DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, February 20, 2014

HAKIKATnya Sinar Harian dan LEBAI-LEBAI HIPOKRIT yang memBACAnya langsung tak SEDAR pemikiran Kassim AHMAD diJULANG oleh PR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HARI ini beberapa MEDIA yang kita PERHATIkan KHUSUSnya Sinar HARIAN begitu berIYA-IYA dan berSUNGGUH-SUNGGUH memPOPULARkan KENYATAAN Dr. KASSIM Ahmad di dalam AKHBARnya.. Yang lebih menarik jugak tuh, beberapa BERITA di dalam Sinar HARIAN jugak cuba mengaitkan keHADIRan TUN DR. Mahathir ke dalam POLEMIK yang cuba diCETUSkan walaupun keHADIRan TUN hanya sebagai peRASMI MAJLIS sahaja.. Malah, YAYASAN KePIMPINan PERDANA pun hanya berTINDAK sebagai 'VENUE' sahaja.. Untuk MAKLUMan, pengANJUR jugak menJEMPUT DS Mashitah IBRAHIM dan NURUL Izzah ANWAR sebagai TETAMU tetapi perkara ini langsung TIDAK di'VIRAL'kan? Malah, FAKTA tentang BUKU DR. KASSIM Ahmad diHARAMkan semasa TUN jadik PM pun tak diSEBUT?


Itulah Sinar HARIAN yang kita TAHU di belakangnya TIDAKlah seTELUS mana pun.. BAIK SIKIT aje berBANDING The MALAYSIAN Insider dan MALAYSIAKINI.. Namun AGENDAnya tetap SAMA seperti kedua-dua MEDIA ini.. TUN DR. Mahathir telah meLONTARkan CABARan kepada sesiapa sahaja untuk berDEBAT dengan DR. KASSIM Ahmad ini daripada meLABELkan dia dengan pelbagai GELARAN.. Malangnya, TIDAK diSAHUT pun oleh ULAMA-ULAMA atau NGO-NGO yang KONONnya berORIENTASIkan ISLAM.. Kalau dia SESAT, BUKTIkanlah dengan berHADAPAN dengannya? Kenapa hanya meLABELkan orang dari jarak JAUH hanya dengan mengGUNAkan MEDIA sahaja? JELIK sungguh.. ->KLIK<-

IRONInya, mereka yang berSUNGGUH-SUNGGUH mengHENTAM IDEA DR. KASSIM Ahmad ini langsung TIDAK menyedari bahawa hampir keSEMUA IDEAnya ini sedang pun diLAKSANAkan terUTAMAnya oleh PKR dan DAP La'anatullah.. Kita nak TANYAlah kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS dan jugak NGO-NGO ISLAM seperti ISMA, apakah PEMIKIRAN DR. KASSIM Ahmad ini TIDAK diREALISASIkan dalam BANYAK AGENDA PKR dan DAP La'anatullah?

REALITInya, mereka yang mengGILA mengecam DR.KASSIM Ahmad dan memBURUK-BURUKkan TUN DR. Mahathir kerana bertemu dengannya TIDAK pulak mengUTARAkan perkara yang SAMA kepada Mat SABU, Mujahid YUSOF RAWA, NURUL Izzah Anwar, BAPAKnya sendiri, MAHFUZ Omar, HUSAM Musa, Khalid SAMAD dan RAMAI lagi yang KONON-KONONnya diLABELkan ULAMA? Apakah BEZA segala KENYATAAN dan perLAKUan mereka ini yang TIDAK berBEZA pun dengan KENYATAAN DR. KASSIM Ahmad seperti ini? ->KLIK<-

IRONInya lagi, Sinar HARIAN langsung TIDAK menSENSASIkan pun perkara ini sebaliknya cuba seBAIK mungkin untuk menyediakan RUANGan 'COVERLINE' kepada mereka ini setiap kali ada ISU? Ini ke keTELUSan Sinar HARIAN?


Apabila memBACA kenyataan DR. KASSIM Ahmad seperti di dalam BLOGnya, apa yang paling pasti ialah dia TIDAK menyebut pun untuk berKONGSI NAMA Allah SWT? Malah, KENYATAANnya tentang AURAT sepatutnya dilIHAT sebagai SINIS pada HARI ini apabila AURAT yang lebih BESAR sanggup diTUNJUKkan oleh para PEMIMPIN PAS dan PKR yang pernah diCEKUP berKHALWAT, berSEKEDUDUKan dan 'MenJUBOR' sesama JANTINA? Walaupun kita jugak TIDAK berSETUJU dengan KENYATAAN KERAS daripadanya berKAITan ULAMA tetapi itu masih boleh diperBAHASkan jika para ULAMA kita sendiri TAMPIL berHADAPAN dengannya samada dalam bentuk WACANA atau DIALOG? 

Bagi kita, adalah lebih BAIK para ULAMA sendiri BAIK di dalam ISMA, JAKIM atau pun MAJLIS FATWA berHADAPAN dengannya.. TIDAK perlulah berSANDARkan kepada ABIM kerana seperti mana yang kita TAHU, ABIMlah ORGANISASI yang meLAHIRkan para PEMIMPIN yang menDOKONG 'IDEOLOGI' DR. KASSIM Ahmad secara TIDAK langsung pada HARI ini? Orang seperti ini harus berHADAPAN secara 'GENTLEMEN' bukan seWENANG-WENANGnya menJATUHkan HUKUM atau meLABELkan dia.. CONTOHnya PROF. 'KANGKONG lagi KUNYIT' seorang nih.. Orang TUA berUMUR 80-an pun kamu TIDAK sanggup berHADAPAN, lagi PERASAN pulak kamu tuh ialah INTELEK? ->KLIK<-

Wallahualam..   

2 comments:

Anonymous said...

Bermunculan golongan golongan liberalist, rationalist, even yg dipanggil golongan muda yg menafsir zahir nas semata mata, adalah antaranya berpunca dr ketaksuban, kejumudan, keegoan dan penyelewengan golongan ilmuan agama. Masyarakat awam yg tipis fahaman agamanya jadi keliru dan celaru manakah yg benar, hinggakan masing masing cuba mencari jawapan sendiri tanpa tunjuk ajar guru yg mursyid. Dan inilah yg berlaku.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HAKIKATnya, samada FAHAMan anda terhadap AGAMA itu BETUL atau TIDAK berGANTUNG kepada keadaan MORAL dan SOSIOLOGI RAKYAT ketika ini..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS