DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, February 18, 2014

HINDRAF ketawa BESAR kerana ANGKARAnya 'BOSS' Pemuda UMNO meMALUkan DS Najib ?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

NAMPAKnya DS Najib dan Kerajaan UMNO/BN memang TIDAK pernah BELAJAR langsung dari keSILAPan.. KeSILAPan yang kita MAKSUDkan ialah seUMPAMA meLEPASkan ANJING yang terSEPIT untuk diGIGIT semula.. Kita meRUJUK kepada ISU di mana DS Najib sendiri yang memBERIkan JAWATAN dalam KABINET kepada PEMIMPIN HINDRAF yang akhirnya berkeSUDAHan dengan PEMIMPIN tersebut kembali memBURUK-BURUKkan dia.. Apakah ini satu perBUATan yang BIJAK bagi seorang PEMIMPIN UMNO/BN Tatkala NGO-NGO Melayu/ISLAM lain SENGAJA diPERLEKEHkan oleh mereka? Tak NAMPAK lagi ke?

RAKYAT SEMUA tahu siapakah HINDRAF ini.. Asalnya mereka ini perTUBUHan HARAM yang diTUBUHkan ala-ala 'TAMIL Tiger' yang memBUNUH RAMAI RAKYAT Sri Lanka.. Entah kenapa akhirnya perTUBUHan ini jadik HALAL pulak? Sebelum DS Najib menJALINkan HUBUNGan 'TerLARANG' dengan para PEMIMPIN HINDRAF ini, dia sepatutnya TAHU bahawa Penasihat PKR sudah lama 'BerCEMOLOT' dengan mereka ini.. Dia sepatutnya TAHU bahawa HINDRAF dan PKR sebelum ini UMPAMA PASANGan 'CEMOLOT' dengan keadaan 'TOP' atau 'BOTTOM' dalam HUBUNGan mereka ini.. Kenapalah DS Najib ambik bekas 'CEMOLOT' orang nih?


TIDAKlah mengHAIRANkan pun apabila PEMIMPIN HINDRAF yang diambil DS Najib ke dalam KABINETnya ini akhirnya menikam dia balik.. Ini memBUKTIkan keGAGALan STRATEGI LAUTan BIRUnya jugak.. HARI ini kita LIHAT sendiri bagaimana PEMIMPIN HINDRAF ini memperBODOHkan DS Najib dan kerajaan.. Menurut KATA 'BOSS' Pemuda UMNO, PEMIMPIN HINDRAF ini KEMARUK DUIT..

"Waythamoorthy mahu kawalan penuh ke atas wang peruntukkan dan membelakangkan semua kementerian dan agensi berkaitan. Bila hasrat tidak dipenuhi, beliau letak jawatan dan salahkan Perdana Menteri," ->KLIK<-

IRONInnya, 'BOSS' Pemuda UMNO ini dengan TIDAK MALUnya mengAKUi sendiri bahawa dia mengenali PEMIMPIN HINDRAF ini.. Oleh itu, kita ingin TANYAlah kat 'BOSS' Pemuda UMNO ini apakah dia atau mana-mana 'EX-LEVEL 4 Boys' yang menjadi 'PUNAH-sihat' inilah yang meNASIHATkan DS Najib memBERIkan JAWATAN kepada PEMIMPIN HINDRAF ini dulu? Kita RASAkan sedemikian pasal dialah yang ke'PANAS'an apabila PEMIMPIN HINDRAF ini menyerang DS Najib?

Menurut SUMBER yang diPETIK oleh AGENDADAILY lagi, DS Najib ingin menubuhkan JAWATANKUASA PEMANDU (PEMANDU lagi..) untuk mengKAJI ISU-ISU berKAITan KAUM India seperti yang diperSETUJUi mereka sebelum ini..

"Pada mulanya PM telah mencadangkan perlantikan Menteri Kabinet dari kaum India sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pemandu itu, bagaimanapun Waythamoorthy telah menolak dengan alasan tidak mahu ahli politik di dalam jawatankuasa tersebut. Najib kemudiannya mencadangkan pemimpin NGO Pusat Sri Murugan Tan Sri Dr M Thambirajah sebagai pengerusi tetapi ditolak oleh Waythamoorthy dengan alasan  seorang ahli akademik selain berketurunan Ceylon dan tidak memahami sentimen kaum India yang miskin,"

AKHIRnya, DS Najib diLAPORkan memilih TS NOR Mohammed YAACOB dan diperSETUJUi oleh PEMIMPIN HINDRAF tersebut.. Malangnya, seperti biasa bukan semestinya PEMANDU itu mereka yang TAHU dan CEKAP memandu..

"Mesyuarat pertama terpaksa dibatalkan kerana ketiadaan dua wakil Hindraf... Tan Sri Nor Mohamed Yackop menulis surat meletak jawatan pada hari berkenaan juga kerana difahamkan kecewa dengan sikap Waythamoorthy yang tidak serius untuk menjayakan Jawatankuasa Pemandu itu..."

Selain itu, PEMIMPIN HINDRAF ini jugak MAHUkan AKSES secara langsung kepada DANA dari kerajaan kepada KAUM India diLETAKkan di bawahnya.. DANA yang diCADANGkan oleh PEMIMPIN HINDRAF ini diKATAkan berJUMLAH RM4.5 BILION seTAHUN untuk sepanjang 5 TAHUN.. Tu dia.. BESARnya DANA..

"Kaedah pelaksanaan dicadangkan Waythamoorthy ditolak PM kerana bercanggah dengan kaedah penyampaian kerajaan. Bagaimanapun Waythamoorthy tetap mahu bajet RM4.5 bilion diletakkan dibawah beliau, dan sekali lagi Najib terpaksa menolak kerana ianya bukan satu amalan biasa kerajaan untuk meletakkan sejumlah wang yang begitu besar dibawah kawalan seorang individu,"

Ini dah macam SIVAJI 'The BOSS'  nak meROMPAK kerajaan dan menjadik MAFIA yang mengendalikan kerajaan tersebut.. Memanglah kita patut PUJI keBIJAKSANAan DS Najib menolah perMOHONan PEMIMPIN HINDRAF itu.. Namun demikian, kenapakah dari AWAL lagi DS Najib dan para 'PUNAH-sihat' TIDAK menyedari betapa BODOHnya mereka memBERIkan MUKA kepada HINDRAF yang ASALnya seBUAH perTUBUHan HARAM? Dah KEMARUK nak jadik LIBERAL sangat sampai akhirnya menDEDAHkan keBODOHan diri sendiri pulak? 


- UNTUNGnya HINDRAF pasal dapat KOREK keLEMAHan kerajaan..

- UNTUNGnya 'BOSS' Pemuda UMNO pasal dapat memPAMERkan keLEMAHan 'BOSS' nya iaitu DS Najib..

- MALANGnya DS Najib pasal terlalu BANYAK meLAKUkan keSILAPan kerana terlalu KEMARUK nak jadik LIBERAL..

Dalam KONTEKS ini, kita ingin berTANYAkan jugak kepada DS Najib dan jugak 'BOSS' Pemuda UMNO, berapa RAMAI lagi 'PUAKA' dan 'LANUN' yang di bawak mereka ke dalam kerajaan sebegini? Atau lebih TEPAT lagi, berapa RAMAI lagi 'PUAKA' dan 'LANUN' yang telah diNASIHATkan oleh 'PUNAH-sihat' RM7.2 BILION untuk diambil oleh kerajaan demi memBUKTIkan Kerajaan UMNO/BN bawah DS Najib ini keLIHATan LIBERAL dan KONONnya diTERIMA RAMAI? Apabila PEMIMPIN HINDRAF ini mula meLALAK memBURUKkan DS Najib, apakah DS Najib masih meRASAkan 'PUNAH-sihat'nya memBERIkan NASIHAT yang BETUL?


Tatkala NGO-NGO Melayu/ISLAM yang berMATI-MATIan memPERTAHANkan AGAMA, BANGSA dan NEGARA diPINGGIRkan dek UMNO/BN, MUDAH pulak DS Najib menerima NASIHAT 'PUNAH-sihat' seperti 'EX-LEVEL 4 Boys' di dalam PEMANDU untuk mengambil mereka yang bakal menJAHANAMkan NEGARA ke dalam kerajaan? BIJAK sangat ke PEMANDU dan rakan-rakan 'BOSS' Pemuda UMNO iaitu 'EX-LEVEL 4 Boys' itu dalam SOAL ini? PEMIMPIN HINDRAF ini sudah pun mendapat AKSES dalaman untuk memBURUK-BURUKkan Kerajaan UMNO/BN.. Lepas nih dia akan kembali ber'CEMOLOT' dengan Penasihat PKR la pulak!

Wallahualam.. 

2 comments:

Anonymous said...

Apa yang telah dilakukan oleh DS Najib adalah betul walaupun tidak tepat. He is not the problem, tapi Waythaya is the problem. Paria ini meletakkan syarat yang pelik2 sejak mula diambil, tipikal paria tamil. Tapi terlalu angkuh untuk mengikut peraturan dan prosidur kerajaan, sedangkan beliau hanya dilantik bukan dipilih oleh rakyat pun.

Jika begitu sikap seorang pemimpin paria, tidak pelik sekiranya paria tetap akan berterusan berparia...

He can start by declaring war. Lagipun kita sudah tahu PRU13 baru ini 10% sahaja india menyokong BN. And we are ready to live with it.
Melayu juga pandai merancang.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Lebih TEPAT kalau diKATAkan TINDAKan yang diambil oleh DS Najib ketika ini BETUL tetapi TINDAKan dia yang meMASUKkan orang yang SAMA ke dalam KABINET sebelum ini adalah SALAH..

Dengan KATA lain, TIDAKkah dia buat kerja BODOH lagi memBUANG MASA dan PERUNTUKAN kerajaan sebelum ini apabila meLANTIK orang sebegini ke dalam KABINET? Inikah NASIHAT terBAIK daripada 'PUNAH-sihat'nya?

Kalau DS Najib nak NASIHAT daripada kita, boleh aje.. E-mel kita ada kat BLOG nih.. HE!HE!HE!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS