DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, October 12, 2012

MUDAHnya Lebai-Lebai DUNGU PAS KORBANkan BILIONAIR Melayu/ISLAM demi kePENTINGan 'TOKONG' yang jelas meMUSUHi ISLAM?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Antara keDUNGUan Lebai-Lebai DUNGU PAS ialah mereka meLIHAT seseorang Melayu/ISLAM yang KAYA hasil keMAKMURan NEGARA di bawah kerajaan UMNO/BN wajar diMUSUHi dan diPERANGi seperti mana golonga KAFIR HARBI.. Bagi Lebai-Lebai DUNGU PAS, bilionair seperti TS Syed Mokhtar Al-BUKHARY patut diMUSUHi kerana keKAYAannya itu diperolehi HASIL keSTABILan NEGARA di bawah pemerintahan Kerajaan Melayu/ISLAM daripada UMNO/BN.. Manakala TAIKUN-TAIKUN peMAKAN BABI yang jugak KAYA hasil daripada keMAKMURan yang sama pulak wajar diPELUK CIUM umpama PELACUR yang keGHAIRAHan..

Kita pernah terBACA KONONnya TS Syed Mokhtar ini ahli UMNO.. TIDAKlah dikeTAHUi CAWANGAN mana.. Malah, RASAnya tak pernah pun NAMPAK beliau setiap kali PerSIDANGan UMNO di PWTC.. Apa pun, kita PERCAYA keKAYAan yang diMILIKinya adalah hasil keGIGIHannya sendiri berpuluh-puluh TAHUN.. Dah tentu SUMBER keKAYAannya bukan seperti 'BOSS' Pemuda UMNO yang mampu beli SAHAM ECM Libra kerana KONONnya KAWAN tolong PINJAMkan DUIT.. Malah, TS Mokhtar jugak bukannya seperti 'Mat-Mat TENDER' atau 'Mat-Mat PROJEK' yang cuma TAHU makan KOMISEN setelah menJUAL PROJEKnya..

Kalau NEGARA seperti Arab SAUDI berBANGGA dengan tokoh perBANKan yang ZUHUD seperti pemilik AL-Rajhi BANK, umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini patut berBANGGA dengan TS Syed Mokhtar ini.. Pada kita, kedua-duanya LAYAK meMILIKki keKAYAan masing-masing.. LUMRAH orang berNIAGA, mereka bukannya UNTUNG sepanjang MASA.. Malangnya, SIFAT BURUK orang POLITIK selalu menJADIkan mereka ini MANGSA apabila ada perNIAGAan mereka yang berMASALAH.. Sedangkan keJAYAan mereka ini pulak diperLEKEHkan.. Itulah pe'el BURUK orang POLITIK dalam UMNO dan PAS terhadap orang sebegini..

Secara JUJURnya, TS Syed Mokhtar sebenarnya jauh lebih berJASA terhadap AGAMA dan NEGARAnya berbanding segelintir orang POLITIK dalam UMNO dan tentu sekali Lebai-Lebai DUNGU PAS.. JASA-JASAnya terhadap umat Melayu/ISLAM ini TIDAK memerlukan beliau berLAKON ZUHUD seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pun.. Itu pun mengHAIRANkan kenapa ada PEMIMPIN UMNO dan PAS yang CEMBURUkan keKAYAan orang sepertinya ini.. ->KLIK<-

Manakala Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak sanggup meminjam FAKTA SAMPAH dari MUSUH ISLAM seperti DAP La'anatullah untuk menJATUHkannya.. Ada PEMIMPIN DAP La'anatullah yang baru-baru ini mengHINA NEGARAWAN TUN Dr. Mahathir sebagai NYANYUK tetapi menDIAMkan keNYANYUKkan para PEMIMPIN ATASannya yang dah berKURUN TAHUN berKUASA di dalam PARTI DAP La'anatullah itu berKATA,

"Jika kumpulan syarikat mempunyai hutang sebanyak RM34.3 billion, dan apabila tidak mampu untuk membayarnya, kemampuan syarikat yang lain untuk membayar hutang juga akan terjejas. Pada tahun 1997, kerajaan terpaksa menebus hutang syarikat, dan terpaksa membeli LRT, memberi pinjaman kepada Tan Sri Halim Saad yang berjumlah RM3.2 billion yang tidak dibayar balik. 

Syarikat beliau (Syed Mokhtar) berhutang sebanyak RM34.3 bilion, lebih dari sepuluh peratus dari hutang korporat nasional, dibandingkan dengan Renong sebanyak RM20 bilion, iaitu cuma lapan peratus. Ini adalah perkara serius dan bakal menjadi masalah kepada kewangan dan industri perbankan di negara ini," ->KLIK<-

Kita terTANYA kenapakah MUSUH ISLAM daripada DAP La'anatullah ini TIDAK pulak menyebut tentang KORPORAT Cina yang turut diBANTU oleh kerajaan CONTOHnya seperti MBF dan BANYAK lagi pada TAHUN 1997 dahulu? SALAHkah jika kerajaan menyelamatkan syarikat yang memBINA PRASARANA seperti LRT semasa keGAWATan ekonomi tahun 1997 dahulu? Bukankah projek sebegini untuk keMUDAHan RAKYAT seperti yang kita LIHAT pada HARI ini? Mungkin kerana begitu SINONIMnya PAS dengan keDUNGUan, MUDAH aje FAKTA SAMPAH daripada DAP La'anatullah sebegini diTELAN bulat-bulat oleh mereka!  

Mungkin dek tak terTAHAN kerana keDUNGUan yang meLAMPAU seperti yang diTUNJUKkan oleh para PEMIMPIN mereka, ada di kalangan pengikut PAS sendiri turut 'BACK-UP' TS Syed Mokhtar ini.. ->KLIK<-

Ye la.. JASA Tokoh Maal HIJRAH ini terhadap umat ISLAM sememangnya sukar diTANDINGi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lebih BANYAK meROSAKkan dan MENYESATkan umat ISLAM! Kita PERCAYA bahawa menjelang PRU-13 nanti makin BANYAK SERANGan oleh MUSUH ISLAM dalam DAP La'anatullah terhadap orang seperti TS Syed Mokhtar ini.. Selagi umat Melayu/ISLAM TIDAK menyembah para 'TOKONG' yang dibela DAP La'anatullah untuk MENGEMIS secebis BANTUan, selagi itulah mereka TIDAK akan puas HATI! Adakah BESOK kita terpaksa MENYEMBAH para 'TOKONG' ini untuk memBINAkan UNIVERSITI, MASJID atau berikan DERMA kepada umat Melayu/ISLAM yang dalam keSUSAHan?   

Wallahualam..

1 comment:

Pakcu Rantau Panjang said...

Sifat dengki dan cemburu diatas kejayaan seseorang adalah umpama api yang memakan kayu kering yang akan memufliskan diri sendiri......

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS