DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, October 05, 2012

Lebai-Lebai DUNGU PAS buat KELABU MATA terhadap siapa yang jadik WAKIL mereka dalam Kabinet BAYANGan..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita SERONOK meneliti KOMEN-KOMEN para juruBLOG dan MEDIA tentang Kabinet BAYANGan yang diDEDAHkan oleh Utusan Malaysia semalam berSUMBERkan juruBLOG PAPA GOMO.. TIDAK diNAFIkan penDEDAHan ini agak meLUCUkan.. ->KLIK<-

Kita berSETUJU dengan kenyataan beberapa PEMIMPIN POLITIK yang mengatakan Kabinet BAYANGan ini penuh dengan KRONISME yang menyamai KRONISME seperti di NEGARA-NEGARA Arab sebelum berlakunya 'SPRING'.. Dalam KONTEKS ini, kita PERCAYA RAKYAT dapat meNILAI antara UMNO/BN dengan PR, siapa yang patut diHUKUM oleh RAKYAT dengan 'SPRING' seperti mana RAKYAT di negara Arab buat..

Melihat kepada senarai NAMA tersebut, hanya orang GILA sahaja meLETAKkan nama ANAK-berANAKnya dalam Kabinet sebuah Kerajaan Pusat.. Walaupun TIDAK diNAFIkan dalam UMNO/BN pun ada SEPUPU dalam satu Kabinet Kerajaan.. Manakala dalam PARTI pulak ada MENANTU BABAH dan bapak MERTUA, ada ADIK berADIK dan ada ANAK berANAK, tetapi mereka ini TIDAK pulak diLIHAT berKONGSI KUASA untuk sama-sama memerintah.. Ada ADIK di PUSAT, Abangnya di NEGERI.. MENANTU BABAH dan bapak MERTUA pulak sekadar ahli PARLIMEN biasa.. Jadik ianya berBEZA jika diLIHAT kepada BAPAK, ANAK dan MAK dalam satu KABINET seperti yang ini..

APA pun, PRESIDEN PKR sememangnya TIDAK boleh berTANDING kerusi PARLIMEN lagi.. Namun, jika keMASUKkannya ke dalam KABINET kerana JAWATAN SENATOR, itu mungkin boleh kot? Mungkin itu sebabnya Datuk Ibrahim ALI mengatakan,

"Sebab itu, Anwar sebelum ini tidak mahu mendedahkan Kabinet bayangan walaupun didesak pelbagai pihak. Kita sudah tahu sebabnya, beliau selalu tuduh UMNO dan BN amalkan kronisme, nepotisme tetapi beliau dari awal lagi telah meletakkan nama isteri serta anak sebagai calon menteri. Kalau UMNO buat begitu, pasti akan diserang bertubi-tubi oleh mereka, usahkan jawatan menteri, nak berniaga pun tidak boleh. Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad memerintah 21 tahun, beliau turun baru anaknya bertanding dalam pilihan raya," ->KLIK<-

APA pun kita BIARkanlah kepada RAKYAT untuk meNILAI dah mengHUKUM keGILAan puak-puak PR ini.. Apa yang kita ingin SEBUT ialah betapa kita KESIAN dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang masih lagi PERASAN mereka lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain.. Ya.. Kita TIDAK NAFIkan PAS ada WAKIL dalam Kabinet BAYANGan ini.. Cumanya, yang kita PELIK tuh selain PRESIDEN PAS dan Tuan IBRAHIM Tuan MAN, siapa lagi yang boleh diKATAkan ULAMA di dalam Kabinet BAYANGan itu? Di manakah Dr. HARUN Din? Di manakah TAIB Azamudeen? Di manakah HARUN Taib dan RAMAI lagi? Apakah keSEMUA ULAMA ini sudah di'FOOL-La-MAK'kan?

Bila kita meLIHAT golongan 'ERDOGAN' yang diBERIkan TEMPAT di dalam Kabinet BAYANGan ini, NAMPAK sangat keDUNGUan Lebai-Lebai PAS yang selama ini dok jaja merata KONONnya mereka lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain.. 'ERDOGAN' yang ada dalam Kabinet BAYANGan ini SEMUAnya SPESIS yang hanya tahu berCAKAP tapi tak LAYAK pun diJADIKkan IMAM SOLAT.. Malah, ada yang penuh dengan SKANDAL kebas duit RAKYAT melalui SKANDAL Dinar EMAS dan segala macam DERMA.. Kita mengakui Timbalan PRESIDEN PAS memang tak LAYAK dalam Kabinet BAYANGan ini kerana dia sendiri meREMPAT di mana-mana kawasan PRU pasal orang dah 'REJECT'..

Yang TINGGAL hanyalah Lebai-Lebai SEKULAR yang sebenarnya hanya berSELINDUNG di sebalik JANGGUT, JUBAH dan KOPIAH.. Usahkan nak HARAPkan mereka perJUANGkan HUDUD atau NEGARA ISLAM, nak perTAHANkan kePENTINGan PAS pun takdenya mereka MAHU! PerTAHANkan segala 'HARTA ROMPAK'kan menerusi PAS tu lain la CERITA.. Lagi satu, bukan ke MUKA-MUKA 'ERDOGAN' ini yang mengGADAIkan pengGUNAan NAMA Allah SWT untuk AKTIVITI AGAMA lain? Bukan ke MUKA-MUKA 'ERDOGAN' yang ini ke buat BODOH terhadap kegiatan MURTAD? Boleh ke mereka diHARAPkan? Buatnya PRESIDEN PAS, Tuan IBRAHIM dan Cikgu PA berTANDING di DUN aje, memang SENAK le Lebai-Lebai DUNGU PAS nih nak perTAHANkan PARTI sendiri! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS