DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, February 13, 2014

By SUPPORTing DAP La'anatullah, the 'AH-Beng's FUTURE in this COUNTRY will be unCERTAIN..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Pernah tak anda terFIKIR kenapakah agaknya KAUM 'AH-Beng' TIDAK pernah berDEMONSTRASI ala-ala HINDRAF pada TAHUN 2007 dahulu? Jika anda masih INGAT, HINDRAF pada TAHUN 2007 dahulu menyalahkan Kerajaan British yang memBAWA mereka ke Tanah Melayu sebagai BURUH di estet GETAH, bina jalan raya dan landasan keretapi.. Mereka menuntut PAMPASan berBILION daripada Kerajaan British kerana 'KeSALAHan' ini selepas beRATUS TAHUN.. IRONInya, TIDAK ada pulak KAUM 'AH-Beng' yang berDEMONSTRASI sedemikian kepada Kerajaan UMNO/BN agar mengUSAHAkan kePULANGan mereka ke BENUA China?

REALITInya, KAUM 'AH-Beng' lebih CERDIK berBANDING HINDRAF yang MERAPU dan TIDAK berPIJAK di bumi NYATA.. Kalaulah keMAHUan HINDRAF diLAYAN oleh Kerajaan British, rasanya BENUA Amerika pun terpaksa diPULANGkan kepada RED Indian, Apache, Mayan atau segala macam SUKU PRIBUMI di sana.. Kita jugak BERHAK menjadikkan Malaysia ini sebagai Tanah Melayu semula berSAMA-SAMA KAUM BUMIPUTRA lain di Sabah dan Sarawak? Apa pun, SIFAT UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini jauh lebih TOLERAN berBANDING saudara seAGAMA mereka di Timur Tengah atau seBANGSA di Nusantara ini..


Di Timur Tengah, hanya Israel sahaja SATU-SATUnya NEGARA yang bukan Arab.. Di Indonesia pulak, TIDAK ada KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK FASIH berCAKAP Bahasa Melayu/Indonesia.. Di Brunei pulak KAUM 'AH-Beng' diKIRA bukan WARGANEGARA.. Malah dalam KONTEKS ASEAN sekalipun, TIDAK ada NEGARA yang menonjolkan ke'AH-Beng'an KAUM ini sehingga sanggup BINAkan SEKOLAH VERNAKULAR untuk mereka? Ini termasuklah Singapork yang sering diDEWA-DEWAkan oleh DAP La'anatullah, PARTI PUJAan KAUM 'AH-Beng' ini.. Jadik? Kenapa agaknya NEGARA kita ini TIDAK pulak sebegitu? PELIK bukan?

KAUM 'AH-Beng' TIDAK boleh berBOHONG dengan mengatakan mereka SEMUA ialah keturunan BABA dan NYONYA dari ZAMAN KeSULTANan Melayu Melaka lagi.. BABA dan NYONYA pada MASA itu hanya beberapa RATUS orang sahaja dan mereka langsung TIDAK berMASALAH untuk berASIMILASI dengan KAUM Melayu/BUMIPUTRA.. KAUM 'AH-Beng' yang ada pada HARI ini bukan sahaja HIDUP dalam KHAYALan seperti KISAH dalam KOMIK Alam PerWIRA, mereka cuba pulak menJANGKITkan KHAYALan mereka itu kepada KAUM lain yang langsung TIDAK ada KAITAN dengan ke'AH-Beng'an mereka? TERUK bukan?

REALITInya, KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini berKIBLATkan Hong Kong, Taiwan dan Singapork.. Walhal, NEGARA-NEGARA ini pun bukan SUKA sangat SIFAT ke'AH-Beng'an KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini? BUKTInya, berapa RAMAI KAUM 'AH-Beng' di NEGARA ini yang nak keRAKYATan Taiwan dan Hong Kong? Mereka lebih SUKA menDAPATkan keRAKYATan samada di Australia, New Zealand atau pun Canada.. PELIKnya, mereka tak MALU pulak men'Taiwan'kan NEGARA ini?


Itulah MESEJ yang kita dapat apabila SALAH seorang peLAKON VIDEO 'BETINA Cock' menyatakan sedemikian bagi memBELA SIFAT peLAMPAUnya tersebut..

HIPOKRIT bukan? Namun, HIPOKRIT inilah yang GAGAL diFAHAMi oleh RAMAI KAUM Melayu/BUMIPUTRA sendiri yang begitu BODOH meng'HANGGUK'kan apa sahaja yang KAUM 'AH-Beng' ini KATAkan.. Macam manalah KAUM 'AH-Beng' ini tak BESAR KEPALA untuk memijak KAUM Melayu/BUMIPUTRA? Anda bukan tak TAHU bahawa KAUM 'AH-Beng' ini sanggup MENIPU dan mengKHIANATi kerana SIFAT TAMAK mereka? Secara FAKTAnya, bukankah SEJARAH BENUA China sendiri memBUKTIkan bagaimana KAUM 'AH-Beng' ini sanggup menJUAL KAUM sendiri dalam SEJARAH PERANG CANDU? Apakah itu yang kita mahu CONTOHi?

Kalau dulu semasa TUNKU Abdul RAHMAN BERIkan SEJUTA keWARGANEGARAan kepada mereka, mereka masih BAIK dan sanggup berKONGSI untuk menJAGA NEGARA ini.. HARI ini GENERASI yang telah diBERIkan SEJUTA keWARGANEGARAan itu semakin PUPUS dan diGANTIkan dengan GENERASI BARU yang meRASAkan mereka langsung TIDAK perlu terIKAT dengan FAKTA SEJARAH yang jelas memBUKTIkan SIFAT peMURAH KAUM Melayu/BUMIPUTRA! Kita CABAR anda TUNJUKkan KAUM mana dalam DUNIA yang memPUNYAi SIFAT sebegini? Arab? Eropah? Amerika? NEGRO? Jepun? Eskimo? Ada ke?

\
HAKIKATnya, tatkala KAUM 'AH-Beng' menDIDIK GENERASI BARU mereka untuk meLUPAkan SEJARAH sebegini, KAUM Melayu/BUMIPUTRA pulak seHARUSnya menDIDIK pulak GENERASI BARU mereka agar TIDAK meLUPAkan SEJARAH yang SAMA.. KAUM 'AH-Beng' memPUNYAi Dong Jiao ZHONG dan 'RED Bean ARMY' sebagai KOMRAD mereka untuk menTARBIAHkan GENERASI BARU mereka.. KAUM Melayu/BUMIPUTRA pulak bagaimana? UMNO di bawah 'AH-Jib-GOR' masih terHEGEH-HEGEH MENAGIHkan SOKONGan KAUM 'AH-Beng' ini? Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak lebih TERUK kerana SUDI menjadi pemBASUH BERAK mereka? 

Wallahualam..   

1 comment:

Anonymous said...

Wah tak sangka tau jugak pasal komik hong kong, aku dulu baca jugak, sekarang tak dah. Malas buang duit kat puak tu lagi, komik pun cerita bodoh je, mengagungkan puak diorang je, tony wong pun samseng cam kongsi gelap jugak, bekas banduan lagi.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS