DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, October 27, 2012

Niat IBADAH KORBAN bukan untuk Allah SWT tetapi untuk 'TOKONG' EXCO PAS ini?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apa saja IBADAH yang kita LAKUkan SEMUAnya berGANTUNG kepada NAWAITU kita.. Tak KIRAlah samada kita nih ahli PARTI yang sering mengaku lebih ISLAM berbanding umat ISLAM lain atau pun kita nih Tok GURU maha TAKSUB yang belajar tentang AGAMA ISLAM di Deoband, India.. NAWAITU kita ini hanya diNILAI oleh Allah SWT sahaja.. Sebutlah seLANTANG mana pun NAWAITU kita depan orang RAMAI apabila kita nak meMULAkan sesuatu IBADAT.. Contohnya, kita menJERIT seKUAT hati sekalipun "Sahaja aku NIAT untuk (Ibadat) ini kerana Allah SWT," tetapi Allah SWT itu Maha Mengetahui apa NAWAITU sebenar kita..

Oleh itu, tak USAHlah kita berIBADAT kerana NAWAITU untuk menunjuk-nunjuk kepada orang LAIN.. Tak USAHlah berLAKON ZUHUD kerana IBLIS sendiri pernah terBUKTI boleh berLAKON ZUHUD lebih baik daripada kita.. IBLIS La'anatullah sebelum diBUANG dari SYURGA kerana keENGKARannya terhadap PERINTAH Allah SWT lebih HEBAT berIBADAT kepada Allah SWT daripada kita.. Jadik, kenapa kita mesti berSIFAT RIAK dan TAKBUR apabila melakukan IBADAT yang diPERINTAHkan Allah SWT? Apakah kita berANGGAPan bahawa Allah SWT itu yang WAJIB menerima IBADAH kita? Nampak ANGKUHla pulak bunyinya..

Dari segi BAHASA, KORBAN bermaksud sesuatu yang diKORBANkan kerana Allah SWT.. Dari sudut SYARAK, KORBAN bermaksud menyembelih binatang yang tertentu pada masa-masa yang tertentu dengan niat menDEKATkan diri kepada Allah SWT.. Kita PERCAYA RAMAI yang terGELAK meLIHATkan keDUNGUan dan keJAHILan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menyembelih KORBAN seperti di dalam GAMBAR di bawah menurut penDEDAHan BLOG ini.. ->KLIK<-


Seperti yang kita SEBUT tadi.. IBADAH KORBAN tersebut untuk siapa? Atau diNAWAITUkan untuk siapa? Nampak macam KORBAN untuk BERHALA aje?

Kita TIDAK mahu mengHUKUM.. Anda SEMUA boleh meNILAI sendiri NAWAITU mereka tersebut.. Apa yang diSYARIATkan dalam ISLAM tentang KORBAN ialah,
Maksudnya: "Maka kerjakanlah sembahyang kerana Tuhanmu dan sembelihlah korban (sebagai tanda syukur)" ~ (Surah Al-Kauthar 108:2)

HIKMAH diSYARIATkan KORBAN ialah sebagai tanda berSYUKUR kepada Allah SWT di atas segala nikmatNya yang berbagai dan juga bertujuan menjadi KIFARAH bagi pelakunya, sama ada disebabkan DOSA yang telah dilakukan ataupun dengan sebab keCUAIannya dalam menunaikan kewajipan di samping memberikan keLAPANGan HIDUP kepada keluarga orang yang berKORBAN dan juga mereka yang lain.. Apakah mereka cuba MENIPU Allah SWT?

Daripada LOGO yang diPAKAI terhadap BAJU dan BENDERA tersebut, ianya jelas menunjukkan NAWAITU mereka.. Perlukah dipakai LOGO sedemikian untuk melakukan IBADAH KORBAN seterusnya diRAKAMkan dalam GAMBAR? Jadik? Nampak bukan apa NAWAITU mereka? Kalau manusia BIASA pun boleh baca NAWAITU mereka, apakah mereka ingat Allah SWT itu TIDAK mampu meNILAI NAWAITU mereka? Benarkah mereka meLAKUkan KORBAN tersebut untuk Allah SWT atau untuk menyanjungi FAHAMan seorang 'TOKONG' EXCO PAS yang GILA MENIPU orang RAMAI untuk meROMPAK khazanah RAKYAT atas nama Allah SWT?

Kalau nak diKIRA, terlalu BANYAK perBUATan 'TOKONG' EXCO PAS ini yang KONONnya dilakukan atas perJUANGan ISLAM PARTInya itu tetapi akhirnya MENYELEWENG dan berAKHIR dengan PENIPUan demi PENIPUan.. Dulu perKENALkan Dinar EMAS KONONnya untuk nak ikut SUNNAH Rasulullah SAW.. Akhirnya SUNNAH ke mana, Dinar EMAS pulak dah jadik macam EMAS di kedai PAJAK! Lepas tu MENIPU dengan kutip DERMA untuk 'HIGHWAY' Kota Bharu - Kuala Krai.. Buatlah MAJLIS pecah TANAH tapi PROJEK belum pun dapat keLULUSan DUN? Kali nih nak MENIPU Allah SWT melalui IBADAH KORBAN  pulak ke? Masya-Allah..

Semuanya berGANTUNG kepada NAWAITU.. Janganlah cuba MENIPU Allah SWT dan AGAMA ISLAM dengan POLITIK SEMPIT kamu.. Allah SWT itu Maha Mengetahui.. Kita sebut tadi kita TIDAK mahu mengHUKUM atau memberi JUSTIFIKASI terhadap LEMBU yang diKORBANkan itu.. 


Mungkin 'AUTA-zah' Abby BETUL apabila mengatakan dalam TWITTERnya bahawa KORBAN sebeginilah yang diUMPAMAkan seperti memBUNUH BINATANG! Tak sangka 'FATWA' SONGSANG 'AUTA-zah' Abby itu kena BALIK ke atas batang HIDUNGnya sendiri dan rakan-rakan sePARTInya? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS