DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, October 17, 2012

Siapakah PEMIMPIN POLITIK PR yang ber'KAWAN' dengan pemBUNUH umat ISLAM di Selatan Filipina ini?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Malaysia sebenarnya sudah LAMA berUSAHA untuk keDAMAIan di Selatan Filipina.. USAHA ini sebenarnya sudah WUJUD sejak zaman KONFRANTASI lagi.. FAKTA ini TIDAK perlu pun pengIKTIRAFan oleh puak-puak DUNGU dalam PR sebaliknya CUKUPlah RAKYAT di Selatan Filipina sendiri mengakuinya.. Ianya SAMAlah seperti BAKTI yang telah diTABURkan oleh TUN Dr. Mahathir kepada umat ISLAM Bosnia walaupun cuba diNAFIkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Hakikatnya, TIDAK ada sesiapa pun dalam DUNIA ini yang WARAS terINGIN meMINTA jasa BAKTI Penasihat PKR, Pok Nik 'ALAIHISSALAM' atau musuh-musuh ISLAM dalam DAP La'anatullah untuk menyelesaikan KONFLIK.. Makin PARAH lagi KONFLIK tuh adala! HE!HE!HE!

Sudah tentu Penasihat PKR yang lebih mementingkan keSELAMATan Israel TIDAK akan diJEMPUT oleh RAKYAT Palestin untuk memBANTU mereka.. Sudah tentu Pok Nik yang GAGAL segala-galanya itu TIDAK akan diJEMPUT untuk menyelesaikan KONFLIK di Selatan Thai.. Selama ini pun cuma PEMIMPIN ISLAM dari UMNO/BN sahaja yang bertungkus-lumus memBANTU umat ISLAM di seluruh DUNIA atas semangat UKHUWAH.. Sebaliknya, Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak hanya TAHU mengHANCURkan UKHUWAH yang cuba diBENTUK sejak sekian LAMA demi menJADI tukang BASUH BERAK kepada para PEMIMPIN DAP La'anatullah.. Jadik, RAKYAT di NEGARA ini patut berBANGGA atas usaha para PEMIMPIN ISLAM dari UMNO/BN ini..

Sudah tentu MALAUN seperti Penasihat PKR BENGANG apabila melihat DS Najib diBERIkan LAYANan ISTIMEWA kerana peranan Malaysia untuk meWUJUDkan keAMANan di Selatan Filipina.. Dia cuba meNAFIkan sumbangan DS Najib dan Kerajaan UMNO/BN dengan memperLEKEHkan peranan mereka.. KATAnya,

"Selepas Presiden (Filipina) baru, Benigno Aquino...Dia ambil inisiatif awal untuk adakan rundingan dan Malaysia beri sokongan.. FAKTANYA, (ini) Inisiatif Presiden baru, kerana  inisiatif beliaulah dapat penyelesaian. Bukan sahaja perjanjian tetapi perlaksanaan." ->KLIK<-

Penasihat PKR mungkin terlampau KHAYALkan aksi XXX gamaknya kerana GAGAL menyedari bahawa sebelum ini pun Kerajaan Malaysia memang pernah mengUSAHAkan perJANJIan DAMAI di Selatan Filipina.. Malah, NEGARA ini sentiasa memBERIkan perLINDUNGan kepada para peLARIan akibat KONFLIK tersebut.. Yang sentiasa mengGAGALkan dan sentiasa ingin perTUMPAHan DARAH berlaku ialah 'KAWAN' Penasihat PKR ini seperti mantan Presiden Filipina, JOSEPH Estrada (Bukan 'Joseph LIM' Khalifah kat Pulau Pinang tu yee..).. 

Kenapa agaknya Penasihat PKR 'TIDAK BERANI' menonjolkan peranan 'KAWAN'nya ini? MALU ke? Almaklumlah, 'KAWAN'nya ini jugak diKATAkan kuat KETAGIH SEKS sepertinya jugak.. Tu pasal diHUMBANkan oleh RAKYAT Filipina pada TAHUN 2001.. Hakikat SEJARAH TIDAK dapat meNAFIkan bahawa 'KAWAN' Penasihat PKR ini seorang yang LAPARkan DARAH.. Seperti Penasihat PKR, dia pun bukanlah seorang yang berPELAJARan dan tahu mengGUNAkan OTAK pun.. ->KLIK<-

Sebab itulah MUDAH untuk dia menJALINkan HUBUNGAN 'SILATURRAHIM' dengan orang sebegini menJIJIKkan! Oleh itu, tak HAIRANlah 'KAWAN'nya ini masih mahu menumpahkan DARAH umat ISLAM bangsa MORO walaupun semasa perJANJIan DAMAI sedang berlaku hari ini.. Kita PERCAYA mungkin sebab SETUJU dengan 'KAWAN'nya itulah Penasihat PKR menunjukkan REAKSI yang HAMBAR terhadap perJANJIan DAMAI yang meLIBATkan Kerajaan Malaysia sebagai orang TENGAH.. 

Jelas sekali di sini bahawa RAKYAT di NEGARA ini telah diperLIHATkan betapa BURUKnya kePERIBADIan Penasihat PKR seKELUARGA kerana sering menJALINkan HUBUNGAN dengan pemBUNUH umat ISLAM di seluruh DUNIA! Tak cukup dengan 'KAWAN' ZIONIS Neo-CON di US, dia ber'CEMOLOT' pulak dengan Estrada yang berLUMURan DARAH umat ISLAM dan RAKYATnya sendiri.. Hakikat yang menJIJIKkan dan menakutkan tetapi masih dianggap SUCI oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS seperti Pok Nik yang sanggup 'MenSUCIkan'nya? Jenuhlah Pok Nik nak kena berLAKON ZUHUD demi MENIPU para PENGIKUTnya agar dapat menerima orang seJIJIK Penasihat PKR ini.. Takpe la Pok Nik.. Berapa LAMA lagi dia nak HIDUP pun..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS