sendiri yang masih berSISA..

Walaupun DATIN Chew pun belum tentu MENANG, tetapi HARAPAN itu masih ada.. ASALkan keSEMUA PIHAK dalam UMNO/BN TIDAK berPUTUS asa hingga ke saat-saat AKHIR.. PRK DUN Kajang WAJIB dijadikkan oleh UMNO/BN sebagai MEDAN perTEMPURan paling SENGIT dalam SEJARAH PRK di NEGARA ini.. Biar pun LAWAN mereka ini SPESIS 'BerDEPAN atau memBELAKANG', dia wajib diTENTANG berMATI-MATIan.. Sepatutnya ketika ini TIDAK patut ada walau seorang pun AHLI UMNO, MCA atau MIC TIDUR senang-lenang untuk PRK ini.. Apakah SUKAR sangat untuk BN mengerahkan hampir 5 JUTA keAHLIan mereka berTEMPUR pada PRK kali ini? Ini pra-SYARAT paling UTAMA.. 


Di PRK DUN Kajang, UMNO dan MCA harus berWASPADA agar TIDAK saling berTIKAM seSAMA sendiri.. Kita TAHU Penasihat PKR sudah 'KONFIDEN' UNDI mereka yang seKAUM dengan MCA di dalam TANGANnya.. Apa yang perlu dia BUAT hanyalah memecahkan UNDI Melayu/ISLAM di DUN Kajang.. Untuk itu perkara ini perlu diambil KIRA..

1) Adalah PENTING bagi MCA TIDAK berSIKAP keterLALUan kepada TUNTUTan 'EKSTREMIS' mereka yang seKAUM dengannya seperti Dong Zhong selagi tiada JAMINan keMENANGan akan diBERIkan..

2) MCA jugak TIDAK perlu mengHALAkan SERANGan mereka kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA, JATI atau pun ISMA bagi meRAIH SOKONGan kerana ianya hanya mengecilkan UNDI untuk CALON BN sendiri.. MCA jugak patut menyerahkan kepada UMNO untuk berHADAPAN dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk sebarang ISU yang diBANGKITkan semasa KEMPEN nanti..

3) MCA patut SEDAR bahawa KAUM mereka yang akan keRUGIan seluruhnya jika DATIN Chew diKALAHkan pada PRK kali ini.. Sepatutnya TIDAK ada lagi KOMPROMI untuk BN menerima PEMIMPIN MCA ke dalam KABINET jika KAUM mereka sendiri menolak mereka..

4) KeLEMAHan KETARA MCA berBANDING mereka yang seKAUM dengannya dalam PKR dan DAP La'anatullah ialah mereka terlalu meLAYAN 'OPERA Cina' tetapi TIDAK pulak TAHU meLAKONkan 'OPERA Cina' mereka seperti para PEMIMPIN DAP La'anatullah dan PKR..


5) MCA masih TIDAK mampu untuk menubuhkan JENTERA SIBERnya sendiri bagi mmemerangi 'RED Bean ARMY'.. Inilah keLEMAHan terBESAR MCA selama ini..


Kalau diKUTkan PE'EL Penasihat PKR, sudah pasti dia akan mengerahkan segala pengIKUT 'JUBOR'nya untuk memecah-BELAHkan antara KAUM Cina dengan UMAT Melayu/ISLAM di DUN Kajang.. Dia sudah tentu ARIF dengan MUSLIHAT sedemikian kerana dia dah memang ASAL dari BN pun.. Sungguh MALANG bagi MCA dan UMNO jika mereka terIKUT dan diPERDAYAkan oleh TAKTIK sebegini.. SeBAIKnya MCA dan UMNO berGERAK seIRING sepanjang tempoh berKEMPEN dan TIDAK ada PEMIMPIN BAWAH diBENARkan memBUAT sebarang KENYATAAN tanpa keBENARan kePIMPINan ATASan di dalam BN.. Kalau SEMUA main lepas CAKAP, lebih BAIK dok berTINJU seSAMA sendiri aje..

Jika MCA sanggup berKOMPROMI dalam perkara-perkara di atas, maka UMNO jugak patut meRAYU kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM yang lain agar TIDAK keterlaluan memPERTIKAIkan KERJASAMA UMNO dan MCA untuk PRK kali ini.. Dalam KONTEKS ini, NGO-NGO Melayu/ISLAM patut SEDAR bahawa Penasihat PKR ini ialah MUSUH yang bakal meMUSNAHkan perJUANGan mereka jugak.. Apakah perlu berTOLERANSI dengannya hanya kerana KONONnya dia CALON dari UMAT Melayu/ISLAM sedangkan segala keAIBannya yang menJIJIKan seperti di bawah ini jelas menDATANGkan DOSA dan BENCANA kepada SEMUA? Inilah keBONGOKkan segelntir UMAT Melayu/ISLAM yang perlu diBANTERAS..UMNO dan NGO-NGO Melayu/ISLAM ini sepatutnya mengHALAkan SERANGan mereka kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sanggup mengHALALkan KERJASAMA yang jelas HARAM dalam ISLAM ini.. Apakah UMNO dan NGO-NGO ISLAM ini masih GAGAL untuk meLIHAT tentang BAHAYA keMUDHARATan yang akan dibawa oleh Penasihat PKR ini kepada seluruh UMAT ISLAM? IRONInya, RAMAI di kalangan UMAT ISLAM MUDAH meLENTING dengan DR. KASSIM Ahmad walaupun dia sanggup berDEPAN dengan sesiapa pun tetapi UMAT ISLAM TIDAK pulak meLENTING terhadap Penasihat PKR ini yang jelas JAUH lebih DAHSYAT? Yang paling MUSTAHAK, apakah UMNO sendiri sanggup meLUPAkan sebentar OTAK LIBERAL mereka yang sering diMANIPULASIkan oleh pihak LAWAN?

Kita PERCAYA jika UMNO dan MCA mengetepikan perBEZAan dan mengAJAK SEKUTU masing-masing untuk menumpukan perMUSUHan kepada Penasihat PKR, NESCAYA keMENANGan akan berPIHAK kepada mereka.. SOALnya, apakah mereka mampu meLAKUkannya tanpa sebarang rasa PREJUDIS sesama sendiri? Apakah MCA SUDI menyerahkan kepada UMNO dan NGO-NGO ISLAM untuk berHADAPAN dengan PAS dan apakah UMNO jugak mampu berHARAP kepada MCA untuk berHADAPAN dengan DAP La'anatullah dan 'RED Bean ARMY'nya?  Inilah yang patut diPUTUSkan seCEPAT mungkin dan diSIAP-SIAGAkan segera.. Itu pun kalau RASA nak berLAWAN HABIS-HABISan la pada PRK DUN Kajang..

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

1. MCA dan semua komponen BN perlu bangunkan dengan segera fb, blog, teeter, WApps dan bermcam lagi media siber untuk sebar penjelasan kepada semua tuduhan pembangkang
2. Mesej MCA kepada pengundi jangan takut undi BN kerana tidak berubah Kerajaan Selangor
3. Mesej MCA kepada pengundi cina supaya beri sokongan sebagai signal agar MCA kembali ke cabinet kerajaan untuk menjaga kepentingan kaum cina
4. Mesej MCA kepada pengundi menghukum PKR di atas khianat menzalimi wakil DUN cina. Kenapa tidak ambil ambil kerusi Azmin. Azmin hilang kerusi DUN tak apa, kerana dia juga MP.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS