DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, February 02, 2014

PRK DUN Kajang ~ Antara MCA dan UMNO Selangor, siapa yang akan JARINGkan BOLA ke GOL sendiri?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mintak MAAFlah tetap secara JUJURnya kita ingin mengatakan kepada SEMUA para juruBLOG UMNO/BN dan jugak mereka dok dalam 'MAKMAL' apa ke jadah tuh agar jangan PERASAN bahawa KISAH 'MenJUBOR' Penasihat PKR akan memBERIkannya keKALAHan pada PRK DUN Kajang nanti.. Kita NASIHATkan AWAL-AWAL lagi kepada SEMUA juruBLOG ini.. Kita bukan meNAFIkan tentang DOSA yang diLAKUkan oleh Penasihat PKR itu.. Kita cuma ingin KATAkan yang para pengUNDI di DUN Kajang belum tentu akan terMAKAN dengan KISAH menJIJIKkan Penasihat PKR itu.. Kalau tak, takdenya 'RESULT' PRU-13 begitu..


Kita dah NYATAkan BANYAK kali dah pun.. DUN Kajang bukannya seperti DUN Galas, DUN Batu Sapi atau pun DUN Bagan Pinang.. Para peRANCANG STRATEGI BN patut TAHU bahawa KOMPOSISI pengUNDI DUN Kajang terDIRI daripada:-

1) KAUM 'AH-Beng' yang tentunya PEDULI apa kalau mereka diWAKILi oleh 'PenJUBOR'? Lagi pun mereka pasti tak akan di'JUBOR' kerana tiap kali lepas BERAK mereka main CALIT pakai TISU aje..

2) UMAT Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL yang bakal mengHALALkan AKTIVITI 'MenJUBOR' terMASUK dalam SILIBUS di sekolah nanti KONONnya kerana 'HAK ASASI Manusia'! 

Perlukah kita UNGKIT BALIK bahawa SEMUAnya berPUNCA daripada Kerajaan UMNO/BN ZAMAN TUN Dollah lagi yang memBERIkan RUANG seLUAS-LUASnya kepada para peROSAK NEGARA? Begitu NAIFnya TUN Dollah hingga GAGAL memBEZAkan apakah 'HAK ASASI Manusia' dan apakah peLANGGARan UNDANG-UNDANG dek kerana terlalu SYOK menDENGARkan NASIHAT MENANTU dan RAKAN 'LEVEL 4 Boys'nya.. Lebih MALANG lagi, DS Najib pun turut meneruskan keNAIFan TUN Dollah dengan memBERIkan MUKA kepada puak-puak ini jugak..

Bagi kitalah, KES MAHKAMAH 'PenJUBOR PKR'... Oppss!! 'Penasihat PKR' itu biarlah diselesaikan di MAHKAMAH.. Bagi mengHADAPi PRK DUN Kajang pulak, adalah lebih BAIK diSERAHkan kepada MCA yang diKATAkan mahu menCUBA untuk mengembalikan SOKONGan KAUM 'AH-Beng'.. Itu pun kalau mereka BERJAYA.. Bagi UMNO pulak, adalah lebih BAIK jika SELURUH anggota UMNO diKERAHkan ke DUN Kajang KHUSUSnya di kawasan penempatan UMAT Melayu/ISLAM.. Ada tak 'TELOQ' para PEMIMPIN UMNO untuk bagi TAZKIRAH tentang BAHAYA yang bakal diHADAPi oleh UMAT Melayu/ISLAM di Selangor jika 'EVANGELIST' berKUASA menerusi DAP La'anatullah?


UMNO Selangor sebenarnya UMNO paling LEMAH di seluruh NEGARA.. Takat CAKAP aje berDEGAR-DEGAR semasa pemilihan PARTI lepas tapi selepas itu langsung tak NAMPAK apakah USAHA mereka untuk memulihkan PARTI sendiri! Kita INGAT lagi bahawa kita pernah menyatakan dalam BLOG ini agar UMNO mengABAIkan sahaja Selangor dan menumpukan seluruh keKUATan di NEGERI-NEGERI Melayu lain sebelum PRU-13 lalu.. Bukan kerana keAHLIan UMNO Selangor tak RAMAI tetapi kerana terlalu RAMAI 'KODOK dan KATAK' yang hanya berBUNYI apabila HUJAN dah TURUN.. Inilah peROSAK sebenar UMNO..

Cukup meMALUkan apabila setiap kali PRK, UMNO hanya menJAJA KISAH 'MenJUBOR' untuk menarik pengUNDI.. Segala keLEMAHan pihak LAWAN yang KEMARUK KUASA dalam penTADBIRan Kerajaan NEGERI langsung tak diJAJA.. Ini kerana mereka pun 2X5 jugak.. Segala penindasan oleh DAP La'anatullah dan 'EVANGELIST' Kristian terhadap UMAT Melayu/ISLAM di Selangor langsung takde KELIBAT para PEMIMPIN UMNO Selangor untuk tampil memPERTAHANkannya.. Habis? Selama ini UMNO Selangor buat apa? BerANGAN bagaimana nak meROMPAK semula NEGERI ini jika BERJAYA menawannya semula? 


UMNO Selangor jugak berDIAM diri apabila semakin RAMAI UMAT Melayu/ISLAM menjadi berOTAK LIBERAL hinggakan NAMA Tuhan mereka sendiri pun nak diGADAIkan.. Bagi UMNO Selangor, CUKUPlah dengan kenyataan DS Najib aje.. Selebihnya, HARAPkan RTM, TV3 atau UTUSAN untuk menyebarkannya.. PEMIMPIN UMNO Selangor pulak SYOK dok makan ANGIN dari HOTEL ke HOTEL untuk menunjuk MUKA kat PEMIMPIN itu dan ini.. Tak HAIRANlah DAP La'anatullah begitu BEBAS mengHINA UMAT Melayu/ISLAM seperti BETINA ini..


Dia BERANI kerana dia TAHU UMNO Selangor dan KL langsung tak akan BERANI berTINDAK atau TURUN mengajak UMAT Melayu/ISLAM mengGANYANGnya.. MCA yang TAHU ini perBUATan BIADAB pun takat 'WARNING' aje.. Kita dah TEGASkan bahawa hanya dengan KERJASAMA KUKUH dalam BN seperti zaman 4 PM terdahulu aje mampu memBERIkan keMENANGan kepada BN di DUN Kajang seterusnya mengHALANG AGENDA 'EVANGELIST'! 

Namun ianya MUSTAHIL sekarang kerana MCA dengan AGENDA mereka sendiri dan UMNO pulak dengan ANGAN yang tak keSUDAHan.. Yang RUGInya tentulah UMAT Melayu/ISLAM di Selangor yang seakan semakin memperAKUI NEGERI Selangor ini sebagai DARUL 'AH-Beng'! Segala keGEMILANGan UMAT Melayu/ISLAM di NEGERI ini akan semakin diLENYAPkan apabila GENERASI BARU semakin MUDAH mengANUT FAHAMan LIBERAL AJARan 'EVANGELIST'! Nanti para PEMIMPIN UMNO Selangor MATI pun akan diTANAM kat NEGERI lain pasal TAKUTkan KUBUR mereka di'KENCING' kalau diTANAM di NEGERI mereka!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS