DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, July 02, 2013

Apakah JAMINAN Lebai-Lebai DUNGU PAS tak akan diMUSUHi seperti IKHWANUL MUSLIMIN dan ERDOGAN jika PR berKUASA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kali nih kita nak TULIS pasal Lebai-Lebai DUNGU PAS sikit.. Rasanya SEMUA sedia MAKLUM bahawa kalau diLIHAT kot mana sekalipun Lebai-Lebai DUNGU PAS pada HARI ini terlalu KEMARUKkan KUASA walaupun HAKIKATnya mereka ialah golongan MINORITI dalam PR.. Walaupun ISLAM meLARANG KERAS berMUSUHan sesama umat ISLAM hingga berPECAH-BELAH, masih RAMAI lagi di kalangan Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menDAMBAkan keSESATan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' walaupun dia dah PENCEN.. Hakikatnya, KUASA apa yang diKEJAR oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS pada HARI ini? Ada sesiapa yang TAHU?

Nak KATA Lebai-Lebai DUNGU PAS ini MAHUkan KUASA ala-ala 'ULTRAMAN' atau 'POWER RANGERs', tak NAMPAK la pulak keTOKOHannya.. Nak KUASA POLITIK memerintah NEGARA tapi mereka hanya ada 21 kerusi PARLIMEN? Malah, PAS yang WUJUD sejak TAHUN 1951 lagi terpaksa TUNDUK kepada PARTI yang lebih 'JUNIOR' seperti PKR dan DAP La'anatullah dalam PR? PR itu sendiri apa? LAMBANG keGIATan 'CEMOLOT' antara 3 PARTI POLITIK berBEZA yang saling mengGUNAkan LAMBANG masing-masing? Pelik bukan meLIHAT PAS yang memPUNYAi keAHLIan teRAMAI terpaksa TUNDUK kepada MINORITI?

KUASA POLITIK bagaimana yang Lebai-Lebai DUNGU PAS ini MAHUkan? MAHU menegakkan ISLAM? MAHUkan perUNDANGan SYARIAH? Boleh dengan SYARAT semua UMAT ISLAM di NEGARA ini BERSATU di bawah satu PANJI-PANJI.. Ini jugak pernah diSEBUT oleh MANTAN PM, TUN Dr. Mahathir dahulu.. Malangnya, Pok Nik yang TIDAK MAHUkannya kerana dialah yang mengALU-ALUkan perPECAHan sesama UMAT ISLAM? Jadik? KUASA POLITIK yang bagaimana agaknya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini MAHUkan? Apa jenis KUASA POLITIK yang mereka dapat apabila ber'CEMOLOT' dengan PKR dan DAP La'anatullah itu?
TIDAK siapa pun TAHU seJAUH mana keMAMPUan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk berFIKIR di luar KOTAK.. Namun demikian, kepada UMAT ISLAM yang MAHU berFIKIR, kita SARANkan agar meLIHAT apa yang berlaku di Mesir dan Turki pada HARI ini.. Inilah CERMINan yang akan meLANDA NEGARA ini nanti..

1) 'CASE STUDY' MESIR

HARI ini Mesir kembali berGOLAK selepas keJATUHan PRESIDEN Hosni MUBARAK pada TAHUN 2011.. Mesir berGOLAK kerana RAKYATnya semakin RAMAI yang terPENGARUH dengan keBEBASan ala-ala BARAT seperti yang cuba diTERAPkan oleh puak-puak PENYOKONG 'DAJJAL' di Padang Merbok sebelum ini.. Ini bukan REKAan sebaliknya REALITI yang berlaku di Mesir! ->KLIK<-


IRONInya, semasa PRESIDEN Morsi diNAIKkan, RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS yang berSORAK kerana mereka meLIHAT PRESIDEN Morsi ini sebagai LAMBANG keMENANGan UMAT ISLAM.. Malangnya, tak sampai 2 TAHUN pun Mesir kembali berGOLAK kerana LAMBANG keMENANGan UMAT ISLAM ini cuba diGANTIkan dengan SEKUTU 'DAJJAL' yang diTAJA oleh KUASA Barat.. Para peRUSUH di sana menolak ISLAM dan jugak menolak IKHWANUL MUSLIMIN, ORGANISASI yang cukup HEBAT diPUJA oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS di NEGARA ini.. Kenapa ye?

Mesir yang kembali kepada SYARIAT ISLAM akan menjadi NEGARA terKUAT di Afrika dan Timur Tengah.. Bukankah Mesir pernah menjadi PUSAT pemerintahan SULTAN Salahuddin AL-Ayyubi? Bukankah Mesir yang BERANI berPERANG dengan Israel secara berdepan semasa KRISIS Terusan Suez dan PERANG Arab-Israel? Jadik? Tak NAMPAK lagi ke kenapa SEKUTU 'DAJJAL' begitu ANTI kepada ISLAM dan IKHWANUL MUSLIMIN yang menDAULATkannya?


2) 'CASE STUDY' TURKI

Seperti Mesir, Turki jugak pernah menjadi PUSAT kepada KHALIFAH UMAT ISLAM.. Malah, pernah terCATAT bahawa Turki UTHMANIYYAH pernah memBEKALkan SENJATA kepada KeSULTANan Melayu Melaka, KeSULTANan Acheh dan KeSULTANan Pattani.. Selepas keJATUHan Kerajaan UTHMANIYYAH, Turki seolah-olah menjadi NEGARA yang 'KELAM'.. REJIM SEKULAR yang memerintah Turki BENAR-BENAR menjadikkan AGAMA ISLAM hanya pada NAMA sahaja.. AMALAN ISLAM diHARAMkan 100% walaupun hanya sekadar untuk memBENARkan wanita ISLAM berTUDUNG.. Jauh berBEZA dengan NEGARA ini..

SEMUAnya berUBAH apabila PARTI-PARTI POLITIK berTERASkan ISLAM mula meMENANGi PRU di Turki berMULA dengan NAIKnya Nekmettin ERBAKAN, Abdullah GUL dan RECEP Tayyib ERDOGAN.. Ketika itu sinar ISLAM kembali menyinari BUMI Turki dan berMULAnya USAHA-USAHA untuk kembali menolak REJIM SEKULAR yang diKUASAi Barat sebelum ini.. Namun, ianya TIDAK lama.. Apabila Turki mengUGUT Israel berHUBUNG INSIDEN Flotilla BANTUan ke Gaza, sekali lagi para SEKUTU 'DAJJAL' mula meRANCANG untuk menJATUHkannya..


RAKYAT diHASUT ke jalan-jalan RAYA untuk menJATUHkan Kerajaan TURKI.. Ianya SKRIP yang SAMA seperti di NEGARA ini.. Malah, boleh diKATAkan bahawa 'TANGAN-TANGAN DAJJAL' yang mengacau Turki jugak adalah 'TANGAN-TANGAN DAJJAL' yang SAMA di NEGARA ini.. Malaysia berBILANG KAUM sebenarnya JAUH lebih MUDAH untuk diROSAKkan berBANDING Turki dan Mesir kerana adanya KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK pernah SETIA kepada NEGARA dan SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL samada dalam UMNO atau pun PR..

###################################################

Jadik, dengan memerhatikan SENARIO keMUSNAHan beberapa NEGARA ISLAM seperti di Mesir dan Turki, apakah HARAPAN yang UMAT ISLAM meRASAkan perlu diSANDARkan kepada PAS? Dengan KATA lain, mampukah Lebai-Lebai DUNGU PAS meLINDUNGi kePENTINGan UMAT ISLAM di NEGARA ini sedangkan mereka berSEKUTU dengan puak-puak PENYOKONG 'DAJJAL' di dalam PKR dan DAP La'anatullah yang mahu mengHANCURkan ISLAM? Tak ke pelik bin AJAIB?Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS meRASAkan dengan ber'CEMOLOT' berSAMA-SAMA PARTI sebegini akan menyebabkan mereka mendapat sedikit  keISTIMEWAan? Mungkin dapatlah kot 'FULUS' ZIONIS Neo-CON sikit-sikit?Jikalau IHKWANUL MUSLIMIN dan Kerajaan ERDOGAN di Turki diMUSUHi kerana TIDAK menJULANG LAMBANG 'DAJJAL' seperti di bawah, PAS pulak bagaimana?


Ya.. TOPENG ini sememangnya LAMBANG 'DAJJAL' dan dijadikan ASAS REVOLUSI untuk mengHANCURkan mana-mana NEGARA UMAT ISLAM di seluruh DUNIA! IRONInya, Lebai-Lebai DUNGU PAS sering mengerahkan UNIT 'ANAL'nya menjaga puak-puak yang berSELINDUNG di sebalik TOPENG ini dalam setiap RUSUHAN dan DEMONSTRASI di NEGARA ini.. BerBEZA dengan IKHWANUL MUSLIMIN, PAS sebenarnya telah terlebih dahulu telah memBUNUH ISLAM tanpa mereka SEDARi dek kerana terlalu DUNGU! Kalau UMNO diHANCURkan dari dalam, PAS pulak diHANCURkan secara terang-terangan demi mengejar KUASA!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS