DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, August 02, 2011

Suka BENAR dia ke Indonesia ye? Nak BODOHkan orang di sana atau BODOHkan penyokongnya di sini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Jika Penasihat PKR hendak jadik pemimpin di NEGARA ini, sepatutnya MARUAH dan kePENTINGan NEGARA dijaga walau di mana pun berada.. Kalau tak nak jadik pemimpin tu, lain CERITA la.. Ini dia pergi ke Indonesia, berKEMPEN pulak di sana seolah-olah warga Indonesia tuh boleh mengUNDI di NEGARA ini? Rasanya warga Indonesia kalau disuruh PILIH antara celup DAKWAT dengan BIOMETRIK pun mereka akan pilih BIOMETRIK.. Apakah dengan memperBODOHkan rakyat NEGARA lain tentang NEGARA sendiri meLAYAKkan dia menjadi pemimpin? ->KLIK<-

Itulah dia Penasihat PKR yang penuh dengan HIPOKRASI dan pemBOHONGan.. Dia ke Indonesia memutar-belitkan cerita tentang Tenaga Kerja Indonesia (TKI) pulak.. Selepas hampir mengGADAIkan NEGARA ini kepada IMF pada tahun 1997/98, kali ini dia mengHINA pulak NEGARA sendiri dengan pemBOHONGan tanpa asas.. Kita faham kenapa dia KERAP ke Indonesia kerana salah seorang adik angkatnya adalah warga Indonesia bernama Sukma Darmawan Sasmitat Madja.. Apakah kali ini dia nak menyelam sambil minum AIR sekali lagi, tak siapa pun TAHU..

Apakah dengan menimbulkan keBENCIan warga Indonesia kepada NEGARA ini akan menyebabkan dia menjadi PM? Setahu kita keDAULATan negara ini tetap terpelihara walaupun Indonesia pernah berKONFRANTASI dengan NEGARA ini dahulu.. Malah, fakta putar-BELITnya itu jugak diYAKINi tidak mampu mengHALANG jutaan orang warga Indonesia memBANJIRi pasaran buruh di NEGARA ini.. Jadik? Tidakkah Penasihat PKR itu melakukan kerja yang cukup-cukup BODOH dan hanya menyebabkan RAKYAT di NEGARA ini semakin MELUAT dengannya? Dia patut tahu sekutu REFORMASInya di sana seperti Amien Rais dan arwah Nurcholis Majid pun semakin diLUPAkan oleh warga Indonesia sendiri!

Jika dia meRASAkan lebih BERANI menyuarakan REFORMASInya di kalangan warga Indonesia, tukarkan sahajalah keWARGANEGARAan? Kita percaya dalam masa yang SINGKAT dia mungkin NAIK sebagai Presiden di sana.. Dia pun tentu SUKA kerana jika dia BERJAYA jadik pemimpin di sana, lebih ramai COWOK seperti adik angkatnya yang akan menDAMPINGinya.. Cuma kita pernahlah terbaca seorang Menteri Kabinet di Indonesia pernah LETAK jawatan akibat ter'KANTOI' tengok video lucah dalam Parlimen.. Adakah warga Indonesia akan menyuruhnya berbuat demikian jika mereka yakin dirinya adalah 'LELAKI Y' dalam video SEKS bersama amoi Cina seperti di NEGARA ini?

Sebenarnya orang seperti Penasihat PKR ini jika jadik WARGANEGARA di mana sekali pun hanya akan memBAWA keSIALan.. Dia sudah pun hilang KREDIBILITI sebagai pemimpin NEGARA ini dengan masalah SEKSnya yang di luar pemikiran manusia.. Kita PERCAYA kerajaan sudi menarik taraf keWARGANEGARAannya jika benar dia mahu berHIJRAH ke Indonesia seperti Asyraf Sinclair.. Soalnya, BENARkah orang yang 'terBUANG' sepertinya mahu diKUTIP oleh warga Indonesia sebagai PEMIMPIN mereka? Mahukah warga Indonesia menyokongnya walaupun di NEGARA ini namanya sudah terCATAT sebagai individu yang DNAnya menyamai DNA dalam dubur seorang mangsa LIWAT? Namun, kita jugak pernah terBACA bahawa di Indonesia, apa sahaja boleh diTERIMA!

Hanya BAHLOL sahaja yang PERCAYA dia IKHLAS mahu membela TKI di NEGARA ini.. Semua maklum di NEGARA ini, yang paling banyak menyimpan atau 'menyeksa' TKI adalah SEKUTU-SEKUTUnya sendiri yang menyokong DAP La'anatullah.. Apakah dia mampu mengHALANG itu semua seperti yang di'KELENTONG'nya di hadapan warga Indonesia? Sedangkan dia jugak memPUNYAi rekod BURUK terhadap warga Indonesia apabila menyabitkan dua pembantu RUMAH dari negara tersebut dalam kes 'menJUBOR' sebagai SAKSI pemBELAan? ->KLIK<-

Tidakkah dia mengHINA dan cuba memperBODOHkan pembantu rumah TKI itu sedangkan mereka langsung tidak tahu-menahu bagaimana DNA dirinya menyerupai DNA dalam 'JUBOR' mangsa LIWAT? Bukankah sepatutnya ISTERInya sendiri yang patut jadik SAKSI, bukannya pembantu rumah TKI yang tidak tahu apa-apa? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS