DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, October 06, 2012

Kegiatan JENAYAH berleluasa? RAKYAT patut TUDING JARI kepada puak-puak PR..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sekarang ini RAMAI RAKYAT MARAH pasal mereka meRASAkan keJADIan JENAYAH makin meningkat.. Hari-hari ada aje keJADIan RAGUT, lepas tu dalam sebulan mesti ada kes BUNUH dan dalam SEMINGGU pulak ada aje kes ROMPAK atau PECAH RUMAH.. SEMUAnya ini menimbulkan keMARAHan kepada RAKYAT.. Setiap keJADIan JENAYAH ini pulak SEMUAnya diHALAkan kepada pihak berKUASA seperti POLIS dan TENTUnya Kerajaan PUSAT.. Kes JENAYAH pun diPOLITIKkan hinggakan yang meLAKUkan JENAYAH pakat GELAK SAKAN sementara yang memPOLITIKkannya pun sebenarnya turut GELAK dalam DIAM.. Yang menJADI MANGSA pulak ialah RAKYAT..

Namun demikian, tak RAMAI pulak di kalangan RAKYAT yang SEDAR bahawa peningkatan KES JENAYAH ini sebenarnya berPUNCA daripada perTAMBAHan JUMLAH puak-puak PR dalam PARLIMEN dan NEGERI-NEGERI yang diTAKLUK mereka.. Mungkin ADA yang KATA kita keTERLALUan, tetapi HAKIKATnya itulah PUNCA sebenarnya.. JENAYAH meningkat kerana puak-puak PR ini diBIARkan berMAHARAJALELA berMAIN POLITIK tanpa BATASan.. SEMUAnya diPOLITIKkan.. Malah, RAKYAT patut NAMPAK bahawa puak-puak PR inilah yang memBURUKkan POLIS setiap kali POLIS cuba berTINDAK ke atas PENJENAYAH? ->KLIK<-

Sebenarnya bukan RAHSIA lagi puak-puak PR memang MAHUkan KES JENAYAH sentiasa berlaku..
Malah, bukan ASING lagi untuk diKATAkan puak-puak PR jugak meLANTIK RAMAI GANGSTER atau bekas ahli KONGSI GELAP dalam PBT, Ahli MAJLIS Daerah atau berJAWATAN dalam Majlis BANDARAYA.. Selain itu, kita jangan LUPA dengan PERANAN beberapa NGO atau perTUBUHan yang KONON-KONONnya penegak HAK asasi MANUSIA dan jugak 'BAR Council' yang diLIHAT berat SEBELAH dan KERJAnya dok SALAHkan POLIS berbanding para PENJENAYAH! Pernah ke kita NAMPAK di NEGARA-NEGARA lain peROMPAK, penCURI dan peSALAH undang-undang diBELA macam WIRA oleh mereka walaupun mereka sebenarnya ialah  PENJENAYAH? ->KLIK<-

Dalam PKR, DAP La'anatullah dan PAS, banyak sekali mereka yang diangkat KONON-KONONnya sebagai PEMIMPIN walaupun HAKIKATnya mereka PERNAH meLANGGARi undang-undang dan ADA pulak yang pernah diPENJARAkan.. Apakah anda mengHARAPkan NEGARA ini boleh BEBAS dari JENAYAH sedangkan orang-orang sebegini yang diangkat sebagai PEMIMPIN? Malah, JENAYAH yang pernah mereka LAKUkan itu pulak diSELINDUNGkan KONONnya atas NAMA HAK asasi Manusia! Ini SEMUAnya agenda teRANCANG oleh puak-puak PR yang mahu memperBODOHkan RAKYAT demi menDAPATkan kuasa POLITIK tanpa cara SAH!

Anda LIHAT sendiri bagaimana perLANGGARan undang-undang diLAKUkan tanpa seolah-olah ianya macam beROMEN dengan BINI sendiri di dalam RUMAH sendiri.. Lihat sahaja RUSUHAN BERSIH, HINDRAF, HIMPUNan HIJAU atau OREN dan BANYAK lagi.. NAMPAK tak perLANGGARan undang-undang sebegini yang masih berlaku dan diBIARkan aje?


Dengan KATA lain, puak-puak PRlah yang menunjukkan CONTOH bagaimana mereka BEBAS meLANGGARi undang-undang kepada para PENJENAYAH.. Hari ini RAKYAT boleh meNILAI sendiri ANGKARA siapa yang menyebabkan orang TIDAK TAKUT kepada undang-undang dan mereka yang menguatkuasakannya undang-undang tersebut macam POLIS dan lain-lain pihak berKUASA..

Kesimpulannya, anda sebagai RAKYAT berhak untuk hidup AMAN tanpa RISAUkan PEJENAYAH.. Anda hanya perlu menolak keSEMUA agenda puak-puak PR yang hanya akan meROSAKkan NEGARA dan kemudian buat-buat tak RETI bila NEGARA ini dah diROSAKkan.. Ianya SAMAlah seperti perBUATan Penasihat PKR yang 'MenJUBOR' orang kemudian buat-buat berLAKON KONONnya dia pulak diANIAYA dengan meLARIkan diri ke KeDUTAan TURKI.. Begitu jugak dengan KES video SEKS yang diKAITkan dengannya.. Ini dia PENJENAYAH yang patut diHUKUM!


Sedangkan dia sendiri PANDAI pulak berSELINDUNG belakang 'BODYGUARD' yang tak ragu-ragu nak BUNUH orang KAMPUNG yang hanya berDEMO pasal MELUAT dengan 'PenJUBOR' ini? PEMIMPIN PENJENAYAH tunggu MASA jadik DIKTATOR ke?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS